Ezerrel megy a bevándorlás-party a szombathelyi közgyűlésben

Farkas Bazsi 2019-02-28 08:46:00
A szombathelyi közgyűlésről blogolunk.

23:44 Továbbra sincs költségvetése Szombathelynek

Mert, hogy elmúlt az a 12 óra, amíg maximálisan egy közgyűlést a szabály szerint meg lehet tartani. A polgármester bezárta az ülést. 

A következő közgyűlési időpontja:

Március 13, reggel 9 óra 

 

Hát ennyi volt mára, bár így a végére kicsit felejtődni látszott, éppen ezért ismétlésképpen:

Migránspárti, áruló és szivárvány koalíció. Szép álmokat! 

23:03 Te szedd!!!

Puskás Tivadar valami prezentációra készül, vetítővásznat kér. 

Lendvai Ferenc pedig a márciusi Te szedd akcióra hívja fel a figyelmet. Mindenkit vár szemetet szedni. 

És jön a PPT arról, hogy mi mindent történt 2018-ban, előadó Puskás Tivadar.

22:48 Lehet, hogy ma nem lesz költségvetés?

Lassan kifutunk az időből. Most pedig a két közgyűlés közötti beszámolók következnek. Elsőként László Győző kap szót. 

Az Éljen Szombathely! képviselője azt kéri, vizsgálják meg a lehetőséget, hogy hogyan lehetne a városi közműszolgáltatóknak ügyfélszolgálati irodát nyitni, illetve, hogyan lehetne kormányablakot létesíteni a Domusban. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint,

Kecskés képviselő a Kárpáti és a Homok utca közös torkolatát újítaná fel. Rozsdásak az út melletti korlátok.

Felügyelő bizottsági helyekről tesz előterjesztéseket Horváth Attila, fideszes tagokat hívnának vissza, a helyükre másokat delegálnának.

22:25 Újabb szünet jön

Puskás polgármester kicsit belezavarodik abba, hogy akkor most mi is van. Elvileg a 12. napirendi pont, dehogy akkor ez most mi, azzal vannak bajok. Újabb szünetet rendel el.

Az SZMSZ szerint 12 órás lehet egy közgyűlés. Ebbe ugye nem számít bele az ebédszünet szünetek, bár hajszál pontosan nem számítottam ki, de ez azt jelenti, hogy körülbelül fél 12-ig mehet ma a mókavonat, aztán újabb közgyűlést kell majd összehívni.

Most meg nézzünk halakat, attól állítólag megnyugszunk.

The Coral Reef: 10 Hours of Relaxing Oceanscapes | BBC Earth

Sit back, relax and enjoy the colourful world of coral reefs as we take you on a journey through some of the most vibrant parts of our blue planet with this 10 hour loop. Subscribe: http://bit.ly/BBCEarthSub Watch David Attenborough Dynasties series trailer here: https://www.youtube.com/watch?v=JWI1eCbksdE --~-- #OurBluePlanet is a digital collaboration between BBC Earth and OceanX Media with featured media from both companies.

 

22:24 Egy gyors szavazással folytatódik a nap

Megszavazzák Balassa javaslatát. 

 

21:48 A Fidesz rádob egy lapáttal

Ne csak a szociális dolgozók, hanem minden szombathelyi közalkalmazott kapjon cafetériát. Rettegi Attila ezzel módosítaná a javaslatot.

Újabb szünet következik, 22:15-kor folytatják majd. 

De ne kapcsoljatok addig sehova, inkább nézzetek meg egy jó filmet nálunk. 
 

[ Uristen@menny.hu ] Teljes Film by psycho69

A film Isten földi kalandjairól szól. Az Úr kilép a mennyország kapuján, a huzat becsapja az ajtót, erre ő ijedtében leejti a kulcsot a Földre. Mit van mit tenni, le kell érte menni... A történet itt és most játszódik, kis Hazánkban, ahol még az Isten sem tud kiigazodni.

 

21:24 Megint nem jó az előterjesztés


Ezt mondja Lendvai Ferenc Balassa Péternek, aki cafatériát akar megszavaztatni a szombathelyi szociális intézmények dolgozóinak. 20 ezer forintról, és nagyjából 840 dolgozóról van szó. Ennél a napirendi pontnál tartunk.


Hende Csabánál a szó, Molnár Miklóst ostorozza. Azt mondja, hogy ha Molnár még mindig a jobb oldalhoz tartozik, akkor gondolja meg azt, amit ma csinál, és forduljon vissza. 

 

21:04 Átmenti szociális segély keretösszegének megemelése

Erről tárgyalnának, ám a napirend beterjesztője Balassa Péter inkább levetetné, és majd a költségvetésnél tárgyalná. 

