Az Audi igazgatóságának elnökével tárgyaltak a szentiváni civilek

Pintér Bence 2022-10-24 16:00:00
A győri polgármester nyugatról finanszírozott provokátorokként hivatkozik a civilekre, a német cég helyi vezetője tárgyalni hívta őket.

Az Audi helyi vezetésével egyeztettek a szentiváni civilek október 21-én – derült ki a Szívügyünk Szentiván Facebook-csoportban Szabó Andrea, a Szentiváni Öko Szeglet (SZÖSZ) elnöke posztjából.

A megbeszélésen az Audi Hungária Zrt. részéről Alfons Dintner, az igazgatóság elnöke, Németh Kinga személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tag és a vállalat szakemberei vettek részt; a Szívügyünk Szentiván mozgalmat pedig dr. Balog-Farkas Renáta ügyvéd, Szijártó Gyula földtulajdonos, Kiss Norbert építészmérnök, dr. Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara GYMS megyei Területi Szervezetének elnöke és a SZÖSZ részéről Szabó Andrea képviselte.

„Külön öröm volt számunkra, hogy Alfons Dintner úr, az igazgatóság elnöke is megtisztelt bennünket jelenlétével. A bemutatkozást követően a Szívügyünk Szentiván mozgalom kifejtette álláspontját, világosan ismertette érdekeit” – írták a posztban.

Elmondták: Alfons Dintner felvázolta az Audi Hungária rövid és középtávú terveit, különös tekintettel a járműipari transzformáció egyik fontos elemeként megvalósuló és bővíteni tervezett elektromos motorgyártásra. Szót ejtett az Audi Konszern stratégiájáról is és kitekintést adott a Green Deal-el kapcsolatos járműipari kihívásokra.

Az Audi menedzsmentje hangsúlyozta, hogy a vállalat számára fontos Győr iparának jövőbeni fejlődése, természetesen a vonatkozó környezetvédelmi előírások betartásával, a Szívügyünk Szentiván mozgalom delegációja pedig minden részletre kiterjedően tájékoztatta az Audi vezetését azokról a szakmai, környezetvédelmi és egészségügyi aggályokról, melyeket korábban már több alkalommal is megfogalmaztak.

A posztban azt írják: kifejtették és megindokolták, hogy Győrszentiván lakosságának döntő többsége számára elfogadhatatlan a lakott terület közelében újabb ipari park létrehozása.

„Úgy gondoljuk, a nyílt légkörnek köszönhetően sikerült minden olyan tényre rávilágítanunk, amelyek véleményünk szerint fontos szerepet játszhatnak egy esetleges beruházás elindítását megelőző folyamatban. Adódott nézetkülönbség is, pl. azt illetően, hogy megtelt-e Győr, lehet-e még Győrben úgy ipari övezetet létesíteni, hogy az egyéni érdekek ne sérüljenek aránytalanul. Megállapodtunk abban, hogy az érintett témákhoz kapcsolódó, rendelkezésünkre álló dokumentációt utólagosan elküldjük az Audi Hungária részére, további szíves áttekintésre” – írták a posztban.

Az egyeztetés a tervek szerint tovább folytatódik. A szentiváni civilek következő akciója november 5-én lesz, amikor a tervezett bővítés területén fognak búzát vetnek. (Köszönjük kedves olvasóinknak, hogy a búza kapcsán felhívták figyelmünket a téves szóhasználatra.)

Mint ismeretes, Győr 10 milliárd forint kölcsönt kapott az Ipari Park bővítésére, amit Győrszentiván mellett akarnak megvalósítani. Ennek a területnek Gipz, azaz különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást akarnak adni, ezen felül semmit sem kommunikáltak a helyiekkel az egész projektről. A győrszentivániak augusztus eleje óta tiltakoznak5585 aláírást gyűjtöttek össze a projekt ellentöbb száz fős tüntetést és ezer fő részvételével lakossági fórumot szerveztek, illetve az önkormányzattól független légszennyezettségi mérésre több mint 16 millió forintot gyűjtöttek össze. Dézsi polgármester augusztus óta nem áll szóba a tiltakozókkal, csak szidja őket, vezetőiket nyugatról fizetett provokátornak nevezi, a felelősséget pedig a kormányhivatalra és az országgyűlési képviselőkre hárítja.

Szólj hozzá!

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.

A Momentum szerint a területfejlesztési államtitkár egy uniós pénzből felújított házban él Győrújbaráton

46 millió forintból építettek a Lila-hegyen egy „rekreációs központot”.

LMP: segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

A klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

Halálos baleset történt Sorokpolánynál

Két személyautó ütközött.

Holokauszt-emlékműre írt ki pályázatot a győri önkormányzat

A Révai Miklós Gimnázium mellé kerülne az alkotás, 80 milliót szánnak rá.

Folytatódik Győrben a rendőrségi bringajelölés

Ezúttal a Barátság parkban lesz rá lehetőség.

Ungár Péter: Nem igaz, hogy a kistelepüléseken nem jutnak információhoz az emberek

A Vas megyei LMP képviselője arról beszélt, hogy Toronyban éppen úgy van internet, mint az ország nagyvárosaiban.

Presszó pultjából próbált lopni a győri férfi, lebukott

Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki 40 ezer forintot lopott el a pultból, miközben a pultos a teraszon volt.

Kigyulladt egy lakás Szombathelyen, meghalt egy ember

A tüzet ágyban dohányzás okozhatta.

Engedély nélkül motorozott védett területen, 400 ezer forintra büntették

A köszegi Szerdahelyi-patak medrében, illetve a Péterics-hegy oldalában motoroztak.

Holnaptól teljes hosszában használható a Zanati kerékpárút

15 évet vártunk rá, végül csak elkészült.

Világbajnok balátlövőt igazol a győri kézilabdaklub

A holland Kelly Dulfer a Győri Audi ETO KC új játékosa.

Szétrúgta volt élettársa kocsiját egy celldömölki férfi

A járműben több mint 180 ezer forint kár keletkezett.

Hogyan segít a gyógytorna a mozgásszervi panaszok kezelésében?

Bármilyen mozgásszervi problémáról van szó, a gyógytorna segíthet visszaállítani az eredeti mozgásfunkciókat.