Dézsi: A szentiváni aláírásgyűjtésre semmi szükség nem volt

Pintér Bence 2022-08-17 14:00:00
A győri polgármester három perc különbséggel mondta azt a rádióban, hogy komolyan kell venni ilyen sok aláírást, és azt, hogy semmi szükség nem volt rá.

Dézsi Csaba András polgármester a GyőrPlusz Rádió reggeli műsorában is beszélt a győrszentivániak aláírásgyűjtéséről. Ezeket az interjúkat ugye nem lehet visszahallgatni utólag, mivel a GyőrPlusz nem teheti fel a honlapjára az anyagot. (Nekünk megvan a felvétel, ha valaki igényelné.)

A polgármester kifejtette:

„Egy olyan aláírásgyűjtést, amit ennyien aláírnak, komolyan kell venni. (...) Arról van szó, hogy fél évvel ezelőtt kiálltunk a parlamenti képviselőkkel, Simon Róbert Balázzsal és Kara Ákossal, és elmondtuk, hogy szereztünk 10 milliárd forintot az Ipari Park bővítésére. Senki nem mondta, hogy ezzel problémája van. És akkor most elindult egy hecckampány, amit részben a politikai pártok, ezek a kis mini politikai pártok – ezzel akarnak naggyá nőni, hogy embereket feszítenek be és ijesztegetnek –, illetőleg a földtulajdonosok, akik drágábban akarják eladni a földjeiket, mint amit mi ajánlottunk értek. Ők hergelik a lakosokat.”

Azt nem fejtette ki, hogy szerinte hol, milyen módon bizonyosodott be ez az állítása, tekintve, hogy az ellenzéki pártok a helyi civilek kérésére távol tartották magukat az ügytől. Ezután egyből hozzátette a polgármester: persze ha ő lakna ott, ő is aggódna, ha veszélyes, bűzös dolgot akarnak mellétenni. Mint ahogy azt elmondta a közgyűlésen is, szerinte ha egy sima ipari besorolást kapna a terület, akkor is lehetne ott akkumulátorgyárat tenni oda. Kiemelte, hogy Győrben nincs semmiféle konkrétum az ügyben, hogy mi költözne a területre.

A városvezető ezt követően bonyolult fejtegetésbe kezdett arról, hogy akkumulátorgyár és akkumulátorgyár között is különbség van, de Komáromban az emberek örültek a gyárnak, csak később derült ki a zajhatás. „Mások kárán tanul az okos” – mondta a polgármester. De azt nem tudja elfogadni, hogy semmi se jöjjön, és ne bővüljön ott az Ipari Park. Szerinte azt, hogy veszélyes-e valami, majd projektenként kell eldönteni.

Utalt aztán arra – az Ipari Kamara megyei elnöke által megpendített – hírre, hogy itt a Volkswagen szeretne akkumulátorgyárat építeni – ezt a polgármester nem mondta ki, csak azt fejtegette, hogy egy német gyár szerinte nyilvánvalóan más minőséget képvisel, mint egy kínai és koreai. De nincsenek konkrétumok, nem tud miről beszámolni. Ezután arról kezdett beszélni, hogy a hónaljdezodor is robbanásveszélyes, és a spájzban is vannak robbanásveszélyes dolgok, amik miatt nem aggódunk.

Szerinte csak a reális veszélyt nem szabad engedni, minden egyes céget majd külön kell megvizsgálni.

A műsorvezető összegezni próbált, miszerint az aláírásgyűjtés akkor még épp időben érkezett, de a polgármester közbevágott, és azt mondta:

„Nem erről van szó. Az aláírásgyűjtésre semmi szükség nem lett volna, mert attól teljesen függetlenül amúgyis ezt követtem volna. Az, hogy az aláírásgyűjtés megtörtént, pusztán arra hívja fel a figyelmet, hogy beszélni kell az emberekkel, kommunikálni kell az emberekkel, amit egyébként csinálok két és fél éve. És ebben az ügyben kiemelten kell figyeljünk arra, hogy a győrszentivániakkal kommunikáljunk.”