Lendvai Ferenc tanácsnok azt mondja, hogy ez az előterjesztés egyébként sem felel meg a törvényi követelményeknek. Jobb lenne, ha Balassa Péter alaposabb előterjesztéseket fogalmazna meg.

Fotó: Vágvölgyi Bálint,

Balassa erre azt mondja, hogy neki, a Fidesszel ellentétben, nem dolgozott a hivatal a keze alá. 

Szavaznak, méghozzá arról, hogy vegyék le a napirendről a javaslatot. 21 egyhangú igennel leveszik.

 

21:02 Szavaznak

Most, hogy lassan mindenki elmondta a magáét jöhet a szavazás. Meg is szavazták a bérlakás építési koncepciót, már a baloldal, Molnár Miklós és Balassa Péter. A Fidesz nem szavazott. 

Robogunk máris tovább, már a 10. napirend jön. Már csak 21 van hátra. 

20:27 Mire elég ennyi pénz?

Ezen megy most a vita. 

Lendvai szerint ugyanis a kormány már most is rengeteg pénzt ad a családoknak a CSOK formájában. Ez a 70 millió forint pedig semmire sem elég. 

Ipkovich képviselő azt mondja, hogy ez a pénz jól jöhet a felújításhoz is,  de a vásárlásokhoz is, például, hogy önerőt képezzen.

 

20:10 Szociláis bérlakások


Ez a következő napirendi pont, Balassa Péter vezeti elő a javaslatot. 30 millió plusszal, vagyis összesen 100 millió forinttal támogatná a képviselő a bérlakások felújítását. Aztán azt is megvizsgálná, hogy hogyan lehet hasznosítani azt a 100 lakást, ami jelenleg üresen áll és a város tulajdonában van. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint,


 

 

19:40 Újabb szavazás és szünet 

Puskás még a szavazásnál is folyamatosan odamond. Szivárvány koalíció, Balassa összenőtt.

Az Egészségügyi alapellátó és az Aréna óvoda esetében írásbeli tájékoztatást, Petőfi utcai iskolánál könnyebb parkolást szavaznak meg a képviselők. 

20 óráig szünet jön, pont beleér ebbe a 20 percbe a Mónika Show legjobb le nem adott része.

Mónika Show - LEADATLAN - Botos Ágnes és Csipkés Zoltán felejthetetlen produkciója

Ági és Zoli mára már klasszikussá vált összecsapása a Mónika Show-ban. Korábban fent volt ez a jó minőségű felvétel, de eltűnt, így most pótoltam. Jó szórakozást kívánok minden egyes percéhez! :)

 

19:30 Megrekedt beruházások kerülnek szóba

Mert, a bibi az, hogy folyamatosan nőnek az építőipari árak, a közbeszerzés azonban fix árakkal operál. 

Molnár Miklós most azt mondja, hogy meg kellene ismerni azt, hogy milyen csökkentett műszaki tartalommal kívánják megvalósítani a felújítást. 
 

 

19:04 Még 24 napirendi pont van

Megyek főzök egy kávét, az ellenzéki képviselők meg közben felkérdezik a fideszes városvezetést Aréna ovi ügyben

Illés alpolgármester most azt mondja, hogy március 5-én lesz az éppen aktuális közbeszerzés végső dátuma.

 

19:02 Szavaznak

21 egyhangú igennel fogadják el a javaslatot. 
 

 

18:41 Van, aki kidőlt már az ivós játékban


Horváth Attila mondja, hogy van, aki már feladta a felesek fogyasztását a bevándorláspárti szó elhangzásakor. Amúgy komolyra is fordítja a szót és azzal folytatja, hogy a lízing ugyan nem adósság, de a két ügylet szinte csak nevében eltérő. Azt pedig egyébként törvény szabályozza, hogy az önkormányzatoknak nem lehet adóssága. 


Lassan mindenki szakértője a LED lámpáknak, csak éppen nem ez a kérdés, hanem az, hogy kikérhetőek e azok a szakértői papírok, amik a beruházás kapcsán készültek. Ezek eddig ugyanis titkosak voltak. Vagyis a területért felelős városházi dolgozó ezt mondta az ellenzéki képviselőknek. 
 

18:16 Most jó, most nem jó

Jók a lámpák, nem jók, ezen folyik a vita. De itt nem is erről van szó, hanem arról, hogy szeretnének betekintést nyerni ennek a beruházásnak a részleteibe.


