Dézsi Csaba András szerint nyugatról finanszírozzák a szentiváni civileket

Pintér Bence 2022-10-13 17:53:00
Nem engedi el a polgármester az összeesküvés-elméletét, miszerint fizetett provokátorok állnak a szentivániak tiltakozása mögött.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

A GyőrPlusz Rádió csütörtök reggeli adásának vendége volt Dézsi Csaba András győri polgármester, akinek

a műsorvezetők a szentiváni civilek két kérdését is beolvasták a műsorban, de a polgármester egyikre sem válaszolt érdemben.

Helyette ismét a szentiváni civilek szapulásával töltötte az időt, amit a lenti felvételen 24 perctől lehet meghallgatni. A polgármester ismét azt a nótát fújta, hogy szerinte fizetett provokátorok hergelik a győrszentivániakat,

de most kiegészítette azzal, hogy szerinte a szentiváni civileket „nyugatról” finanszírozzák. Ezt az állítását semmivel sem támasztotta alá.

Szerinte a civilek azt akarják, hogy ne legyen megoldás, és már a választási kampány részeként hergelnek. Kifejtette azt is, hogy szerinte semmi értelme nincs elmenni egy ezer fős lakossági fórumra, mivel ott az emberek csak hőbörögnek, a Sik Sándor által szervezett, kb. húszfős beszélgetésre viszont azért ment el, mert oda hívták. (A lakossági fórumra is hívták.)

Azt ígérte, hogy a neki feltett 20 kérdésre fog majd nyilvánosan válaszolni. Két kérdést feltettek neki ebből az adásban a műsorvezetők:

  • miért kell munkahelyteremtő beruházás Győrben, ahol nincs munkanélküliség;
  • illetve azt, hogy mit tesz annak érdekében, hogy a napvilágra került egészségügyi adatokat (megnőtt a daganatos megbetegedések, asztmás gyerekek száma) kivizsgálják, és lépések történjenek az ügyben?

Ebből az elsőre azt válaszolta, hogy a statisztikák a múltról szólnak és nem a jövőről, és neki a közösség érdekét kell előrevenni, szerinte munkahelyteremtésre, további iparosításra van szükség. A másodikkal kapcsolatban kétségbe vonta az adatokat, és percekig szidta a szentiváni háziorvosokat, akik azokat a lakossági fórumon a saját praxisuk adatai vizsgálva nyilvánosságra hozták azokat. Ezután arra az egészségügyi felmérésre hivatkozott, amit 2019-ben csináltak a szemétégető miatt, és amelyben – bár ezt a polgármester nem említette – összesen 9 szentiváni lakos vett részt egyébként, nem kifejezetten reprezentatív tehát.

Mi is akartuk kérdezni a polgármestert az összeesküvés-elméletéről, de nem kapcsoltak be a rádióba, utána pedig hiába vártuk a rádió épülete előtt, autója mellett a polgármestert, miután testőre észrevett minket, 48 percig nem jött ki az épületből, majd testőre elhajtott az autóval. Hogy Dézsi polgármester melyik kijáraton és milyen közlekedési eszközzel távozott, nem tudjuk.

Mint ismeretes, Győr 10 milliárd forint kölcsönt kapott az Ipari Park bővítésére, amit Győrszentiván mellett akarnak megvalósítani. Ennek a területnek Gipz, azaz különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást akarnak adni, ezen felül semmit sem kommunikáltak a helyiekkel az egész projektről. A győrszentivániak augusztus eleje óta tiltakoznak5585 aláírást gyűjtöttek össze a projekt ellentöbb száz fős tüntetést és ezer fő részvételével lakossági fórumot szerveztek, illetve az önkormányzattól független légszennyezettségi mérésre több mint 11 millió forintot gyűjtöttek össze. Dézsi polgármester augusztus óta nem áll szóba a tiltakozókkal, csak szidja őket, vezetőiket fizetett provokátornak nevezi, a felelősséget pedig a kormányhivatalra és az országgyűlési képviselőkre hárítja.

Az adást itt hallgathatja vissza:

Az adásokat nem lehet visszahallgatni a GyőrPlusz felületein, mivel ezt a polgármester letiltotta. Ezért mi rögzíteni szoktuk, és az érdekesebb részeket, vagy adott esetben az egész műsorfolyamot közzétesszük, ugyanis az itt elhangzó információk szerintünk közérdekűek.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre! A Befejezetlen Győr nevű TikTok-oldalunkra pedig itt lehet feliratkozni.

Szólj hozzá!

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.