"Mi lenne, ha nem a minisztérium budapesti épületében dőlne el, milyen vonatok és mikor közlekedjenek az ország összes csücskében?"

Bazsó Bálint 2020-11-26 15:23:55
December közepén életbe lép a MÁV új menetrendje, ám egyelőre semmit nem tudni róla. Talán nem véletlenül.

Bár az utasok és a közvélemény a MÁV-ot szidja a ritkuló és értelmetlen időpontban közlekedő vonatok miatt, korántsem a vasúttársaságnál dől el egyedül, milyen menetrenddel közlekednek a járatok. Vagyis nem biztos, hogy a MÁV-Start felel azért, mert az egyetlen reggeli vonattal sem lehet már bejutni a munkahelyre vagy iskolába, vagy kétszer kell átszállni a pótlóbuszra, csakhogy hazajussunk. 

A késlekedés persze nem véletlen, a háttérben ugyanis a MÁV, a Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az elvileg a magyar közlekedésfejlesztésért felelős háttérintézmény, a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) között évek óta óriási birkózás folyik.

Forrásaink szerint míg a MÁV-nál a menetrendek megtervezésénél igyekeznek a valósi igényekhez igazítani a kínálatot, addig ezeket a a KTI rendre meg is fúrja. 

„Hiába tervezi vissza a MÁV-Start a kétórás üzemet mellékvonalakra, ami minimális plusz ráfordítást jelentenek, ha a minisztériumban és a KTI-ben azonnal le is húzzák azt"

- mondta.

A fiúk az irodában dolgoznak

Sokan emlékezhetnek rá, amikor a 2019 végén bevezetett menetrenddel sikeresen szétverték a Budapest–Szeged vonal komplett közlekedését, ezzel együtt pedig a csatlakozásokat. A minisztérium és a KTI által erőltetett változtatás nem is élt sokáig: idén tavasszal szépen vissza is állították az eredeti menetrendet.

Személyi következménye, vagyis felelőse természetesen nem volt az esetnek. Olyannyira nem, hogy - ahogy forrásunk fogalmazott - „ugyanazok tovább garázdálkodhattak a menetrend felett". 

Ennek a garázdálkodásnak az eredménye lett a hírhedtté vált nyár elején életbe léptetett menetrend. Akkor a több mint 30 vasútvonalat érintő járatritkítást a járványhelyzettel magyarázták, igaz, akkor már túl voltunk az első hullámon és a korlátozásokon, vagyis az indoklás finoman szólva is gyenge lábakon állt. 

A járatritkítás döbbenetes szakmaiatlanságot tükrözött: A Közlekedő Tömeg összesítése szerint összesen 12 vasútvonalon alibi menetrend, vagyis napi egy vonatpár maradt, pótlóbusz nélkül, ráadásul több helyen a csatlakozó vonatot nem érték el a pótlóbusszal érkezők, ezért legalább egy órával többet kellett az utazásra szánniuk. 

„Jól az egésszel lényegében senki nem jár, rosszabbul annál inkább: megszűnő csatlakozások, ordenáré menetidő-növekedés, eltérő helyekről induló buszok és vonatok, és még sorolhatnánk. Ráadásul nem, hogy egy fillért nem sikerült megspórolni ezzel, hanem még simán lehet, hogy drágább is lesz így a közlekedés”

- írta akkor a szakmai szervezet. 

Jól jelzi a döntés minőségét, hogy a Dunántúl egyik legfontosabb, a fővárost nem érintő viszonylatát, és diákok utazása szempontjából kiemelten fontos Pécs-Nagykanizsa-Szombathely viszonylatot gyakorlatilag megsemmisítették a minisztériumban: a vonalon egyetlen közvetlen vonat sem maradt, a végigutazókat három átszállásra kényszerítették.

A nyári vasútrombolásról itt olvashat bővebben:

A MÁV új menetrendjével ezentúl három átszállás kell majd, hogy Szombathelyről eljussunk Pécsre

A tegnap este jelent meg a MÁV-Start június 6-tól érvényes menetrendje, ami miatt már most nem egy szervezet emelte fel a hangját, az utasok pedig zúgolódnak, ami nem csoda. A Magyar Közlekedési Klub szerint az új menetrend a legsúlyosabb botrány kategóriájába tartozik, mely „totálisan tönkreveri egész térségek közösségi közlekedését", a Közlekedő Tömeg pedig közlekedéspolitikáért felelős államtitkár lemondását követeli.

A hatás nem is maradt el. Mivel a rombolás egyformán mindenkit érintett, ezért a kormánypárti vezetésű települések polgármesterei, megyei közgyűlési képviselők is kiakadtak a ritkítás miatt. A tiltakozás eredménye végül az lett, hogy egy hónappal később meghátrált a minisztérium, és néhány vonalon visszaállíttatta az eredeti menetrendet.