Hende Csaba kér szót. Az országgyűlési képviselő azt mondja együtt kell dolgoznia a bevándorláspárti és a nem bevándorláspárti képviselőknek is. Kicsit elmútnyolcévezett is. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint,

Most megszakítjuk adásunkat a szombathelyi Fidesz frakció frissen érkezett közleményével. (Amúgy, hogyan tudnak közgyűlés közben közleményt gépelni? Ügyesek!)

Politikai tisztogatásba kezdett a bevándorláspárti koalíció Szombathelyen

Rögtön azt követően, hogy a szombathelyi közgyűlésben megvalósult  Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor nagy közös álma, és létrejött a  baloldali képviselők, Balassa Péter jobbikos és Molnár Miklós civil  képviselő összefogásával a bevándorláspárti szivárványkoalíció,  politikai tisztogatásba is kezdtek.


Legfontosabb közös feladatuk az volt, hogy rögtön leváltsák a  Szombathelyi Médiaközpont vezetőjét, Lovass Tibort, aki évtizedes  szakmai múlttal, országos szinten is jelentős televíziós  tapasztalattal vezette a városi céget. Lovass Tibor a Helyi Televíziók  Országos Egyesülete elnökeként is tevékenykedik.


A szakember helyett, politikai alapon, egy olyan újságírót neveztek ki  a helyére a szocialisták, a Jobbik és Molnár Miklós civil  alpolgármester, akinek nincs televíziós tapasztalata és kinevezése  kizárólag a bevándorláspárti szivárványkoalíció érdekét képviseli és  nem a szombathelyi emberekét.

Fidesz-KDNP szombathelyi közgyűlési frakciója

 

17:59 Ugye Elios még?


Jön a következő napirendi pont, ez pedig a szombathelyi közvilágítás cseréjének felülvizsgálata.

 A napirendi pontot Kopcsándi József (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) ismerteti. Azt mondja, semmilyen műszaki tartalmat nem ismernek, így pedig szinte ellenőrizhetetlen az elvégzett munka hatékonysága. Hiába kért információt a területért felelős önkormányzati dolgozótól, az titoktartásra hivatkozva nem adott.


Puskás azt mondja, hogy ez olcsóbb és jobban világít, mint az előző rendszer. Bár Puskás ugye orvos nem villamosmérnök
 

 

17:44 MEGJÖTT!!!

HENDE CSABA

Fotó: Vágvölgyi Bálint,

Hm, pedig a Fidesz közeli Vas Népe tutira írta, hogy nem jön a miniszter országgyűlési képviselő. Hát rosszul tudták.

És folytatják is a közgyűlést. 

17:22 Lesz újra Savaria Fórum

Kié a www.savariaforum.hu? Jelenleg ugyanis nem a városé, hanem a lapot korábban kiadó Promed Kft.-é - ezt mondja Rettegi Attila. 


Lendvai Ferenc azt kérdezi, hogy Lovass Tibor leváltásánál jár e majd végkielégítés Lovassnak? Illetve azt állítja, hogy politikai döntéssel távolítanak el városi intézmény éléről igazgatót. 


Lassan minden fideszes képviselő megszólal Lovass védelmében. Érdekes a helyzet, hiszen Lovass most pont, hogy nem az Éljen Szombathely! hanem a Fidesz áldozata, hiszen korábban pont a jobboldali elvárásoknak megfelelően vezette a Szombathelyi Tévét. 


Kántás Zoltán megpróbálta egy mondatba sűríteni az áruló és a bevándorláspárti szavakat. Csak kettőbe sikerült. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint,


Az elmúlt öt évben soha ennyit nem beszéltek a Fidesz frakció tagjai. 

Sátory Károly azt kéri, szinte már könyörög, hogy se Molnár, se Balassa ne szavazza meg Lovass leváltását. 


Szavaznak. 

11 igen szavazattal megszavazták Lovass leváltását, Halmágyi Miklós lesz a médiacentrum új vezetője.

11 igennel megszavazták a javaslatot. Lesz ismét Savaria Fórum.

15 perc szünet jön, ami alatt képbe tudsz kerülni a Marvel-filmek időrendjével.

A Marvel Moziverzum teljes időrendje - 1. rész

18 filmmel a háta mögött a #MarvelMoziverzum szép nagy világot tudhat magáénak: mi most arra vállalkoztunk, hogy ezen univerzum minden eseményét időrendi sorrendbe állítsuk - még a #VégtelenHáború kirobbanása előtt. #IGNHungary a világhálón: * Weboldal: http://hu.ign.com/ * Facebook: https://www.facebook.com/IGNHungary * Twitter: https://twitter.com/ignhungary * Instagram: https://www.instagram.com/ign_hungary/

 

16:38 Objektív, közpénzen eltartott városi tévét, és újra indított Savaria Fórumot


Ez a következő napirend. 

