Nem mert kijönni a GyőrPlusz épületéből Dézsi polgármester, mert kamerával vártuk

Pintér Bence 2022-10-13 11:03:00
Addig nem mert kijönni a GyőrPlusz épületéből a főbejáraton az autójához, amíg 48 percig kamerával álltunk ott. Végül a testőre hajtott el az autóval, ő pedig valószínűleg egy másik bejáraton távozott. A Pannon-Vízről és a Győr-Szolról akartuk kérdezni.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

„Ha ön kérdez, a polgármester válaszol” – ilyen tartalmú fejlécgrafikával frissült a héten Dézsi Csaba András győri polgármester Facebook-oldala. Kapva az ígéreten, ma megpróbáltunk betelefonálni a GyőrPlusz rádió reggeli műsorába, ahol élőben szerettük volna kérdezni a polgármestert pár dologról:

  • egyrészt arról, hogy meddig engedi a Győr-Szol környékén garázdálkodni Szabó Jenő és rokonságának cégeit, amelyről csütörtök reggeli cikkünk szólt;
  • másrészt arról, hogy átadja-e a város a víziközművagyonát ingyen az államnak, vagy sem?
  • a rádióadás nyomán pedig kérdeztük volna arról az összeesküvéselméletéről, hogy szerint nyugati megbízók fizetik a szentiváni civileket.

Miután adásba nem kapcsoltak be minket, odagurultunk a GyőrPlusz épülete elé, és úgy döntöttünk, megvárjuk, amíg kijön a polgármester. Mint az élő adásunk elején látszik, az autója ott parkolt, és a testőre/sofőrje is az ajtóban lődörgött, amikor vége lett az adásnak:

Ezután viszont eltelt 48 perc, és a polgármester nem jött ki az épületből. Időközben kijött az épületből Hajba Ferenc, a polgármester kommunikációs tanácsadója (22 percnél), majd ifj. Knézy Jenő, a GyőrPlusz Média vezérigazgatója is kilépett egy pillanatra. Előbbi azt mondta, hogy bent van a polgármester, de ő nem vele volt. Utóbbi nem mondott semmit, de jelezte, hogy látták bent, hogy élő adásban várjuk a polgármestert az épület előtt.

Végül a polgármester testőre/sofőrje jött ki, ült be az Audi A8-asba, beindította a motort, majd pár perc várakozás után elhajtott az autóval. Dézsi Csaba András ezután sem jött ki a főbejáraton.

A jelek szerint tehát a polgármester ismét gyáván megfutamodott az elől, hogy újságírói kérdésekre válaszoljon kényes témákban.

Azért mentünk oda személyesen kérdezni, mert a polgármester közérdekű adatigénylésekre nem válaszol, a helyi független sajtót nem hívja sajtótájékoztatóira, levélben feltett kérdésekre nem válaszol, interjút többnyire a saját kommunikációs tanácsadójának adkameránk elől rendszeresen elszalad, és ha valaki kritizálja, azt pedig rögtön ellenzéki pártok által fizetett provokátornak nevezi és/vagy letiltja a Facebook-oldaláról.

Ezzel párhuzamosan azt kommunikálja, hogy ő ahova elhívják, oda megy; ha kérdeznek tőle, válaszol; ha pedig vitázni hívják akkor kész vitázni, és általában véve szerinte „nyílt városházát” működtet. Kérdéseinket természetesen elküldtük a polgármesternek e-mailben is.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre! A Befejezetlen Győr nevű TikTok-oldalunkra pedig itt lehet feliratkozni.

Szólj hozzá!

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.