Mi épülhet egy „jelentős mértékben zavaró” ipari övezetben?

Pintér Bence 2022-08-29 15:14:00
A győri polgármester szerint az akkumulátorgyárhoz nem is kell ez a besorolás: a szentiváni civilek utánanéztek, hogy akkor mihez kell.

Augusztus eleje óta tiltakoznak a Győrhöz tartozó Győrszentiván lakói az ellen, hogy a településrész tőszomszédságában 350 hektár termőföld helyére érkezne az Ipari Park bővítése, ami jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezetként valósulna meg, ahol „különösen veszélyes (pl. tűz, robbanás, fertőzőveszélyes), bűzös vagy nagy zajjal járó gazdasági tevékenységhez szükséges létesítményeket” lehetne majd elhelyezni.

Bár maga az Iparkamara elnöke beszélt róla, hogy a Volkswagen szeretne akkumulátorgyárat építeni Győrben, a városvezetés következetesen tagadja, hogy lenne bármiféle tudomása arról, hogy akár a bővítést kiemelt beruházásként 10 milliárd forint kamatmentes kölcsönnel támogató kormány, akár ők maguk milyen üzemeket hoznának erre a hatalmas új területre, amely miatt ilyen besorolásra van szükség.

Sőt, a polgármester többször ki is fejtette, hogy akkumulátorgyárhoz egyébként nem is kell ilyen besorolás. De akkor mihez kell? – merül fel a kérdés, amire a szentiváni civilek egy kis kutatással válaszoltak.

A Szívügyünk Szentiván csoportban megjelent posztban azt vizsgálta meg a csoport egyik tagja, hogy a hasonló jellegű besorolsát viselő magyarországi területeken milyen üzemek működnek jelenleg. Ez alapján a hasonló területeken például

  • erőművek;
  • olajfinomítók;
  • ebtelepek;
  • növényvédőszer-gyártó és raktározó cégek;
  • vegyipari cégek;
  • gyógyszeripari cégek;
  • veszélyeshulladék-égetők

működnek. A poszt szerzője elmondta: akomáromi és gödi akkumulátorgyárak valóban nem esnek ebbe a kategóriába, de ettől még épülhetnek ilyen besorolású területre is. Az továbbra is kérdés, hogy vajon a fent felsoroltak közül milyen cég érkezésére számít a város, vagy ha nem számít ilyesmire, miért ezt az övezeti besorolást választották.

Nyitóképünk illusztráció.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.