Lovass Tibort leváltanák a médiacentrum igazgatói posztjáról, helyette Halmágyi Miklóst neveznék ki, 600 ezer bruttó havi fizetéssel.


Ágh Ernő (Fidesz-KDNP) képviselő kér szót, két dolgot szögez le. Lovass Tibor jó szakember, a szivárványkoalíció pedig bevándorláspárti. 

Illés Károly árulózik. Szerinte is jó szakember Lovass Tibor a tévé pedig objektív.

Közben olyan tények vannak, hogy az SZTV 39 másodpercben tudósított a több ezer embert megmozgató, ellenzéki szombathelyi tüntetésről. Illetve betegségre hivatkozva nem hívta össze azt a tévé vitát, amire a januári közgyűlésen kérték fel.

Fotó: Vágvölgyi Bálint,


Rettegi Attila jön megint a bevándorláspártival, illetve elmondja azt, hogy szerinte is jó szakember Lovass Tibor. Aztán azt kérdezi, hogy mi lenne a városi hetilap neve, ismét Savaria Fórum?


Nemény András frakcióvezető tisztázza, hogy igen, Savaria Fórum, amúgy meg Halmágyi Miklós személye garancia lesz az SZTV-ben a pártatlanságra. 


 

 

16:20 Folytatják

Kecskés képviselő máris tolt egy kis bevándorláspártit. Amúgy azt mondja, hogy eddig nem volt panasz a közbeszerzési bizottság munkájára. Ezt a jegyző is megerősít.

Balassa Péter önmagát jelöli a bizottsági helyre. 

Lendvai Ferenc jön, na mivel nyit? Hát persze, bevándorláspárti! Amúgy meg azt mondja, hogy nem érti miért kell most megváltoztatni a bizottságot. 

Szavaznak: egy módosítás volt, azt elfogadták.

A javaslatot IS elfogadták. 

 

15:50 Átlátható közbeszerzéseket! 

Jön a következő napirendi pont. 

Jelenleg ugyanis olyan közbeszerzési bizottság van, amelynek minden tagja függő viszonyban a polgármesterrel. Az öttagú bizottság 3 tagját a helyükön hagynák, két új tag lenne. Az egyik László Győző, a másik pedig egy a Jobbik által delegált tag. 


20 perc szünet jön, ezalatt pont meg tudjuk nézni a Queen legendás 1986-os Live Aid koncertjét.  

Queen - Live at LIVE AID 1985/07/13

This is the absolute ULTIMATE experience of Queen's set at LIVE AID, this is the best video mixed to the absolutely superior stereo radio broadcast. This vastly superior audio mix takes a huge dump on all of the official mixes. Best viewed in 1080p. ENJOY!


 

 

15:49 Hová tűnt Koczka Tibor?

Jó ideje nincs már a teremben az alpolgármester. Az első napirendi pont óta nem is szavazott. 

15:48 El akarják tiltani a cég és intézményvezetőket a politikai kampánytól

Tavaly ősszel volt arra példa, hogy a szombathelyi Közterület-Felügyelet vezetője megjelent egy kampány szagú sajtótájékoztatón. Most ezért hozhatnak ilyen rendeletet. 

Takátsné és Sátory képviselő is azt mondja, hogy a rendeletjavaslat alaptörvény ellenes. 


Érdekes egyébként, hogyan fordult a kocka. A Fidesz-frakció elveszítve többségét csak mondani tudja a magáét, de sok foganatja nincsen, a baloldaliak Molnárral és Balassával együtt megszavaz mindent, amit akar. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint,

Nemény András most arra emlékeztetett, hogy Puskás azt ígérte decemberben, hogy megvizsgálja ezt az ügyet és kidolgoz erre egy javaslatot. Ez nem történt meg, így nekik kellett ezzel dolgozni, most pedig semmi sem tetszik sem Puskásnak, sem pedig a Fidesz-frakciónak. 


Ismét Károlyi Ákos jegyző önt tiszta vizet a pohárba, milyen törvényes keretek vannak arra, hogy ezt szabályozni lehessen. 


Rettegi Attila: Pofa be! Rövid és lényegre törő utasítás arra, hogy a baloldali frakció maradjon már csöndben. Egyébként meg azt mondja, hogy alkotmánysértő a javaslat. 

László Győző (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) képviselő azt mondja, hogy a mindenkori politikai hatalom mohóságától szeretnék megvédeni a cégvezetőket. 

