fotó: György István Péter

A bizonyíték - Fotón, hogy Elios-haverokkal csinálják a szombathelyi közvilágítás cseréjét

Unyatyinszki György, Farkas Bazsi
2019. február 4. hétfő, 08:44
Tiborcz István egykori üzletfelei ebből a világítási tenderből sem maradnak ki.

Már semmi kétség, tényleg a miniszterelnök veje, Tiborcz Istvánhoz köthető, 13 milliárd forintos csalási botrányba keveredett Elios Zrt. partnereivel zajlik a szombathelyi közvilágítás cseréje is. Mint ismert, a város 1,4 milliárd forintos kölcsönből "fejleszti" a közvilágítást, amellyel rosszabbak a látási viszonyok, ráadásul más városokban a technológiával spórolni sem sikerült.

 

A hozzánk eljutott fotók tanúsága szerint az új lámpatestek telepítését az a Roneko Kft. végzi, amely az Eliosszal közösen végezte a tatabányai , az ajkai, a dunaújvárosi, valamint a budapesti Szusza Ferenc stadion világításának cseréjét is, illetve a székesfehérvári stadionban is ők telepíthették a világítást. Ezeknek a munkáknak az összértéke meghaladta a félmilliárd forintot az Átlátszó összesítése szerint.

 

A céget tulajdonló testvérek, Nemes Ferenc és Nemes Károly közül előbbi kimondottan jól ismerheti a NER sikeres szereplőit. Nemes Ferenc a Siófok FC-t üzemeltető kft. vezetője, korábban Csányi Sándor előtt vezette az MLSZ-t, illetve hosszabb ideig volt elnökségi tag. Nem mellékes, hogy Nemes Ferenc cége korábban a fehérvári Videotonban is résztulajdonos volt, ami ma azé a Garancsi Istváné, amely sorra nyeri a közbeszerzéseket a kormány tenderein építőipari cégeivel.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás