Túl olcsón adja a vizet a Pannon-Víz a polgármester szerint

Pintér Bence 2022-09-01 11:16:00
A rádióban beszélt a polgármester, szerinte a szentiváni terület átminősítése nem az ő felelőssége, hanem „a főispán úré” és az országgyűlési képviselőké.

A MÁV-val és a Volánnal egyeztetett Dézsi Csaba András győri polgármester, elhívta az előbbi állami vállalat vezetőit egy retró időutazásra a vasútállomásra – derült ki a GyőrPlusz reggeli rádióműsorából. (Amit nem lehet visszahallgatni, de nekünk megvan a hangfelvétel, ha valaki kiváncsi lenne rá.) Elmondta a polgármester, hogy azért az elmúlt években is dolgoztak a kérdésen: megvizsgálták, hogy le tudják-e vinni a föld alá a vasutat – mint kiderült, nem lehet.

A vasútállomás környéki parkolási problémára a polgármester ötlete az, hogy épüljön mélygarázs a Honvéd liget alá.

A börtönnél lévő S-kanyarnál lévő MÁV-tulajdonban lévő garázssort is elbontaná a polgármester, és kiegyenesítené az utat. A Volán vezetőivel is egyeztetett a polgármester, és megosztotta tapasztaltait velük, miszerint sok buszon nincs légkondi, és más gondok is vannak. Ilyen szolgáltatást „nem fogunk kifizetni” – mondta a polgármester a szerinte kellemes hangulatú megbeszélésen.

Dézsi: Túl olcsón adja a vizet a Pannon-Víz

Bár ki nem mondta, de a rezsicsökkentést kritizálta a győri polgármester a Pannon-Víz lehetséges államosítása kapcsán.

Dézsi Csaba András szerint ugyanis túl olcsón adja a vizet a Pannon-Víz a vizet, és ez már nem sokáig tartható.

A városvezető egyébként arról beszélt, hogy nagy dilemma az, hogy jó ötlet-e beszállnia az államosításba a Pannon-Víznek. Miért adnánk át ingyen a vagyonunkat az államnak? Azzal érvelt a polgármester, hogy ezt a vagyont egyébként sem lehet eladni, annyi haszna van, hogy folyik benne a tiszta víz, meg a szennyvíz, és ezt fenn kell tartani. Ha ez az önkormányzatnál van, akkor nekünk kell kigazdálkodni, ha nincs nálunk, akkor pedig kérdés, hogy fejlesztésekre mekkora ráhatása van a városnak. De a polgármester szerint az építési ügyekben már egyébként is a kormányhivatal (a főispán) dönt.

Elmondta: szerinte ugyanez igaz a szentiváni ügyre is, valójában az sem az ő felelőssége, hanem a főispán úré, ő dönt a terület átminősítésről, neki küldik tovább az aláírásokat, illetve az országgyűlési képviselőknek.

Hozzátette: senki nem akar győriek egészségét károsító üzemeket hozni Győrbe.

Visszatérve a közművagyonra arról beszélt, hogy ez szerinte csak egy púp a város hátán, nincs belőle bevétele valójában a városnak. Azért volt zárt ülés egyébként elmondása szerint, hogy a tárgyalási stratégiát ne teregessék ki a kormány előtt.

Dézsi polgármester a rádióban ismét percekig bizonygatta, hogy neki nagyon fontos a párbeszéd, és megérti, ha ez „némelyeknek furcsa, akik ahhoz szoktak hozzá, hogy nincs párbeszéd, hanem megmondom azt kész van, mert én vagyok a főnök – én nem ilyen vagyok” – mondta a polgármester, aki több ezer győrit tiltott már le a Facebook-oldaláról, és nem csak sajtókérdésekre nem válaszol, de az Ugytudjuk.hu kamerája elől több alkalommal is elmenekült és közérdekű adatigénylésekre sem hajlandó válaszolni.

A polgármester ezen kívül az izzócsere-programról beszélt, amihez már lehet regisztrálni a gyoriled.hu oldalon. Ismét elmondta, hogy az éremátadáshoz hasonló műsor keretében lehet majd átvenni.

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.