Szavaznak: 

Módosítással együtt elfogadták a határozatot. 

 

15:09 Legyen átlátható a polgármester és az alpolgármesterek heti programja


Január közepén szigorított a városháza és azóta nem küld városvezetői programot, most ezen változtatna az ellenzék.


Lendvai: bevándorláspárti. 


Horváth Soma (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) képviselő mondja el, hogy nem kell, hogy takargatnivalója legyen a városvezetőknek, legyen átlátható a működés.

Puskás Tivadar Horváth képviselő színész múltját emlegeti és azt, hogy rendezett darabokat is.

Lendvai Ferenc pedig elmondja, hogy tudja, hogy (bár egyik nevét sem mondja ki)  a Nyugat.hu és az Ugytudjuk.hu az, akit rendre nem hívnak meg.

Megszavazzák a javaslatot, eztán várjuk a programokat és a meghívókat. 
 

15:04 Csupán egy órát beszéltek a második napirendről

11 igen és 9 nem szavazattal (Koczka Tibor nem szavazott) átment a napirend. Eztán nem kell polgármesteri jóváhagyás a köztisztviselőktől kért tájékoztatásához. 

Jöhet a harmadik napirendi pont.

 

14:37 Illés Puskás mellé áll


Az alpolgármester azt mondja, hogy Puskást választották, Balassát meg nem, mert listáról jutott be.

Bevándorlás jön megint. Az illegális és a legális migráció között hatalmas különbség van - mondja Illés és azt kell írjam, ebben nincsen csont. 

A közvetlen tájékoztatástól indultunk, most Balassa Péter parlamenti választási szereplésénél tartunk. 

Lendvai, Rettegi, Kecskés is védi Puskást. 
 

 

14:23 Adventi időszakban tüntetett a bevándorláspárti ellenzék


A polgármester most hosszan mondja, hogy a Városháza egy munkahely, és az ott dolgozók védelmében kellett meghoznia ezt a döntést. Puskás azt mondja, hogy korábban Ipkovich György is hasonlót kért, amikor polgármester volt.

Nemény frakcióvezető az mondja, hogy a munkát lehetetleníti el ezzel a polgármester. A költségvetés tervezésekor például nem tudott egyeztetni a pénzügyi osztály vezetőjével.


Puskás megint bevándorlózik, a bevándorlással káosz jön, ami olyan káosz, mint amit a kontroll nélküli információáramlás jelent. 


Sátory Károly (Fidesz-KDNP) képviselő kér szót. Azt mondja, hogy a bevándorláspárti ellenzék adventi időszakban hozta le Szombathelyre a tüntetést

Játszhatnánk bevándorláspárti ivós játékot. Ahányszor kimondják a fideszesek, hogy bevándorláspárti, iszunk egy felest. Fél óra és padlót fogunk.


Lendvai Ferenc mondott most ismét egy veretőset, bevándorláspártival. 


Aztán az ellenzék emlékeztet, hogy Orbán Viktor épp most írt alá egy bevándorlókat segítő paktumot

Balassa Péter higgadtan és magabiztosan osztja a Fideszt. Ők hoztak létre sátortáborokat a bevándorlóknak Körmenden és Szentgotthárdon. Puskás bukott polgármester

Puskás felveszi a kesztyűt. Szombathelyért dolgozik: sorolja a beruházásokat, amik az ő polgármestersége alatt jött létre. Böcsülettel és tiszta szívvel dolgozott.

Puskás nem cáfolta meg, hogy nem őt indítják az őszi polgármester választáson. 

 

14:03 Második napirendi pont

A baloldal azt szeretné, hogy a városházi dolgozók felől kerüljön ki a polgármesteri cenzúra és ne csak írásban tudjanak feltenni kérdéseket a választott képviselők, hanem közvetlen szóban is. Nagyban megkönnyítené ez a képviselők munkáját. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint,

Puskás polgármester ezt pár éve szabályozta és vette magához a végső kontrollt. 

 

13:59 11 igen, 10 nem

Elfogadta a közgyűlés a határozati javaslatot. Új Szervezeti és Működési Szabályozása lesz az önkormányzatnak.

Ezt megállapítva Puskás is nyom egy bevándorláspártit. 

E-Z V-E-S-Z-É-L-Y-E-S-!
 

 

13:52 Ezerrel megy a bevándorlás-party


Most éppen Rettegi Attila (Fidesz-KDNP) képviselő nyom egy bevándorláspártit a baloldalra. 


Éljenek bevándorlók Szombathelyen! - mondja Takátsné Tenki Mária (Fidesz-KDNP) képviselő asszony arra, hogy a baloldalt nem is Éljen Szombathely! néven kellene szólítani. 


