Túl olcsón adja a vizet a Pannon-Víz a polgármester szerint

Pintér Bence 2022-09-01 11:16:00
A rádióban beszélt a polgármester, szerinte a szentiváni terület átminősítése nem az ő felelőssége, hanem „a főispán úré” és az országgyűlési képviselőké.

A MÁV-val és a Volánnal egyeztetett Dézsi Csaba András győri polgármester, elhívta az előbbi állami vállalat vezetőit egy retró időutazásra a vasútállomásra – derült ki a GyőrPlusz reggeli rádióműsorából. (Amit nem lehet visszahallgatni, de nekünk megvan a hangfelvétel, ha valaki kiváncsi lenne rá.) Elmondta a polgármester, hogy azért az elmúlt években is dolgoztak a kérdésen: megvizsgálták, hogy le tudják-e vinni a föld alá a vasutat – mint kiderült, nem lehet.

A vasútállomás környéki parkolási problémára a polgármester ötlete az, hogy épüljön mélygarázs a Honvéd liget alá.

A börtönnél lévő S-kanyarnál lévő MÁV-tulajdonban lévő garázssort is elbontaná a polgármester, és kiegyenesítené az utat. A Volán vezetőivel is egyeztetett a polgármester, és megosztotta tapasztaltait velük, miszerint sok buszon nincs légkondi, és más gondok is vannak. Ilyen szolgáltatást „nem fogunk kifizetni” – mondta a polgármester a szerinte kellemes hangulatú megbeszélésen.

Dézsi: Túl olcsón adja a vizet a Pannon-Víz

Bár ki nem mondta, de a rezsicsökkentést kritizálta a győri polgármester a Pannon-Víz lehetséges államosítása kapcsán.

Dézsi Csaba András szerint ugyanis túl olcsón adja a vizet a Pannon-Víz a vizet, és ez már nem sokáig tartható.

A városvezető egyébként arról beszélt, hogy nagy dilemma az, hogy jó ötlet-e beszállnia az államosításba a Pannon-Víznek. Miért adnánk át ingyen a vagyonunkat az államnak? Azzal érvelt a polgármester, hogy ezt a vagyont egyébként sem lehet eladni, annyi haszna van, hogy folyik benne a tiszta víz, meg a szennyvíz, és ezt fenn kell tartani. Ha ez az önkormányzatnál van, akkor nekünk kell kigazdálkodni, ha nincs nálunk, akkor pedig kérdés, hogy fejlesztésekre mekkora ráhatása van a városnak. De a polgármester szerint az építési ügyekben már egyébként is a kormányhivatal (a főispán) dönt.

Elmondta: szerinte ugyanez igaz a szentiváni ügyre is, valójában az sem az ő felelőssége, hanem a főispán úré, ő dönt a terület átminősítésről, neki küldik tovább az aláírásokat, illetve az országgyűlési képviselőknek.

Hozzátette: senki nem akar győriek egészségét károsító üzemeket hozni Győrbe.

Visszatérve a közművagyonra arról beszélt, hogy ez szerinte csak egy púp a város hátán, nincs belőle bevétele valójában a városnak. Azért volt zárt ülés egyébként elmondása szerint, hogy a tárgyalási stratégiát ne teregessék ki a kormány előtt.

Dézsi polgármester a rádióban ismét percekig bizonygatta, hogy neki nagyon fontos a párbeszéd, és megérti, ha ez „némelyeknek furcsa, akik ahhoz szoktak hozzá, hogy nincs párbeszéd, hanem megmondom azt kész van, mert én vagyok a főnök – én nem ilyen vagyok” – mondta a polgármester, aki több ezer győrit tiltott már le a Facebook-oldaláról, és nem csak sajtókérdésekre nem válaszol, de az Ugytudjuk.hu kamerája elől több alkalommal is elmenekült és közérdekű adatigénylésekre sem hajlandó válaszolni.

A polgármester ezen kívül az izzócsere-programról beszélt, amihez már lehet regisztrálni a gyoriled.hu oldalon. Ismét elmondta, hogy az éremátadáshoz hasonló műsor keretében lehet majd átvenni.

Szólj hozzá!

Vitézy Dávid: háborús filmeket lehetne forgatni Budapesten, olyan rosszak az utak

Budapest gyakorlatilag kivonult az útfelújítási feladatköréből, ezért olyan rosszak az utak, hogy háborús filmeket lehetne forgatni - fogalmazott Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban.

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.