Ez azonban nem szakmai döntés, vagy koncepcióváltás eredménye volt, hanem a lobbierők győzelme: egyszerűen meghátráltak a vidéki önkormányzatok együttes nyomása elől. Ugyanakkor 12 mellékvonalon továbbra is érvényben van a járványügyi menetrendnek csúfolt, valójában az érintett vonalak bezárását jelentő intézkedés.

Felelős természetesen most sincs.

Meghátrál a minisztérium: visszavonhatják a járatriktítások egy részét

A RegionalBahn értesülései szerint visszakozik a szaktárca: több vasútvonalon is visszaáll a „járványmenetrend" előtti időszakban érvényes közlekedési rend. A portál szerint ugyanakkor nem koncepcióváltásról van szó, csupán a helyi érdekek győzelméről, vagyis nem minden vonalat érint a visszaállítás. Mint írják: A MÁV-nál már dolgoznak az új szerelvényfordulók megtervezésén.

Ilyen előjáték természetesen mindenki várja az új menetrendet. Ahogy a Közlekedő Tömeg posztjában írja:

„A következő évi menetrend utolsó pillanatokig titkolásának hagyománya Magyarországon igen erős. Teljesen általános, hogy november vége felé még mindig nem tudhatjuk, milyen menetrend szerint közlekednek majd a vonatok december közepétől, hogyan juthatunk el munkába vagy iskolába két-három hét múlva, vagy milyen lehetőségeink vannak a karácsony előtti hazautazásra. Jegyet venni pedig sok esetben csak az új menetrend életbe lépése előtt néhány nappal tudunk."

A civilek egyébként idén nyáron nyilvánosságra hozták a jövő évi menetrend birtokukba jutott tervezetét. Ekkor az utasok véleményét is kikérték, ezeket pedig az észrevételeket pedig továbbították a minisztériumnak (a Regionalbahn.hu részletesen elemezte az általuk ismert menetrend-tervezet). Választ azonban azóta sem kaptak.

Felteszik a kérdést, mi történne, ha nem pár héttel előre tudnánk meg, hogy utazhatunk december közepétől? 

„Mi történne, ha nem a minisztérium budapesti épületében dőlne el, milyen vonatok és mikor közlekedjenek az ország összes csücskében, hanem helyi polgárok, önkormányzatok, civilek is be lennének vonva a döntési folyamatba? Mi történne, ha az utóbbi idők vasúti közlekedéssel kapcsolatos botrányainak lennének arcai és felelősei?"

Cikkünkben felsorolt példák alapján utóbbira van a legkevesebb esély. Ahogyan a MÁV-Startnál dolgozó forrásunk keserűen foglalta össze:

„Mindenki minket szid, miközben a menetrendet a minisztériumban és a háttérintézményében verik szét"

Szólj hozzá!

Brit tudósok szerint sehogy sem állítható meg az emberek öregedési folyamata

Nagyon úgy tűnik, hogy az emberiség sosem találja majd meg az örök élet titkát.

Ilyen se volt mostanában: ellenzéki képviselő volt a GyőrPlusz Rádió vendége

Balla Jenő civil önkormányzati képviselő volt Herkely Ákos vendége szombaton az önkormányzati rádióban.

Jó hírek érkeztek Szalai Ádám állapotáról

Valószínűleg pályára léphet a németek elleni mérkőzésen.

Az összes bajnokiját elvesztette a Győr-Moson-Sopron megyei csapat

A megyei III. osztályú Újkér egyszer sem volt sikeres az évben. A csapatvezető szerint a lényeg az, hogy együtt voltak, és futballoztak.

Vasárnap: sok napsütés fátyolfelhőkkel

A Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél.

Mától egy hónapra bezár a Nyugati pályaudvar

Július 17-ig kiemelt, átfogó karbantartásokat végeznek.

Orbán: Mi vagyunk Európa utolsó szabadságharcosai

Szerinte manapság ugyanúgy küzdenünk kell a szabadságunkért, mint egykoron a szovjetek ellen.

Verstappen nyerte az időmérőt

Ezzel pályafutása ötödik pole pozícióját szerezte meg.

Helyreállt a közlekedés az M1-esen

Mindkét forgalmi sáv járható Győr felé.

Már az idén odaadhatják a magyar utakat egy cégnek, rögtön 35 évre

Zsíros egyesség a láthatáron, de ki lesz a befutó?

Többé nem cseng ki

Az utolsó köztéri telefonfülkét is leszerelték Csehországban.

Szombaton is tombol a kánikula

35 fok is lehet délután.

Megnyílt a 7. Nemzetközi Textiművészeti Triennále a Szombathelyi Képtárban

Tizenhét országból érkeztek alkotások a kiállításra.

van még itt cikk a témában:

Mától egy hónapra bezár a Nyugati pályaudvar

Július 17-ig kiemelt, átfogó karbantartásokat végeznek.

Egymással szemben haladt két személyvonat Mosonmagyaróvár közelében

A balesetet végül sikerült elkerülni. Viszont Móvár és Hegyeshalom között vasút helyett pótlóbusz jár, késések várhatóak.