A párttitkár asszony megmondta - kiabálja be valaki az ellenzék frakciójából. 

Károlyi Ákos jegyző a napirendhez szól hozzá, elmondja, hogy nem tudnak ma rendeletet alkotni SZMSZ-ügyben. Azt bizony elő kell készíteni. 


 

13:40 Még mindig az első napirendi pontnál vagyunk

Vagyis az SZMSZ módosításnál.

Kecskés László (Fidesz-KDNP) képviselő folytatja. Csűrik, csavarják Molnár ügyét. Most az a kérdés, hogy a Pro Savariával egyeztetett e az alpolgármester a 180 fokos fordulatáról. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint,


Horváth Attila végre a napirendről beszél. A két közgyűlés közötti beszámolókat mindig első napirendi pontként beszélnék, minden hónap utolsó csütörtökén közgyűlést hívnának össze. A bizottsági helyeket újraosztanák. Horváth felhívja a figyelmet arra, hogy 12 óránál hosszabban nem lehet közgyűlést tartani, valószínű ezért is az időhúzás.
 

 

13:19 Puskás gyorsan számol

A Fidesz 2014-ben 10 helyet szerzett, a baloldal 9-et, a Pro Savaria 1-et és a Jobbik is 1-et. A polgármester ezt Balassa felvetésére mondta el, aki azt mondta, hogy a Fidesz elfelejti, hogy nem volt abszolút többségük a legutóbbi választáson.

Kántás Zoltán (Fidesz-KDNP) képviselő pitbull módjára árulózik egyet, Molnárra gondol. Azzal folytatja, hogy az ellenzék befogadott egy árulót, most ezzel lett többségük.

Molnár Miklós újra elmondja, hogy ő minden pontját betartotta a megállapodásnak

Puskás is árulózik egyet, szerinte Molnár elárulta a jobboldali értékeket. 

Illés Károly (Fidesz-KDNP) kb 3x mondja el, hogy a baloldal bevándorláspárti. Egyébként Kántás is tolt egy bevándorláspártirt. Úgy látszik ez lesz a panel az önkormányzati választásokra, EZ VESZÉLYES! 


Csak jelzem, eddig még egy szó sem esett a napirendről. 

Puskás elmondja, hogy Hende Csaba éppen országgyűlési bizottsági ülésen van, majd ismét szünetet rendel el: 10 perc most a pauza, nézzünk egy kis Boborjánt.

Boborján, az iker

Boborján: Dolák-Saly Róbert Műsorvezető: Pethő Zsolt Anyám tyúk, avagy az ember tragédia című est felvétele.


 

 

13:09 Ééés máris megvan a 31 napirendi pont, amit végig kell rágni


Új meghívót kaptak a képviselők, ebben az első pont az SZMSZ módosítása. 

Lendvai Ferenc tanácsnok szegezi neki a kérdést Molnár Miklósnak, hogy most, hogy a baloldallal szavazott, ez most micsoda: árulás, köpönyeg forgatás?

Aztán jönnek a bizottsági helyek újra osztásának kérdése. Lendvai azt kérdezi, hogy hogyan fogja tükrözni a bizottsági helyekben a választási eredményt a baloldal, akkor amikor a Jobbiknak és a Pro Savariának is több helye van, mint amennyit a választási eredmény indokolna. 

Molnár azzal folytatja, hogy Puskásnak el kéne döntenie, hogy az SZMSZ szerint működik e a közgyűlés vagy sem, mert jelenleg nem aszerint mennek a dolgok. Lendvai nem a napirendhez szólt hozzá, így meg kellett volna vonni tőle a szót. 


Nemény is azt mondja, érti ő, hogy ki kell tölteni az időt, addig amíg Hende Csaba megérkezik, de jó lenne haladni. 

 

12:55 Pikk-pakk elment ez a pár óra, mindjárt folytatják az urak

Állítólag azért kellett elrendelni szünetet, hogy ideérjen a folytatásra Hende Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője. Ha valóban jön, akkor szócsatában nem lesz fukar a délután. 

 

10:30 Elfogadták a napirendet, de

újabb szünet, 13 órakor folytatják az urak. Puskás szerint azért van rá szükség, mert rengeteg új napirendi pont került be, azokat még a jegyzőnek át kell néznie. Neményék szerint csak a munkát akadályozzák.

Ebéd után folytatjuk!