A polgármester ezt követően arról kezdett beszélni, hogy a fejlesztésre kijelölt terület egyébként nincs is annyira közel Győrszentivánhoz; illetve arról a tervéről, hogy a börtönt ki szeretné költöztetni az Ipari Parkba, hogy ott tudjanak dolgozni a rabok. Szerinte ez például a legbiztonságosabb dolog lenne, de biztos ez ellen is felhergelnék a szentivániakat, pánikot keltenének, aláírásgyűjtésbe kezdenének.

Szerinte a „politikai vagy üzleti célből felheccelt” emberekről le kell választani azokat, akik valóban aggódnak, és velük kell kommunikálni, „és fogok is” – mondta a polgármester.

De csak azokkal, ismételte, akik nem ülnek fel politikai hecckampányoknak.

Szólj hozzá!

Ungár: A külföldi nagyvállalatok helyett a tanárokat kéne támogatnia a kormánynak

Az LMP frakcióvezetője szerint a pedagógusok és úgy általában a közalkalmazottak fizetését jelentősen emelni kell, és ezt a nagyvállalatokkal kell megfizettetni.

Valami sumákolás van a Győrben kihelyezett drága padok körül

A Győr-Szol szerint nem ők vették, ezért nem tudják megmondani, kitől vették. Viszont ők kapták meg rájuk a pénzt: 216 ezer forintba került darabja.

Október 14-re sztrájkot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete

A sztrájkot a jogszerűséghez október 7-én 16 óráig be kell jelenteni az intézményvezetőknek.

Egyet leszámítva minden világnapról megemlékezett a héten a győri polgármester

Tele volt a hét világnapokkal, de a pedagógusok világnapja pont kimaradt Dézsi Csaba András naptárából.

Sik: Úgy érzem, hogy ez a poszt ebben a kontextusban „bicskanyitogató” volt

Újabb beszélgetést szervezne a szentiváni fideszes képviselő a polgármesterrel, ezúttal családos fiatalokat meghívva.

Rongyos 612 milliárdba kerül az extranyugdíj

4,5 százaléknyi nyugdíjemelést hajt végre a kormány, januárig visszamenőleg.

Pénteken napsütésre számíthatunk

Itt a vénasszonyok nyara, 21, 22 fok körül alakul ma a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Több mint másfél milliárd forint adót csalt el egy szombathelyi szállal is rendelkező, biztonsági őröket foglalkoztató szervezet

Tizennyolc embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben, közülük hatot őrizetbe vettek.

Többségében a nők döntenek a pénztárnál, még ingatlanvásárlásnál is

Így gyakorlatilag ők dönthetik el, mely cégek élik túl a válságot.

M1 híradó a diáktüntetésről: ellenzéki politikusok, Gulyás Gergely, fizetésemelés, Brüsszel

Egyetlen demonstrálót sem sikerült megszólaltatni a híradós anyagban, ellenben a 3 perces tudósításból 1 percben a minisztert idézték.

Visszamenőlegesen 4,5 százalékkal emelkedik a nyugdíj

Novemberben már az emelt összeg érkezik.

Eperjes Károly minden nap elmond egy tized rózsafüzért Gyurcsány Ferenc lelki üdvéért 

Legyünk büszkék a keresztény alaptörvényünkre - hangoztatta a színész.

Magyarország is megszavazta az új brüsszeli szankciókat

Ez a nyolcadik csomag, amelyben ársapkát vezetnek be az orosz olajra, újabb termékek behozatalát tiltják. Magyarország most is beállt a sorba.

Győrújbaráton is élőlánccal tiltakoztak a pedagógusokért

Iskolakezdés előtt tiltakoztak csendesen szülők, diákok és tanárok.