Dézsi Csaba András szerint nyugatról finanszírozzák a szentiváni civileket

Pintér Bence 2022-10-13 17:53:00
Nem engedi el a polgármester az összeesküvés-elméletét, miszerint fizetett provokátorok állnak a szentivániak tiltakozása mögött.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

A GyőrPlusz Rádió csütörtök reggeli adásának vendége volt Dézsi Csaba András győri polgármester, akinek

a műsorvezetők a szentiváni civilek két kérdését is beolvasták a műsorban, de a polgármester egyikre sem válaszolt érdemben.

Helyette ismét a szentiváni civilek szapulásával töltötte az időt, amit a lenti felvételen 24 perctől lehet meghallgatni. A polgármester ismét azt a nótát fújta, hogy szerinte fizetett provokátorok hergelik a győrszentivániakat,

de most kiegészítette azzal, hogy szerinte a szentiváni civileket „nyugatról” finanszírozzák. Ezt az állítását semmivel sem támasztotta alá.

Szerinte a civilek azt akarják, hogy ne legyen megoldás, és már a választási kampány részeként hergelnek. Kifejtette azt is, hogy szerinte semmi értelme nincs elmenni egy ezer fős lakossági fórumra, mivel ott az emberek csak hőbörögnek, a Sik Sándor által szervezett, kb. húszfős beszélgetésre viszont azért ment el, mert oda hívták. (A lakossági fórumra is hívták.)

Azt ígérte, hogy a neki feltett 20 kérdésre fog majd nyilvánosan válaszolni. Két kérdést feltettek neki ebből az adásban a műsorvezetők:

  • miért kell munkahelyteremtő beruházás Győrben, ahol nincs munkanélküliség;
  • illetve azt, hogy mit tesz annak érdekében, hogy a napvilágra került egészségügyi adatokat (megnőtt a daganatos megbetegedések, asztmás gyerekek száma) kivizsgálják, és lépések történjenek az ügyben?

Ebből az elsőre azt válaszolta, hogy a statisztikák a múltról szólnak és nem a jövőről, és neki a közösség érdekét kell előrevenni, szerinte munkahelyteremtésre, további iparosításra van szükség. A másodikkal kapcsolatban kétségbe vonta az adatokat, és percekig szidta a szentiváni háziorvosokat, akik azokat a lakossági fórumon a saját praxisuk adatai vizsgálva nyilvánosságra hozták azokat. Ezután arra az egészségügyi felmérésre hivatkozott, amit 2019-ben csináltak a szemétégető miatt, és amelyben – bár ezt a polgármester nem említette – összesen 9 szentiváni lakos vett részt egyébként, nem kifejezetten reprezentatív tehát.

Mi is akartuk kérdezni a polgármestert az összeesküvés-elméletéről, de nem kapcsoltak be a rádióba, utána pedig hiába vártuk a rádió épülete előtt, autója mellett a polgármestert, miután testőre észrevett minket, 48 percig nem jött ki az épületből, majd testőre elhajtott az autóval. Hogy Dézsi polgármester melyik kijáraton és milyen közlekedési eszközzel távozott, nem tudjuk.

Mint ismeretes, Győr 10 milliárd forint kölcsönt kapott az Ipari Park bővítésére, amit Győrszentiván mellett akarnak megvalósítani. Ennek a területnek Gipz, azaz különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást akarnak adni, ezen felül semmit sem kommunikáltak a helyiekkel az egész projektről. A győrszentivániak augusztus eleje óta tiltakoznak5585 aláírást gyűjtöttek össze a projekt ellentöbb száz fős tüntetést és ezer fő részvételével lakossági fórumot szerveztek, illetve az önkormányzattól független légszennyezettségi mérésre több mint 11 millió forintot gyűjtöttek össze. Dézsi polgármester augusztus óta nem áll szóba a tiltakozókkal, csak szidja őket, vezetőiket fizetett provokátornak nevezi, a felelősséget pedig a kormányhivatalra és az országgyűlési képviselőkre hárítja.

