Nem mert kijönni a GyőrPlusz épületéből Dézsi polgármester, mert kamerával vártuk

Pintér Bence 2022-10-13 11:03:00
Addig nem mert kijönni a GyőrPlusz épületéből a főbejáraton az autójához, amíg 48 percig kamerával álltunk ott. Végül a testőre hajtott el az autóval, ő pedig valószínűleg egy másik bejáraton távozott. A Pannon-Vízről és a Győr-Szolról akartuk kérdezni.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

„Ha ön kérdez, a polgármester válaszol” – ilyen tartalmú fejlécgrafikával frissült a héten Dézsi Csaba András győri polgármester Facebook-oldala. Kapva az ígéreten, ma megpróbáltunk betelefonálni a GyőrPlusz rádió reggeli műsorába, ahol élőben szerettük volna kérdezni a polgármestert pár dologról:

  • egyrészt arról, hogy meddig engedi a Győr-Szol környékén garázdálkodni Szabó Jenő és rokonságának cégeit, amelyről csütörtök reggeli cikkünk szólt;
  • másrészt arról, hogy átadja-e a város a víziközművagyonát ingyen az államnak, vagy sem?
  • a rádióadás nyomán pedig kérdeztük volna arról az összeesküvéselméletéről, hogy szerint nyugati megbízók fizetik a szentiváni civileket.

Miután adásba nem kapcsoltak be minket, odagurultunk a GyőrPlusz épülete elé, és úgy döntöttünk, megvárjuk, amíg kijön a polgármester. Mint az élő adásunk elején látszik, az autója ott parkolt, és a testőre/sofőrje is az ajtóban lődörgött, amikor vége lett az adásnak:

Ezután viszont eltelt 48 perc, és a polgármester nem jött ki az épületből. Időközben kijött az épületből Hajba Ferenc, a polgármester kommunikációs tanácsadója (22 percnél), majd ifj. Knézy Jenő, a GyőrPlusz Média vezérigazgatója is kilépett egy pillanatra. Előbbi azt mondta, hogy bent van a polgármester, de ő nem vele volt. Utóbbi nem mondott semmit, de jelezte, hogy látták bent, hogy élő adásban várjuk a polgármestert az épület előtt.

Végül a polgármester testőre/sofőrje jött ki, ült be az Audi A8-asba, beindította a motort, majd pár perc várakozás után elhajtott az autóval. Dézsi Csaba András ezután sem jött ki a főbejáraton.

A jelek szerint tehát a polgármester ismét gyáván megfutamodott az elől, hogy újságírói kérdésekre válaszoljon kényes témákban.

Azért mentünk oda személyesen kérdezni, mert a polgármester közérdekű adatigénylésekre nem válaszol, a helyi független sajtót nem hívja sajtótájékoztatóira, levélben feltett kérdésekre nem válaszol, interjút többnyire a saját kommunikációs tanácsadójának adkameránk elől rendszeresen elszalad, és ha valaki kritizálja, azt pedig rögtön ellenzéki pártok által fizetett provokátornak nevezi és/vagy letiltja a Facebook-oldaláról.

Ezzel párhuzamosan azt kommunikálja, hogy ő ahova elhívják, oda megy; ha kérdeznek tőle, válaszol; ha pedig vitázni hívják akkor kész vitázni, és általában véve szerinte „nyílt városházát” működtet. Kérdéseinket természetesen elküldtük a polgármesternek e-mailben is.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre! A Befejezetlen Győr nevű TikTok-oldalunkra pedig itt lehet feliratkozni.

Szólj hozzá!

A KDNP felé kacsingat Horváth Gábor

A szombathelyi önkormányzati képviselő rendre ki szokta jelenteni, hogy ő nem fideszes. 

A kismacskák helyes etetése

A tej az emlősök számára létfontosságú táplálékforrás, amely a korai fejlődési szakaszban biztosítani tudja a szükséges tápanyagokat az éppen a mama pocakjából kibújt és fejlődésnek induló szervezet növekedéshez és egészségéhez.

Egy férfi tökön rúgta a szentgotthárdi vasútállomás vagyonőrét

Másnap pedig lefejelte a kocsivizsgálót. Elítélte a bíróság a vasúti garázdát.

Rendszeresen megverte anyját egy sárvári férfi

Most az ügyészség vádat emelt ellene.

Szombaton nyit a szombathelyi Termálfürdő

A Szentivánéji vigasságok miatt azonban le lesz zárva a parkoló.

Védik a hőségtől a GYHG-s dolgozókat

Életbe léptette azokat az intézkedéseket a GYHG, amik a hőség ellen védik a dolgozókat.

Kiderítettük, miért fontos, hogy minden gyereknek legyen plüssmacija!

Gyakran láthatunk kisgyerekeket plüssmacit vagy valamilyen más pihe-puha figurát szorongatva, sőt sokszor egészen a hírekig eljut egy-egy elveszett mackó esete.

A dunaszerdahelyi DAC-ból érkezett az ETO első friss igazolása

Željko Gavrić erősíti majd az NB I-be jutott csapatot.

Fejre állt egy autó a szombathelyi Petőfi Sándor utcában

Információink szerint személyi sérülés nem történt.

Az Audi Hungaria 160 000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

A járműszerelő csarnok tetejére, valamint 75 ezer négyzetméter zöldteület helyére építenek napelemparkot.

Eső nem lesz, szaharai por viszont igen

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul.

Te mennyire vagy szorongó alkat?

Korunk népbetegsége a szorongás – hirdetik a híroldalak, és sajnos igazat kell adnunk nekik. Soha korábban nem szorongott ennyire és ennyi dolog miatt az ember. Elég csak a megélhetési gondokra vagy éppen a környezeti változásokra gondolni, és máris összeszorul a torok, kiszárad a száj, és erőteljes gyomorideg költözik belénk.

Ittasan vezetett segédmotoros kerékpárt a szombathelyi férfi

Közúti járművezetésétől eltiltást indítványozott az ügyészség.

Elindult a szombathelyi Brenner-villa felújítása

Állványozzák az épületet, nemsokára készül az új tető.

Dézsi Csaba András szerint Borkai és a rossz tanácsadók miatt kapott ki a választáson

Szerinte ő kitakarította a városból a győri polipot, és remél, hogy azt nem hozza vissza Pintér Bence.

Mégsem ül ma össze a Szombathelyi Haladás taggyűlése

Pont akkor tart a többségi tulajdonos a társaság érdekében egy üzleti megbeszélést.

A Falco a 24/25-ös szezont is a főtábláról kezdi a BL-ben

28 klubnak nem kell kvalifikációs meccset játszania.