Molnár Miklósnak nem, Bakondi György Patriknak elég a gazdasági életben szerzett tapasztalat egy víziközmű-szolgáltató irányításához

Farkas Bazsi 2020-06-12 10:15:00
Fónagy János, államtitkár korábban azt írta ugyanis, hogy az ágazatban semmilyen tapasztalattal nem rendelkező Bakondit a gazdasági életben szerzett tapasztalata teszi alkalmassá a vezérigazgatói pozícióra.

Egyre kacifántosabb a magyarországi víziközmű-szolgáltatók vezetőinek helyzete. Történt ugyanis, hogy idén januárban megválasztotta a VasiVíz igazgatósága Molnár Miklóst vezérigazgatónak. Erre a kézivezérelt fideszes média ráugrott a Pro Savaria korábbi képviselőjére, mondván, hogy nincsen meg a szükséges gyakorlata a cég vezetéséhez. Majd rövid időn belül a Magyar Energetikai És Közmű-szabályozási Hivatal vizsgálatot kezdeményezett és megállapította, hogy Molnár vezetése alatt szabálytalanul működött a VasiVíz, így a vezérigazgatónak azonnal le kell mondania, továbbá 1,5 millió forintos büntetést is kell fizetnie a cégnek. A VasiVíz most közigazgatási pert indított a MEKH döntése ellen, a végső szót, így majd a bíróság mondja ki. 

Úgy tűnik egyébként, hogy az egész eljárás nem más, mint egy bosszúhadjárat. Ennek részleteiről már korábban írtunk. De a lényeg az, hogy a MEKH-et nem más vezeti, mint Dorkota Lajos, korábbi fideszes parlamenti képviselő, Dunaújváros jelenlegi választókerületi elnöke. Molnárt pedig már korábban is árulónak kiáltotta ki a Fidesz, mivel őt okolták azért, hogy Szombathelyen elveszítették előbb a többségüket, később pedig az önkormányzati választást is.

Korábbi cikkünkben már leírtuk, hogy nagyon úgy néz ki, hogy a MEKH nem egységesen alkalmazta eddig azt a szabályozást, ami kimondta, hogy ki tölthet be vezérigazgatói pozíciót egy víziközmű-szolgáltatónál és ki nem. Hiszen Molnár esetében az elmarasztaló határozatukat azzal indokolták, hogy nincsen meg a vezérigazgatónak az az 5 éves gyakorlata, ami szükséges a poszt betöltéséhez. Csakhogy a szöveg úgy szól, hogy vezetőnek és helyetteseinek együtt kell meglenni a meghatározott 5 évnek.

Eddig valószínű együtt is kezelték a posztok betöltőinek gyakorlati éveit, éppen Molnár Miklós esetében azonban megváltozott a korábbi jogértelmezés. Nem nagyon tudunk ugyanis mást elképzelni, hiszen máskülönben nem lehetett volna vezérigazgató például Sasvári Szilárd, aki korábban egy parkoló cég ügyvezetője volt, mielőtt vezérigazgató lett az egri víziközmű-szolgáltatónál. Vagy például Bakondi György Patrik, aki úgy lett vezető az ágazatban, hogy korábban a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt-nél dolgozott. 

Úgy értesültünk, hogy a szabály újraértelmezése miatt, most több cég esetében is vizsgálódik a hivatal, a mi látókörünkbe 4 víziközmű-szolgáltató került, de ennél akár több is lehet, ahol aggályossá vált a vezérigazgató személye.

Egy 2017-es parlamenti írásbeli kérdésre bukkantunk, amiben Szabó Szabolcs az Együtt országgyűlési képviselője pont Bakondi György Patrik kinevezésének szabályosságáról érdeklődik. Az apropót az adta, hogy Bakondit akkor alig fél éve nevezte ki a kormány az Észak-magyarországi Regionális Vízmű Zrt élére, majd helyezte át a Tiszai Regionális Vízművek Zrt. vezérigazgatójának. Szabó többek között azt kérdezte, hogy:

A korábban semmilyen ágazati vezetői tapasztalattal rendelkező Bakondi György Patrik ismételt vezetői kinevezését mennyiben indokolja az elmúlt hat hónapban nyújtott teljesítménye?


Fónagy János államtitkár válaszolt a kérdésre, aki azt írta:

Bakondi György Patrik kinevezését a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. élére a gazdasági életben szerzett tapasztalata, valamint pozitív ágazati meglátásai indokolják. 


A teljes levelezés itt olvasható:

 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.