Továbbra sem álltak neki a szombathelyi Aréna óvoda felújításának

Farkas Bazsi 2019-02-23 08:24:00
Illés Károly fideszes alpolgármester nemrég PR interjút adott, a felújításnak indított óvodáknál pont az Aréna utcait nem említette. De más szombathelyi ovinál is van gond rendesen.

2017 augusztus 28-án zárt be a szombathelyi Aréna utcai óvoda, amelyet jelenleg egy másik épületben, a Petőfi Sándor utcában, a régi Püspöki iskola helyén üzemeltetnek. Az épület eredetileg iskolának épült, így 18 millió forintot kellett arra költeni, hogy a kicsik igényeire szabják a berendezést. Átalakították a mosdókat, étkezőt építettek a gyerekeknek.

Az eredeti tervek szerint 2018 szeptemberére már a megújult épületben ünnepelhette volna Szombathely legrégebbi óvodája fennállásának 50. évfordulóját, az első közbeszerzési eljárásban azonban 410 millió forintos ajánlat érkezett a munkára, ami a rendelkezésre álló összeg duplája. 

Az óvoda felújítása TOP-os pályázatból lenne fedezve, ami azt jelenti, hogy az Európai Unió címkézett támogatásáról van szó, amihez viszont nem lehet hozzátenni.

Ugyanez történt a Vásárcsarnoknál is, ahol 800 millió forinttal lépte túl a keretet a legkedvezőbb ajánlatot tett vállalkozó. 

De mit lehet ilyenkor csinálni? 


Egyetlen egy dolgot, új tervek készülnek, amik olcsóbb megoldásokkal operálva az árhoz szabják az elképzeléseket. Ezt szokták csak szárazon műszaki tartalom csökkentésnek hívni. 

 
Illés Károly Szombathely fideszes alpolgármestere, a párt következő polgármester-jelöltje tegnap adott egy PR interjút a Fidesz közeli frisss.hu-nak. Az óvodák felújítását érintő kérdésre a következő választ adta:

….Most a Csodaország Bölcsőde, a Mesevár, a Szivárvány és a Benczúr Óvoda felújítása kezdődhet meg.

A felsorolásból csupán három intézmény hiányzik, pont azok amelynek a kivitelezésével problémák vannak. Úgy tudjuk, hogy a Gazdag Erzsi Óvodában ugyan volt nyertes vállalkozás a közbeszerzési pályázaton, ám a cég végül nem vette fel a munkát az ovinál. 


Pikánsabb a helyzet a Vadvirág Óvodában, ahol a kivitelező 75%-ban készült el a munkával, majd egyszerűen levonult a munkaterületről. Úgy értesültünk, hogy egyelőre senki sem tudja, hogy mi történt, de az építkezés félbemaradt. Hogy hogyan fogja ezt a helyzetet megoldani az önkormányzat nem tudni. Előfordulhat, hogy a maradék munkára egy új közbeszerzést kell kiírni. 

Az Aréna utcai óvodában sem kezdtek neki a munkának. Ahogy fentebb írtuk 2018 szeptemberére kellett volna átadni az épületet, most azonban úgy néz ki, hogy a legközelebbi lehetéseg időpont erre, 2020 szeptembere lesz.

Feltéve, hogy eredményes lesz az Aréna közbeszerzése.

Így már kicsit árnyaltabb az a sikertörténet, amit Illés elmesélt, tekintve, hogy a lassan káoszba fordult felújítások és a megkezdett óvoda kivitelezések aránya 3-3. 

Ahogy arról az Ugytudjuk.hu elsőként beszámolt, Illés Károly lesz a Fidesz polgármester-jelöltje. Illés látványosan kezd egyre többet szerepelni a Fidesz közeli médiában. A köztudottan a sport iránt enyhén szólva is közömbös Illés  múlt hétvégén Győrben jelent meg a Falco-Szolnok Kupa döntőn. Úgy tudjuk a Falco győzelme esetén Illés lett volna az, aki átadja a csapatnak az aranyérmet, legalábbis az szombathelyi Fidesz elképzelései alapján. A helyszínen azonban azt közölték, hogy az MKOSZ-nél nem így mennek a dolgok. 


 

Szólj hozzá!

Önkéntes tűzoltónak állt az Ocho Macho dobosa

Egy 24 órás szolgálat hatására döntött így.

Felhős, szeles vasárnapra számíthatunk

Akár 25 fok is lehet napközben.

Kutatók Éjszakája Győrben: egyedül a SZTAKI szervezett programot

Szerelj közösen robotokkal a győri egyetemen jövő pénteken!

Kikapott az SZKKA a Debrecentől

A DVSC Schaeffler 29–25-re nyert az SZKKA vendégeként a női kézilabda NB I 2. fordulójában.

Hármat rúgott a Győr a Mosonmagyaróvárnak a kupában

Az NB III-as csapat otthonában mérkőzött a két csapat.

Szombathelyi ellenzéki jelöltek: Ne veszítsük el a lelkesedésünket!

Az előválasztás informatikai rendszerének összeomlása után kér elnézést, illetve buzdít kitartásra Czeglédy Csaba, Ungár Péter és Koczka Tibor.

Nem fért bele az ellenzéki előválasztás rajtja az M1 híradóba

Migránsok, oltás, Gyurcsány - ezek voltak délben a fő témák.

140 milliót költ az MTVA a dolgozói utaztatására

A Mauri Utazási Kft. idén meglehetősen sikeres volt a közbeszerzéseken.

Ezért nem tanúskodhat elgázolt gyermeke ügyében L.L. Junior

L.L. Junior kizárták elhunyt kisfia ügyéből, csak a hallgatóság soraiban foglalhat helyet a tárgyaláson.

A Dunántúlon szombaton lesz pár erős széllökés

Az északnyugati szelet napközben sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben helyenként erős lökések kísérik.

Novembertől folytatódik a Balaton kotrása

Az egész térség vízellátórendszere felújításra és fejlesztésre szorul.

Szászhúszezer éves múltra nyúlhat vissza a ruhakészítés

Megtalálhatták a kutatók a ruhakészítés legrégebbi régészeti leleteit.

Hangoskodó juhok miatt költözött el Cristiano Ronaldo 6 millió fontos házából

A portugál sztár csupán néhány hetet töltött családjával az ingatlanban.

Ausztriában újra lehet telefonon beteget jelenteni

A már ismert korábbi, de júliusban hatályát vesztett intézkedés újbóli bevezetésére a koronavírusos megbetegedések gyorsan emelkedő száma miatt került sor.

A szegényebb étrend miatt zsugorodnak a világ legmagasabb emberei

Az utolsó generáció átlag egy centiméterrel kisebb az előzőnél.

van még itt cikk a témában:

Nyögvenyelősen indul az ellenzéki előválasztás, lehalt a rendszer

Már a pénteki teszt során összeomlott az ellenzéki előválasztás informatikai rendszere, mégis elkezdődött a szavazás szombat reggel, de a rendszer ismét leállt. Egyelőre a rendszer újraindulására várnak.

Sokat kellett várnia egy táppénzes papírra, ezért beütötte a rendelő ablakát egy férfi Szombathelyen

Az egész világ ellenem van, de majd én megmutatom - gondolhatta a dühös férfi.