Túl olcsón adja a vizet a Pannon-Víz a polgármester szerint

Pintér Bence 2022-09-01 11:16:00
A rádióban beszélt a polgármester, szerinte a szentiváni terület átminősítése nem az ő felelőssége, hanem „a főispán úré” és az országgyűlési képviselőké.

A MÁV-val és a Volánnal egyeztetett Dézsi Csaba András győri polgármester, elhívta az előbbi állami vállalat vezetőit egy retró időutazásra a vasútállomásra – derült ki a GyőrPlusz reggeli rádióműsorából. (Amit nem lehet visszahallgatni, de nekünk megvan a hangfelvétel, ha valaki kiváncsi lenne rá.) Elmondta a polgármester, hogy azért az elmúlt években is dolgoztak a kérdésen: megvizsgálták, hogy le tudják-e vinni a föld alá a vasutat – mint kiderült, nem lehet.

A vasútállomás környéki parkolási problémára a polgármester ötlete az, hogy épüljön mélygarázs a Honvéd liget alá.

A börtönnél lévő S-kanyarnál lévő MÁV-tulajdonban lévő garázssort is elbontaná a polgármester, és kiegyenesítené az utat. A Volán vezetőivel is egyeztetett a polgármester, és megosztotta tapasztaltait velük, miszerint sok buszon nincs légkondi, és más gondok is vannak. Ilyen szolgáltatást „nem fogunk kifizetni” – mondta a polgármester a szerinte kellemes hangulatú megbeszélésen.

Dézsi: Túl olcsón adja a vizet a Pannon-Víz

Bár ki nem mondta, de a rezsicsökkentést kritizálta a győri polgármester a Pannon-Víz lehetséges államosítása kapcsán.

Dézsi Csaba András szerint ugyanis túl olcsón adja a vizet a Pannon-Víz a vizet, és ez már nem sokáig tartható.

A városvezető egyébként arról beszélt, hogy nagy dilemma az, hogy jó ötlet-e beszállnia az államosításba a Pannon-Víznek. Miért adnánk át ingyen a vagyonunkat az államnak? Azzal érvelt a polgármester, hogy ezt a vagyont egyébként sem lehet eladni, annyi haszna van, hogy folyik benne a tiszta víz, meg a szennyvíz, és ezt fenn kell tartani. Ha ez az önkormányzatnál van, akkor nekünk kell kigazdálkodni, ha nincs nálunk, akkor pedig kérdés, hogy fejlesztésekre mekkora ráhatása van a városnak. De a polgármester szerint az építési ügyekben már egyébként is a kormányhivatal (a főispán) dönt.

Elmondta: szerinte ugyanez igaz a szentiváni ügyre is, valójában az sem az ő felelőssége, hanem a főispán úré, ő dönt a terület átminősítésről, neki küldik tovább az aláírásokat, illetve az országgyűlési képviselőknek.

Hozzátette: senki nem akar győriek egészségét károsító üzemeket hozni Győrbe.

Visszatérve a közművagyonra arról beszélt, hogy ez szerinte csak egy púp a város hátán, nincs belőle bevétele valójában a városnak. Azért volt zárt ülés egyébként elmondása szerint, hogy a tárgyalási stratégiát ne teregessék ki a kormány előtt.

Dézsi polgármester a rádióban ismét percekig bizonygatta, hogy neki nagyon fontos a párbeszéd, és megérti, ha ez „némelyeknek furcsa, akik ahhoz szoktak hozzá, hogy nincs párbeszéd, hanem megmondom azt kész van, mert én vagyok a főnök – én nem ilyen vagyok” – mondta a polgármester, aki több ezer győrit tiltott már le a Facebook-oldaláról, és nem csak sajtókérdésekre nem válaszol, de az Ugytudjuk.hu kamerája elől több alkalommal is elmenekült és közérdekű adatigénylésekre sem hajlandó válaszolni.

A polgármester ezen kívül az izzócsere-programról beszélt, amihez már lehet regisztrálni a gyoriled.hu oldalon. Ismét elmondta, hogy az éremátadáshoz hasonló műsor keretében lehet majd átvenni.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.