Az adást itt hallgathatja vissza:

Az adásokat nem lehet visszahallgatni a GyőrPlusz felületein, mivel ezt a polgármester letiltotta. Ezért mi rögzíteni szoktuk, és az érdekesebb részeket, vagy adott esetben az egész műsorfolyamot közzétesszük, ugyanis az itt elhangzó információk szerintünk közérdekűek.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre! A Befejezetlen Győr nevű TikTok-oldalunkra pedig itt lehet feliratkozni.

Szólj hozzá!

Legkorábban szerdán hagyhatja el a kórházat Varga Barnabás

A játékos többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett.

Újítsd fel a teraszt, válassz időtálló és exkluzív teraszburkolatot!

Az erkélyek és teraszok nagyszerű lehetőséget kínálnak a szabadidő kellemes eltöltésére, akár pihenésről, napozásról, akár grillezésről és étkezésről van szó, hiszen egy esztétikusan és a funkciónak megfelelően kialakított kültér vonzó. 

Forray Gábor az Egis Körmend új vezetőedzője

Ferencz Csaba még egy szezont bevállalt.

Így juthat tovább a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott Skócia 1-0-s legyőzésével megszerezte a németországi Európa-bajnokság A csoportjának harmadik helyét, és a továbbjutása kedden vagy szerdán dől el.

Mi a közös Habsburg Ottóban, Seregély Istvánban, Törőcsik Mariban és Balázsy Péterben?

A  Vas megyei önkormányzat 38 éves jegyzőjét Velem díszpolgárának választották.

Elegáns és stílusos falat szeretnél? Nézd meg, mi rejlik a tapétákban!

A tapéták napjainkban már nagyon széles választékban kaphatók az üzletek polcain. Ha szeretnél valami újat és izgalmasat csempészni a szobák falára, akkor jó helyen jársz. Ebben a cikkben egy kis ajánlót találsz a tapéták típusairól és anyagáról, hogy segítséget kapj terveid megvalósításához.

Így védekezhetsz az interneten rád leselkedő veszélyek ellen

Az internet világában való biztonságos jelenlét ma már elengedhetetlen fontosságú. Az internetes bűnözők egyre kifinomultabb módszerekkel próbálják megszerezni a személyes adatainkat, banki információinkat és egyéb értékeinket.

A KDNP felé kacsingat Horváth Gábor

A szombathelyi önkormányzati képviselő rendre ki szokta jelenteni, hogy ő nem fideszes. 

A kismacskák helyes etetése

A tej az emlősök számára létfontosságú táplálékforrás, amely a korai fejlődési szakaszban biztosítani tudja a szükséges tápanyagokat az éppen a mama pocakjából kibújt és fejlődésnek induló szervezet növekedéshez és egészségéhez.

Egy férfi tökön rúgta a szentgotthárdi vasútállomás vagyonőrét

Másnap pedig lefejelte a kocsivizsgálót. Elítélte a bíróság a vasúti garázdát.

Rendszeresen megverte anyját egy sárvári férfi

Most az ügyészség vádat emelt ellene.

Szombaton nyit a szombathelyi Termálfürdő

A Szentivánéji vigasságok miatt azonban le lesz zárva a parkoló.

Védik a hőségtől a GYHG-s dolgozókat

Életbe léptette azokat az intézkedéseket a GYHG, amik a hőség ellen védik a dolgozókat.

Kiderítettük, miért fontos, hogy minden gyereknek legyen plüssmacija!

Gyakran láthatunk kisgyerekeket plüssmacit vagy valamilyen más pihe-puha figurát szorongatva, sőt sokszor egészen a hírekig eljut egy-egy elveszett mackó esete.

A dunaszerdahelyi DAC-ból érkezett az ETO első friss igazolása

Željko Gavrić erősíti majd az NB I-be jutott csapatot.

Fejre állt egy autó a szombathelyi Petőfi Sándor utcában

Információink szerint személyi sérülés nem történt.

Az Audi Hungaria 160 000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

A járműszerelő csarnok tetejére, valamint 75 ezer négyzetméter zöldteület helyére építenek napelemparkot.