 

10:10 Hogy a tízperces szünet se teljen haszontalanul:

Béres Alexandra torna || Átmozgatás || 10 perc

Béres Alexandra torna || Átmozgatás 2. || 10 perc Átmozgatás 3 Mielőtt elkezdenénk az edzésprogramot, fontos, hogy minden porcikánkat átmozgassunk! Béres Alexandra mutatja, hogy valóban sikeres legyen a bemelegítés. Iratkozz fel Béres Alexandra YouTube csatornájára: https://goo.gl/E2WqNP Kövesd Béres Alexandrát a Google Pluson: https://goo.gl/6vZjzQ Béres Alexandra hivatalos Facebook oldala: https://www.facebook.com/B%C3%A9res-Alexandra-S%C3%BAlykontroll-267029528281/?fref=ts

 

10:06 Megszavazták a napirendi pontokat

Az már most biztos, hogy

Molnár Miklóst nem hívják vissza alpolgármesteri pozíciójából.

Mielőtt a teljes napirend elfogadásáról szavaznának, Puskás Tivadar 10 perc szünetet rendelt el.

Aztán utána kezdődhet a móka!

 

9:52 Károlyi Ákos jegyző felszólalt

Jelezte, hogy a napirendi pontokban lévő törvényességi aggályokkal csak akkor lehet foglalkozni, ha már van miről beszélni. Ez a vita pedig még a napirendről szól.

 

9:51 Ritka pillanat: Molnár Miklós megvédte Balassa Pétert

Elmondta, az SZMSZ szerint a napirendről vita nélkül kellene szavazni, ehhez képest vita folyik, sőt, képviselőtársába bele is fojtotta a szót.

9:49 Ipkovich (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) arra emlékeztet,

hogy eredetileg Puskás Tivadart utasította a közgyűlés, hogy kérje fel Hende Csabát a rabszolgatörvény módosítására. Kérdés, hogy a polgármester megírta-e Hendének azt a bizonyos levelet, amire a közgyűlési többség utasította?

 

9:41 Balassa Péter ügyrendi kérdésben akar szólni

Puskás Tivadar nem akart szót adni neki, aztán Károlyi Ákos jegyző jelzésére megadta.

Balassa megváltoztatta mondanivalóját, innentől csak kéri Hende Csabát, hogy kezdeményezze a rabszolgatörvény visszavonását.

 

9:38 Lendvai szerint nem lehet felszólítani Hende Csabát

Horváth Attila (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) szerint viszont igen, emlékeztetett arra is, hogy korábban már a közgyűlés a kormányt is megkérte erre-arra. Illés Károly szerint kérni bárkitől bármit lehet, felszólítani nem.

Fotó: Vágvölgyi Bálint,

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Balassa újra elkezdte a mondandóját, Puskás Tivadar szinte azonnal megvonta tőle a szót.

Kecskés László (Fidesz-KDNP) szerint a pénztártól való távozás után reklamációnak nincs helye.

 

9:24 Nemény András gyorsan elmondja, amit szeretne, bár így sem fért bele az egy percbe

  • SZMSZ módosítást kérnek.
  • Azt szeretnék, hogy az önkormányzati dolgozók, és az önkormányzati cégvezetők közvetlenül tájékoztathassák a képviselőket. (Most csakis írásban a hivatalon keresztül teszik ezt meg.)
  • Város és tisztségviselő 
  • A választási kampányban tiltsák meg az önkormányzati cégvezetők és intézményvezetők részvételét.
  • Átláthatóságot kérnek a közbeszerzéseknél.
  • Közpénzből fenntartott városi média kiegyensúlyozottságát és városi lap újraindítását kérik.
  • Szombathelyi közvilágítás cserével kapcsolatos tájékoztatást.
  • Tájékoztatást kérnek az Aréna óvoda felújításával kapcsolatban.

De Nemény nem csak napirendet vetetne fel, le is vetetne. Molnár alpolgármesteri visszahívását például.

Balassa Péter (Jobbik) képviselő napirendre vetetné újra a rabszolgatörvény kapcsán azt, hogy ismét utasítsák Hende Csabát, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét arra, hogy a Parlamentben terjessze elő a törvény visszavonását.

Puskás szerint ez nem kompetenciájuk, szünetet rendel el.

9:15 Rendkívüli közgyűlés is van

Ezt a város jegyzője Károlyi Ákos tisztázza. Ez azt jelenti, hogy a baloldali napirendi javaslatokról  szavazni kell majd a közgyűlésnek, ha megszavazzák, akkor napirend lesz belőle. 

 

9:12 Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) tanácsnok ajándékot ad

Méghozzá Nemény András (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) képviselőnek egy Magyar helyesírás szabályai könyvet, odaszúrva az MSZP-s országgyűlési képviselők  "Folytani"  tábláira.

