Az Audi igazgatóságának elnökével tárgyaltak a szentiváni civilek

Pintér Bence 2022-10-24 16:00:00
A győri polgármester nyugatról finanszírozott provokátorokként hivatkozik a civilekre, a német cég helyi vezetője tárgyalni hívta őket.

Az Audi helyi vezetésével egyeztettek a szentiváni civilek október 21-én – derült ki a Szívügyünk Szentiván Facebook-csoportban Szabó Andrea, a Szentiváni Öko Szeglet (SZÖSZ) elnöke posztjából.

A megbeszélésen az Audi Hungária Zrt. részéről Alfons Dintner, az igazgatóság elnöke, Németh Kinga személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tag és a vállalat szakemberei vettek részt; a Szívügyünk Szentiván mozgalmat pedig dr. Balog-Farkas Renáta ügyvéd, Szijártó Gyula földtulajdonos, Kiss Norbert építészmérnök, dr. Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara GYMS megyei Területi Szervezetének elnöke és a SZÖSZ részéről Szabó Andrea képviselte.

„Külön öröm volt számunkra, hogy Alfons Dintner úr, az igazgatóság elnöke is megtisztelt bennünket jelenlétével. A bemutatkozást követően a Szívügyünk Szentiván mozgalom kifejtette álláspontját, világosan ismertette érdekeit” – írták a posztban.

Elmondták: Alfons Dintner felvázolta az Audi Hungária rövid és középtávú terveit, különös tekintettel a járműipari transzformáció egyik fontos elemeként megvalósuló és bővíteni tervezett elektromos motorgyártásra. Szót ejtett az Audi Konszern stratégiájáról is és kitekintést adott a Green Deal-el kapcsolatos járműipari kihívásokra.

Az Audi menedzsmentje hangsúlyozta, hogy a vállalat számára fontos Győr iparának jövőbeni fejlődése, természetesen a vonatkozó környezetvédelmi előírások betartásával, a Szívügyünk Szentiván mozgalom delegációja pedig minden részletre kiterjedően tájékoztatta az Audi vezetését azokról a szakmai, környezetvédelmi és egészségügyi aggályokról, melyeket korábban már több alkalommal is megfogalmaztak.

A posztban azt írják: kifejtették és megindokolták, hogy Győrszentiván lakosságának döntő többsége számára elfogadhatatlan a lakott terület közelében újabb ipari park létrehozása.

„Úgy gondoljuk, a nyílt légkörnek köszönhetően sikerült minden olyan tényre rávilágítanunk, amelyek véleményünk szerint fontos szerepet játszhatnak egy esetleges beruházás elindítását megelőző folyamatban. Adódott nézetkülönbség is, pl. azt illetően, hogy megtelt-e Győr, lehet-e még Győrben úgy ipari övezetet létesíteni, hogy az egyéni érdekek ne sérüljenek aránytalanul. Megállapodtunk abban, hogy az érintett témákhoz kapcsolódó, rendelkezésünkre álló dokumentációt utólagosan elküldjük az Audi Hungária részére, további szíves áttekintésre” – írták a posztban.

Az egyeztetés a tervek szerint tovább folytatódik. A szentiváni civilek következő akciója november 5-én lesz, amikor a tervezett bővítés területén fognak búzát vetnek. (Köszönjük kedves olvasóinknak, hogy a búza kapcsán felhívták figyelmünket a téves szóhasználatra.)

Mint ismeretes, Győr 10 milliárd forint kölcsönt kapott az Ipari Park bővítésére, amit Győrszentiván mellett akarnak megvalósítani. Ennek a területnek Gipz, azaz különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást akarnak adni, ezen felül semmit sem kommunikáltak a helyiekkel az egész projektről. A győrszentivániak augusztus eleje óta tiltakoznak5585 aláírást gyűjtöttek össze a projekt ellentöbb száz fős tüntetést és ezer fő részvételével lakossági fórumot szerveztek, illetve az önkormányzattól független légszennyezettségi mérésre több mint 16 millió forintot gyűjtöttek össze. Dézsi polgármester augusztus óta nem áll szóba a tiltakozókkal, csak szidja őket, vezetőiket nyugatról fizetett provokátornak nevezi, a felelősséget pedig a kormányhivatalra és az országgyűlési képviselőkre hárítja.

Szólj hozzá!

Lemondott tisztségéről a Haladás ügyvezetője

A május 28-i közgyűlésen döntenek az utódlásról.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

Egy este alatt döntött az ETO új edzője arról, hogy elvállalja a csapat vezetését

Az új tréner, aki egyelőre a szezon utolsó öt meccsére érkezett.

Az Alterába Kft. nyerte el az körmendi Ökocentrum üzemeltetésének jogát

Az pályázat kiírója, a Batthyány Örökségközpont közzétette a nyílt pályázatok anyagait.

Nem adott elsőbbséget az autós, súlyosan sérült a zebrán átkelő gyalogos Szombathelyen

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Napos idő lesz pénteken

Pár helyen lehet zápor.

Felmentették a 28 évvel ezelőtti, gersekaráti gyilkosság gyanúsítottját

Bizonyítottság hiányában született meg a döntés.

Teljes útlezárás az M86-os számú autóúton

Egy személygépkocsi gyulladt ki Szeleste térségében.

Hello Európa!

Szülinapi Wellhello koncert Szombathelyen az Uniós csatlakozás 20. évfordulóján. 

3 év 6 hónapos börtönbüntetést és a vezetéstől való örökös eltiltást kapott a szombathelyi ámokfutó

A szabályokra fittyet hányó vezető tavaly februárban rodeózott jogsi nélkül a belvárosban.

Kiengedték a győri rendőrkapitányt az előzetesből

Bűnügyi felügyeletben maradhat szeptemberig.

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.