Szentiváni fideszes képviselő: Az Ipari Park bővítésére szükség van, de nem minden áron!

Pintér Bence 2022-10-04 06:02:44
Náci emberkísérleteket emlegetve vetette el Dr. Sik Sándor fideszes győrszentiváni képviselő az akkumulátorgyár építésének lehetőségét.

Kicsit csapongó posztot osztott meg Facebook-oldalán hétfő éjjel Dr. Sik Sándor, Győr Győrszentiván városrészének fideszes önkormányzati képviselője,

amelynek végén a képviselő egyébként azt mondja ki: az Ipari Park bővítésére szükség van, de nem minden áron.

A poszt ezt megelőző gondolatait így foglalhatjuk össze:

  • tavasz óta keringenek hírek arról, hogy akkumulátorgyár épülne a Szentivánra tervezett Ipari Park-bővítés területén;
  • de erről nincs információja a képviselőnek, semmi biztosat nem mond senki, bár elég sok szerinte is a ráutaló jel;
  • például egy „egyenesen Wolfsburgból érkező, számomra hitelesnek tartott kétlábon járó hírforrás egyértelműen egy, a győri akkumulátorgyárral kapcsolatos magasszintű győri egyeztetést említett!”
  • szerinte egy ilyen gyár „komoly egészségügyi kockázatot jelenthet a közeli településen élők számára, mivel a lakott területek az imissziós távolságon belül fekszenek”.

Ezen a ponton egy kicsit elkanyarodik a szöveg, és kissé meglepő történelmi távlatokba nyúlik vissza, felidézve, hogy:

„A történelemben visszatekintve, a XX. század legsötétebb időszakában, az akkori birodalmi Németország által kirobbantott háború alatt kegyetlen emberkísérletek zajlottak, melyek szörnyűségeit az egész világ ismeri! Ma, a XXI.században, a digitalizáció korában nem fordulhat elő, hogy az emberkísérletek megismétlődjenek! A magasabb profit érdekében az itt élők egészsége nem lehet kísérlet tárgya!”

Ezután megerősíti, hogy szerinte nem fordulhat elő, hogy ilyen „kísérletbe” fogjon ma a „Volkswagen az extraprofit érdekében, melynek nevét a közelmúltban a szoftverhamisítási botrány amúgy is megtépázta”. Sik Sándor szerint „egy körültekintően kiválasztott, lakott területektől távolabbi helyen történő gyárépítés a VW Csoport környezet és egészség iránti felelős magatartását bizonyítaná és elnyerné a lakosság elismerését!”

S ez után állapítja meg, hogy az Ipari Park bővítésére szükség van, de nem minden áron.

Ha valaki lemaradt volna, egy kis összefoglaló: a város 10 milliárd forint kölcsönt kapott az Ipari Park bővítésére, amit Győrszentiván mellett akarnak megvalósítani. Ennek a területnek GIPZ, azaz különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást akarnak adni, ezen felül semmit sem kommunikáltak a helyiekkel az egész projektről. A győrszentivániak augusztus eleje óta tiltakoznak5585 aláírást gyűjtöttek össze a projekt ellentöbb száz fős tüntetést és ezer fő részvételével lakossági fórumot szerveztek, illetve az önkormányzattól független légszennyezettségi mérésre több mint 11 millió forintot gyűjtöttek össze. Dézsi polgármester augusztus óta nem áll szóba a tiltakozókkal, csak szidja őket, a felelősséget pedig a kormányhivatalra és az országgyűlési képviselőkre hárítja. Sik Sándor egyébként aláírta a petíciót, és a fórumra is elment.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.