Dézsi: A szentiváni aláírásgyűjtésre semmi szükség nem volt

Pintér Bence 2022-08-17 14:00:00
A győri polgármester három perc különbséggel mondta azt a rádióban, hogy komolyan kell venni ilyen sok aláírást, és azt, hogy semmi szükség nem volt rá.

Dézsi Csaba András polgármester a GyőrPlusz Rádió reggeli műsorában is beszélt a győrszentivániak aláírásgyűjtéséről. Ezeket az interjúkat ugye nem lehet visszahallgatni utólag, mivel a GyőrPlusz nem teheti fel a honlapjára az anyagot. (Nekünk megvan a felvétel, ha valaki igényelné.)

A polgármester kifejtette:

„Egy olyan aláírásgyűjtést, amit ennyien aláírnak, komolyan kell venni. (...) Arról van szó, hogy fél évvel ezelőtt kiálltunk a parlamenti képviselőkkel, Simon Róbert Balázzsal és Kara Ákossal, és elmondtuk, hogy szereztünk 10 milliárd forintot az Ipari Park bővítésére. Senki nem mondta, hogy ezzel problémája van. És akkor most elindult egy hecckampány, amit részben a politikai pártok, ezek a kis mini politikai pártok – ezzel akarnak naggyá nőni, hogy embereket feszítenek be és ijesztegetnek –, illetőleg a földtulajdonosok, akik drágábban akarják eladni a földjeiket, mint amit mi ajánlottunk értek. Ők hergelik a lakosokat.”

Azt nem fejtette ki, hogy szerinte hol, milyen módon bizonyosodott be ez az állítása, tekintve, hogy az ellenzéki pártok a helyi civilek kérésére távol tartották magukat az ügytől. Ezután egyből hozzátette a polgármester: persze ha ő lakna ott, ő is aggódna, ha veszélyes, bűzös dolgot akarnak mellétenni. Mint ahogy azt elmondta a közgyűlésen is, szerinte ha egy sima ipari besorolást kapna a terület, akkor is lehetne ott akkumulátorgyárat tenni oda. Kiemelte, hogy Győrben nincs semmiféle konkrétum az ügyben, hogy mi költözne a területre.

A városvezető ezt követően bonyolult fejtegetésbe kezdett arról, hogy akkumulátorgyár és akkumulátorgyár között is különbség van, de Komáromban az emberek örültek a gyárnak, csak később derült ki a zajhatás. „Mások kárán tanul az okos” – mondta a polgármester. De azt nem tudja elfogadni, hogy semmi se jöjjön, és ne bővüljön ott az Ipari Park. Szerinte azt, hogy veszélyes-e valami, majd projektenként kell eldönteni.

Utalt aztán arra – az Ipari Kamara megyei elnöke által megpendített – hírre, hogy itt a Volkswagen szeretne akkumulátorgyárat építeni – ezt a polgármester nem mondta ki, csak azt fejtegette, hogy egy német gyár szerinte nyilvánvalóan más minőséget képvisel, mint egy kínai és koreai. De nincsenek konkrétumok, nem tud miről beszámolni. Ezután arról kezdett beszélni, hogy a hónaljdezodor is robbanásveszélyes, és a spájzban is vannak robbanásveszélyes dolgok, amik miatt nem aggódunk.

Szerinte csak a reális veszélyt nem szabad engedni, minden egyes céget majd külön kell megvizsgálni.

A műsorvezető összegezni próbált, miszerint az aláírásgyűjtés akkor még épp időben érkezett, de a polgármester közbevágott, és azt mondta:

„Nem erről van szó. Az aláírásgyűjtésre semmi szükség nem lett volna, mert attól teljesen függetlenül amúgyis ezt követtem volna. Az, hogy az aláírásgyűjtés megtörtént, pusztán arra hívja fel a figyelmet, hogy beszélni kell az emberekkel, kommunikálni kell az emberekkel, amit egyébként csinálok két és fél éve. És ebben az ügyben kiemelten kell figyeljünk arra, hogy a győrszentivániakkal kommunikáljunk.”

A polgármester ezt követően arról kezdett beszélni, hogy a fejlesztésre kijelölt terület egyébként nincs is annyira közel Győrszentivánhoz; illetve arról a tervéről, hogy a börtönt ki szeretné költöztetni az Ipari Parkba, hogy ott tudjanak dolgozni a rabok. Szerinte ez például a legbiztonságosabb dolog lenne, de biztos ez ellen is felhergelnék a szentivániakat, pánikot keltenének, aláírásgyűjtésbe kezdenének.

Szerinte a „politikai vagy üzleti célből felheccelt” emberekről le kell választani azokat, akik valóban aggódnak, és velük kell kommunikálni, „és fogok is” – mondta a polgármester.

De csak azokkal, ismételte, akik nem ülnek fel politikai hecckampányoknak.

Szólj hozzá!

Viszlát tüköraszfalt - Befoltozták a kőszegi Gyöngyös utcát

A 104 millió forintból felújított utcát tavaly februárban adták át.

A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert

Szabó Attila eddigi elnök a jövőben tiszteletbeli, alapító elnök lesz.

Elhunyt a Haladás korábbi kézilabdázója, Simsik Cynthia

A sportoló a 2018/2019-es szezonban erősítette a zöld-fehéreket.

Mit lehet tenni, ha elromlik a golyósoros teherautó kormánymű?

A nagyobb járművekben megtalálható golyósoros csavarorsós kormánygépek gyors ütemben terjedtek el. Ez a hidraulikus szervókormány fejlesztett verziójának köszönhető.

Két újabb végrehajtás jelent meg a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. neve mellett

A cégjegyzék szerint továbbra is Szántó Erzsébet az ügyvezető.

Gyalogátkelőn gázoltak Vasváron

A sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

2021-es, 2022-es számlák miatt pereskedik Győr és a Volán

A könyvvizsgáló szerint nem állt valós teljesítés az összesen 650 milliós számla mögött.

Elektromos rollert lopott a gyanú szerint ez a szombathelyi férfi

A Szombathelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a felvételeken látható férfi azonosításában.

Hamis adatokkal rendelt magának hat mobiltelefont a sárvári nő

A nő a rendelésekhez gépjármű adásvételek során birtokába jutott személyes adatokat használt fel.

Világi Oszkár szerint elavult az ETO stadionja, és ezzel valamit mindenképpen kezdeni kell

A győri fociklub tulajdonosa vagyon-, és személyvédelemmel is fog foglalkozni.

A friss hús miatt indított eljárást az Aldival szemben a Gazdasági Versenyhivatal

A GVH szerint nem kizárólag magyar hús kerül a friss húsos hűtőbe, az Aldi szerint viszont csakis az.

Nőtt az eladott új autók száma az Európai Unióban júniusban

A júniusban eladott személyautók száma 4,3 százalékkal, 1 millió 90 ezerre nőtt éves összevetésben a májusi 3 százalékos csökkenést követően. Idén eddig márciusban és májusban jegyeztek fel csökkenést.

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.