Levédetéssel venné el Dézsi polgármester a szentiváni civilek nevét

Pintér Bence 2022-11-06 10:48:00
Október elején elindítatta az eljárást négy név, köztük az Ipari Park bővítése ellen tiltakozó civilek által használt Szívügyünk Szentiván levédetésének ügyében is a győri polgármester.

Tüntetést tartottak szombat délután a szentiváni civilek, a Szívügyünk Szentiván csoport tagjai a tervezett Ipari Park-bővítés helyszínén, amelyről élőben közvetítettünk:

Tüntetés Győrszentivánon, a tervezett Ipari Park-bővítés helyszínén. | By Ugytudjuk.hu Győr | Facebook

1.3 万 views, 460 likes, 46 loves, 152 comments, 264 shares, Facebook Watch Videos from Ugytudjuk.hu Győr: Tüntetés Győrszentivánon, a tervezett Ipari Park-bővítés helyszínén.

A tüntetés végén Szabó Andrea, a civil tiltakozás szervezője beszámolt a találkozóról, amelyet a városházán szerveztek szentiváni civilek és a városvezetés között, és amelyen ő is részt vett. Elmondta: nem érezte úgy, hogy van fogadókészség a tiltakozók által képviselt gondolatokra.

Ezután a többi szervező bíztatására elmesélte, hogy

a találkozó végén a civileket hetek óta fizetett nyugati ügynöknek hívó Dézsi Csaba András polgármester vidáman közölte velük, hogy már nem sokaig tudják használni a Szívügyünk Szentiván nevet, ugyanis levédeti azt.

Bár elképesztőnek hangzik a történet, mégis igaz: a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala honlapján a „szívügyünk” szóra keresve előjön négy elindított eljárás is. Mutatjuk:

A polgármester tehát le akarja védetni a

  • Szívügyünk Szentiván!;
  • Szívügyünk Győrszentiván!;
  • Szívügyünk Nadorváros! (ez Dézsi egyéni körzete);
  • Szívügyünk a Környezetvédelem!;

neveket.

Ezzel egyébként csak az illetékre elköltött nagyjából 600 ezer forintot a város, és akkor az ügyvédi költségről még nem beszéltünk.

Az eljárásokat at önkormányzati tulajdonú Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. indította el. A polgármester saját cége által korábban levédett Szívügyünk Győr szlogenre hasonlító nevek ügyében október ötödikén indult az eljárás. Dézsi polgármester az ügy váratlan kipattanása, augusztus óta nem állt szóba egyébként a szentiváni civil tiltakozókkal, inkább szidta őket, tüntetésüket MSZP- és DK-pártgyűlésnek titulálta, vezetőiket nyugatról fizetett provokátornak nevezte, a felelősséget pedig a kormányhivatalra és az országgyűlési képviselőkre hárította.

Mint ismeretes, Győr 10 milliárd forint kölcsönt kapott az Ipari Park bővítésére, amit Győrszentiván mellett akarnak megvalósítani. Ennek a területnek Gipz, azaz különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást akarnak adni, ezen felül semmit sem kommunikáltak a helyiekkel az egész projektről. A győrszentivániak augusztus eleje óta tiltakoznak5585 aláírást gyűjtöttek össze a projekt ellentöbb száz fős tüntetést és ezer fő részvételével lakossági fórumot szerveztek, illetve az önkormányzattól független légszennyezettségi mérésre több mint 16 millió forintot gyűjtöttek össze.

Nyitókép: Szentiváni Öko Szeglet Egyesület 

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.