Balassa Péter: 100-200 szociális bérlakás hiányzik Szombathelyen

Farkas Bazsi 2018-12-14 20:38:00
A Jobbik is az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra szólít fel.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik parlamenti frakciójának vezetője. Rába Kálmán a párt megyei frakcióvezetője, és Balassa Péter a Jobbik önkormányzati képviselője tartott ma sajtótájékoztatót. 

Balassa kezdte a sort, aki Szombathelyi aktualitásokkal nyitott. Elmondta, hogy a városban komoly gondok vannak a fenntarthatósággal, aminek egyik fő oka a SZOVA kötvénykibocsájtása. Szerinte a legutóbbi közgyűlésen egy kéz kezet mos alapon történő alku köttetett a Fidesz és a mérleg nyelvének számító Pro Savariás Molnár Miklós között. A VasiVíz 100 millió forintos uszoda fenntartási hiányának pótlását, és a SZOMHULL 500 millió forintos tagi kölcsönét egymás mosdatása miatt szavazták meg  képviselők. Balassa hozzátette, hogy szerinte a SZOMHULL hiánya egyébként nem is a cég vesztesége, hanem a SZOVÁ-é, a hulladékgazdálkodó cég fedezi ugyanis a SZOVA kötvénykibocsátásának terhét. 

Amit még fontosnak tartott kiemelni az a szociális bérlakások helyzete. Legutóbb 4 lakást hirdetett meg az önkormányzat, erre 116 család jelentkezett. Ez is mutatja, hogy mekkora szükség lenne a bérlakásokra. 

Véleménye szerint 100-200 lakásra lenne szükség, amit a Szent Márton évben kapott 800 millió forintból meg is lehetett volna valósítani.  

Arra pedig, hogy a lakásokat ne lakják le idő előtt, elképzelései szerint egy erre a célra létrehozott Lakás Ellenőrző Bizottság ügyelne. 

Balassa arra is kitért, hogy szerinte a város feléli saját vagyonát. A SZOVA tulajdonában lévő lakások egy részét ugyanis a városvezetéshez közeli emberek veszik meg. Azt ígérte, hogy konkrétummal később szolgál majd.

Egy számadattal zárta beszámolóját: 13 elbukott projektje van a városnak, ahol a túlárazott közbeszerzések hiúsították meg az építkezéseket. 


Rába Kálmán a belső migráció veszélyeiről beszélt és arról, hogy a kormány hirdetésekkel csábítja az ukrán vendégmunkásokat Magyarországra. Szerinte az Orbán-kormány 75 ezer ukránt látna szívesen a magyar munkaerőpiacon. 

Gyöngyösi Márton már a tavaszi Európai Parlamenti választásoknak ágyazott meg. A frakcióvezető azt mondta, már most decemberben elkészült a programjuk, amit hamarosan angol nyelven is közzétesznek. A Jobbik programja egy Biztonságos Európát, de Szabad Magyarországot hirdetett meg. Gyöngyösi szerint minden 6. magyar gyerek külföldön látja meg a napvilágot, ezt a tendenciát a Jobbik egy kiegyenlített bérrendszerrel állítaná meg. 

Gyöngyösi végül hozzátette, fel kell számolni a korrupciót és a harcolni kell a fake news ellen is. Előbbi érdekében ők is arra buzdítanak, hogy mindenki írja alá az Európai Ügyészséghez való csatlakozás petícióját. 
 

Szólj hozzá!

Önkéntes tűzoltónak állt az Ocho Macho dobosa

Egy 24 órás szolgálat hatására döntött így.

Felhős, szeles vasárnapra számíthatunk

Akár 25 fok is lehet napközben.

Kutatók Éjszakája Győrben: egyedül a SZTAKI szervezett programot

Szerelj közösen robotokkal a győri egyetemen jövő pénteken!

Kikapott az SZKKA a Debrecentől

A DVSC Schaeffler 29–25-re nyert az SZKKA vendégeként a női kézilabda NB I 2. fordulójában.

Hármat rúgott a Győr a Mosonmagyaróvárnak a kupában

Az NB III-as csapat otthonában mérkőzött a két csapat.

Szombathelyi ellenzéki jelöltek: Ne veszítsük el a lelkesedésünket!

Az előválasztás informatikai rendszerének összeomlása után kér elnézést, illetve buzdít kitartásra Czeglédy Csaba, Ungár Péter és Koczka Tibor.

Nem fért bele az ellenzéki előválasztás rajtja az M1 híradóba

Migránsok, oltás, Gyurcsány - ezek voltak délben a fő témák.

140 milliót költ az MTVA a dolgozói utaztatására

A Mauri Utazási Kft. idén meglehetősen sikeres volt a közbeszerzéseken.

Ezért nem tanúskodhat elgázolt gyermeke ügyében L.L. Junior

L.L. Junior kizárták elhunyt kisfia ügyéből, csak a hallgatóság soraiban foglalhat helyet a tárgyaláson.

A Dunántúlon szombaton lesz pár erős széllökés

Az északnyugati szelet napközben sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben helyenként erős lökések kísérik.

Novembertől folytatódik a Balaton kotrása

Az egész térség vízellátórendszere felújításra és fejlesztésre szorul.

Szászhúszezer éves múltra nyúlhat vissza a ruhakészítés

Megtalálhatták a kutatók a ruhakészítés legrégebbi régészeti leleteit.

Hangoskodó juhok miatt költözött el Cristiano Ronaldo 6 millió fontos házából

A portugál sztár csupán néhány hetet töltött családjával az ingatlanban.

Ausztriában újra lehet telefonon beteget jelenteni

A már ismert korábbi, de júliusban hatályát vesztett intézkedés újbóli bevezetésére a koronavírusos megbetegedések gyorsan emelkedő száma miatt került sor.

van még itt cikk a témában:

Nyögvenyelősen indul az ellenzéki előválasztás, lehalt a rendszer

Már a pénteki teszt során összeomlott az ellenzéki előválasztás informatikai rendszere, mégis elkezdődött a szavazás szombat reggel, de a rendszer ismét leállt. Egyelőre a rendszer újraindulására várnak.

Sokat kellett várnia egy táppénzes papírra, ezért beütötte a rendelő ablakát egy férfi Szombathelyen

Az egész világ ellenem van, de majd én megmutatom - gondolhatta a dühös férfi.