Balassa Péter: 100-200 szociális bérlakás hiányzik Szombathelyen

Farkas Bazsi 2018-12-14 20:38:00
A Jobbik is az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra szólít fel.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik parlamenti frakciójának vezetője. Rába Kálmán a párt megyei frakcióvezetője, és Balassa Péter a Jobbik önkormányzati képviselője tartott ma sajtótájékoztatót. 

Balassa kezdte a sort, aki Szombathelyi aktualitásokkal nyitott. Elmondta, hogy a városban komoly gondok vannak a fenntarthatósággal, aminek egyik fő oka a SZOVA kötvénykibocsájtása. Szerinte a legutóbbi közgyűlésen egy kéz kezet mos alapon történő alku köttetett a Fidesz és a mérleg nyelvének számító Pro Savariás Molnár Miklós között. A VasiVíz 100 millió forintos uszoda fenntartási hiányának pótlását, és a SZOMHULL 500 millió forintos tagi kölcsönét egymás mosdatása miatt szavazták meg  képviselők. Balassa hozzátette, hogy szerinte a SZOMHULL hiánya egyébként nem is a cég vesztesége, hanem a SZOVÁ-é, a hulladékgazdálkodó cég fedezi ugyanis a SZOVA kötvénykibocsátásának terhét. 

Amit még fontosnak tartott kiemelni az a szociális bérlakások helyzete. Legutóbb 4 lakást hirdetett meg az önkormányzat, erre 116 család jelentkezett. Ez is mutatja, hogy mekkora szükség lenne a bérlakásokra. 

Véleménye szerint 100-200 lakásra lenne szükség, amit a Szent Márton évben kapott 800 millió forintból meg is lehetett volna valósítani.  

Arra pedig, hogy a lakásokat ne lakják le idő előtt, elképzelései szerint egy erre a célra létrehozott Lakás Ellenőrző Bizottság ügyelne. 

Balassa arra is kitért, hogy szerinte a város feléli saját vagyonát. A SZOVA tulajdonában lévő lakások egy részét ugyanis a városvezetéshez közeli emberek veszik meg. Azt ígérte, hogy konkrétummal később szolgál majd.

Egy számadattal zárta beszámolóját: 13 elbukott projektje van a városnak, ahol a túlárazott közbeszerzések hiúsították meg az építkezéseket. 


Rába Kálmán a belső migráció veszélyeiről beszélt és arról, hogy a kormány hirdetésekkel csábítja az ukrán vendégmunkásokat Magyarországra. Szerinte az Orbán-kormány 75 ezer ukránt látna szívesen a magyar munkaerőpiacon. 

Gyöngyösi Márton már a tavaszi Európai Parlamenti választásoknak ágyazott meg. A frakcióvezető azt mondta, már most decemberben elkészült a programjuk, amit hamarosan angol nyelven is közzétesznek. A Jobbik programja egy Biztonságos Európát, de Szabad Magyarországot hirdetett meg. Gyöngyösi szerint minden 6. magyar gyerek külföldön látja meg a napvilágot, ezt a tendenciát a Jobbik egy kiegyenlített bérrendszerrel állítaná meg. 

Gyöngyösi végül hozzátette, fel kell számolni a korrupciót és a harcolni kell a fake news ellen is. Előbbi érdekében ők is arra buzdítanak, hogy mindenki írja alá az Európai Ügyészséghez való csatlakozás petícióját. 
 

Szólj hozzá!

Egyet leszámítva minden világnapról megemlékezett a héten a győri polgármester

Tele volt a hét világnapokkal, de a pedagógusok világnapja pont kimaradt Dézsi Csaba András naptárából.

Sik: Úgy érzem, hogy ez a poszt ebben a kontextusban „bicskanyitogató” volt

Újabb beszélgetést szervezne a szentiváni fideszes képviselő a polgármesterrel, ezúttal családos fiatalokat meghívva.

Rongyos 612 milliárdba kerül az extranyugdíj

4,5 százaléknyi nyugdíjemelést hajt végre a kormány, januárig visszamenőleg.

Pénteken napsütésre számíthatunk

Itt a vénasszonyok nyara, 21, 22 fok körül alakul ma a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Több mint másfél milliárd forint adót csalt el egy szombathelyi szállal is rendelkező, biztonsági őröket foglalkoztató szervezet

Tizennyolc embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben, közülük hatot őrizetbe vettek.

Többségében a nők döntenek a pénztárnál, még ingatlanvásárlásnál is

Így gyakorlatilag ők dönthetik el, mely cégek élik túl a válságot.

M1 híradó a diáktüntetésről: ellenzéki politikusok, Gulyás Gergely, fizetésemelés, Brüsszel

Egyetlen demonstrálót sem sikerült megszólaltatni a híradós anyagban, ellenben a 3 perces tudósításból 1 percben a minisztert idézték.

Visszamenőlegesen 4,5 százalékkal emelkedik a nyugdíj

Novemberben már az emelt összeg érkezik.

Eperjes Károly minden nap elmond egy tized rózsafüzért Gyurcsány Ferenc lelki üdvéért 

Legyünk büszkék a keresztény alaptörvényünkre - hangoztatta a színész.

Magyarország is megszavazta az új brüsszeli szankciókat

Ez a nyolcadik csomag, amelyben ársapkát vezetnek be az orosz olajra, újabb termékek behozatalát tiltják. Magyarország most is beállt a sorba.

Győrújbaráton is élőlánccal tiltakoztak a pedagógusokért

Iskolakezdés előtt tiltakoztak csendesen szülők, diákok és tanárok.

Harmadára esett vissza a szombathelyi színház látogatottsága

A koronavírus után nehezen talál magára a theátrum.

Szerdán a szökőkútnál tiltakoznak a köznevelésért Győrben

Október 5. a pedagógusok világnapja: a budapesti hídfoglalással egyidőben Győrben is hídfoglalás lesz: a szökőkútnál.