Fotó: Vágvölgyi Bálint,

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Nemény kicsit komolyabban folytatja. Azt akarja megtudni, hogy most akkor csak rendes közgyűlés van, vagy van rendkívüli közgyűlés is?

 

9:07 Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester megnyitja az ülést 

A közgyűlés határozatképes, mindenki jelen van. A polgármester szerint a baloldali kampány megindult, ám a városvezetés feladata a város működésének ellátása. 

Máris az ebédszünet jön elő, 12:30-14:00 lesz a szünet. 

8:45 Jó reggelt, 9 órakor kezdődik Szombathely történelmének egyik legizgalmasabbnak ígérkező közgyűlése 

Sok kávéval, rágcsával és szőlőcukorral készüljön mindenki!

Amíg a pedig a városatyák megérkeznek hallgassunk egy kis zenét.

Korda György - Haver a nökkel jól vigyázz 1976

Korda Gyuri 1976 Dalszöveg: Nézd a szeme, hogy igéz Rád tekint mégse fél Nézd a haja, hogy lobog De megfogni sosem tudod Nézd csak nézd majdnem rád köszön Hívhatod, mégse jön Nézd most rád mosolyog De elérni sosem tudod Haver a nőkkel jól vigyázz A nőkkel jól vigyázz Ha nem

Szólj hozzá!

Reggeli fagyra derű jön kedden

A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű.

Hogyan válaszd ki a számodra ideális szakmát?

Sok olyan ember van, aki nap mint nap mással foglalkozik, mint amit valójában szeretne.

Másfél milliárd forintnyi adót csalt el egy szójadarával üzletelő banda, a szálak Sárvárra vezetnek

A brazil szójadara olasz, szlovén és osztrák cégeken keresztül érkezett Magyarországra, fiktív belföldi cégek beiktatásával.

Két díszpolgári címet vonna vissza a kőszegi önkormányzat

1945-ben két szovjet katona kapta meg a kitüntetést. 

A svéd Per Johansson a győri kézilabdacsapat új vezetőedzője

A holland női kézilabda-válogatottat is ő irányítja.

Kijutott a párizsi olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Fordulatos játék és hatalmas küzdelem után, megérdemelten

Vajon hogyan látják a színeket az állatok?

Abban biztosak lehetünk: nem úgy, mint mi.

Gyermekpornográfia elkövetésével vádolnak egy 14 éves győri fiút

12 év alatti gyerekekről szerzett felvételeket.

Lehűléssel indul a jövő hét

A hét második felében melegedés kezdődik, a jellemzően erősen felhős idő mellett hétvégén akár 20 fok is lehet.

Ájurvédikus gyógyítás egy hévízi egészségközpontban

Vannak országok, ahol a test, a lélek és a szellem hármasának egyensúlya alapvető fontosságú az emberek mindennapjaiban, és ennek harmonikus megtartása az élet legfőbb célja. Ilyen hely India is, amely már több, mint 5.000 éve holisztikus szemlélettel közelíti meg és gyógyítja az embert. 

Külső és belső aranyér: mi a különbség köztük?

Akinek volt már kitüremkedett aranyeres csomója, az tudja, mennyire fájdalmas ez. Feszít, szorít, viszket, nehézzé teszi az ülést és a székelést is. Nem is csoda, hogy a legtöbben próbálják visszahelyezni a kikandikáló darabot a végbélnyíláson keresztül. De vajon ez a jó megoldás? Cikkünkből kiderül, mit lehet tenni ilyen esetben.

Patonay Imre ismét elindul Körmend polgármesteri székéért

Ő a Változás a Városért Egyesület első bejelentett jelöltje.

Tökéletes erotikus eszköz a profi ligára szabva

Míg egyesek sosem próbáltak erotikus eszközöket, akár idegenkednek is tőlük, mások előszeretettel alkalmazzák őket a hálószobában töltött idő alatt. Utóbbinál a gyártók igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a lelkesedés hosszú távon megmaradjon.

Szabadlábra került Fekete Dávid győri énekes

A vádirat szerint 279 millió 574 ezer 213 forint kárt okozott.

Mely csillagjegyeknek megy a legkönnyebben az újrakezdés?

Az élet olykor nagyon kegyetlen, hisz mindenkivel előfordul, hogy hiába küzdött valamiért teljes erőbedobással, mégis hoppon maradt a végén. A csalódásokat megélni, feldolgozni nem egyszerű, a padlóról felállni és újrakezdeni pedig még nehezebb.

Balhé volt a vasi böllérversenyen

Egy ittas férfi lefejelt egy másikat.