Nem mert kijönni a GyőrPlusz épületéből Dézsi polgármester, mert kamerával vártuk

Pintér Bence 2022-10-13 11:03:00
Addig nem mert kijönni a GyőrPlusz épületéből a főbejáraton az autójához, amíg 48 percig kamerával álltunk ott. Végül a testőre hajtott el az autóval, ő pedig valószínűleg egy másik bejáraton távozott. A Pannon-Vízről és a Győr-Szolról akartuk kérdezni.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

„Ha ön kérdez, a polgármester válaszol” – ilyen tartalmú fejlécgrafikával frissült a héten Dézsi Csaba András győri polgármester Facebook-oldala. Kapva az ígéreten, ma megpróbáltunk betelefonálni a GyőrPlusz rádió reggeli műsorába, ahol élőben szerettük volna kérdezni a polgármestert pár dologról:

  • egyrészt arról, hogy meddig engedi a Győr-Szol környékén garázdálkodni Szabó Jenő és rokonságának cégeit, amelyről csütörtök reggeli cikkünk szólt;
  • másrészt arról, hogy átadja-e a város a víziközművagyonát ingyen az államnak, vagy sem?
  • a rádióadás nyomán pedig kérdeztük volna arról az összeesküvéselméletéről, hogy szerint nyugati megbízók fizetik a szentiváni civileket.

Miután adásba nem kapcsoltak be minket, odagurultunk a GyőrPlusz épülete elé, és úgy döntöttünk, megvárjuk, amíg kijön a polgármester. Mint az élő adásunk elején látszik, az autója ott parkolt, és a testőre/sofőrje is az ajtóban lődörgött, amikor vége lett az adásnak:

Ezután viszont eltelt 48 perc, és a polgármester nem jött ki az épületből. Időközben kijött az épületből Hajba Ferenc, a polgármester kommunikációs tanácsadója (22 percnél), majd ifj. Knézy Jenő, a GyőrPlusz Média vezérigazgatója is kilépett egy pillanatra. Előbbi azt mondta, hogy bent van a polgármester, de ő nem vele volt. Utóbbi nem mondott semmit, de jelezte, hogy látták bent, hogy élő adásban várjuk a polgármestert az épület előtt.

Végül a polgármester testőre/sofőrje jött ki, ült be az Audi A8-asba, beindította a motort, majd pár perc várakozás után elhajtott az autóval. Dézsi Csaba András ezután sem jött ki a főbejáraton.

A jelek szerint tehát a polgármester ismét gyáván megfutamodott az elől, hogy újságírói kérdésekre válaszoljon kényes témákban.

Azért mentünk oda személyesen kérdezni, mert a polgármester közérdekű adatigénylésekre nem válaszol, a helyi független sajtót nem hívja sajtótájékoztatóira, levélben feltett kérdésekre nem válaszol, interjút többnyire a saját kommunikációs tanácsadójának adkameránk elől rendszeresen elszalad, és ha valaki kritizálja, azt pedig rögtön ellenzéki pártok által fizetett provokátornak nevezi és/vagy letiltja a Facebook-oldaláról.

Ezzel párhuzamosan azt kommunikálja, hogy ő ahova elhívják, oda megy; ha kérdeznek tőle, válaszol; ha pedig vitázni hívják akkor kész vitázni, és általában véve szerinte „nyílt városházát” működtet. Kérdéseinket természetesen elküldtük a polgármesternek e-mailben is.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre! A Befejezetlen Győr nevű TikTok-oldalunkra pedig itt lehet feliratkozni.

Szólj hozzá!

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.

LMP: nem halogatható a béremelés a felsőoktatásban!

Kanász-Nagy Máté értékelése szerint a kormány "magára hagyta" a felsőoktatásban dolgozó oktatókat és kutatókat.

56-57 négyzetméteres ingatlanra futja 30 millió forintból most Szombathelyen

A vármegyeszékhelyek közül, az első két hónap tranzakciói alapján Békéscsabán kapható 30 millió forintból a legnagyobb alapterületű, 103 négyzetméteres használt lakás.