Továbbra sem álltak neki a szombathelyi Aréna óvoda felújításának

Farkas Bazsi 2019-02-23 08:24:00
Illés Károly fideszes alpolgármester nemrég PR interjút adott, a felújításnak indított óvodáknál pont az Aréna utcait nem említette. De más szombathelyi ovinál is van gond rendesen.

2017 augusztus 28-án zárt be a szombathelyi Aréna utcai óvoda, amelyet jelenleg egy másik épületben, a Petőfi Sándor utcában, a régi Püspöki iskola helyén üzemeltetnek. Az épület eredetileg iskolának épült, így 18 millió forintot kellett arra költeni, hogy a kicsik igényeire szabják a berendezést. Átalakították a mosdókat, étkezőt építettek a gyerekeknek.

Az eredeti tervek szerint 2018 szeptemberére már a megújult épületben ünnepelhette volna Szombathely legrégebbi óvodája fennállásának 50. évfordulóját, az első közbeszerzési eljárásban azonban 410 millió forintos ajánlat érkezett a munkára, ami a rendelkezésre álló összeg duplája. 

Az óvoda felújítása TOP-os pályázatból lenne fedezve, ami azt jelenti, hogy az Európai Unió címkézett támogatásáról van szó, amihez viszont nem lehet hozzátenni.

Ugyanez történt a Vásárcsarnoknál is, ahol 800 millió forinttal lépte túl a keretet a legkedvezőbb ajánlatot tett vállalkozó. 

De mit lehet ilyenkor csinálni? 


Egyetlen egy dolgot, új tervek készülnek, amik olcsóbb megoldásokkal operálva az árhoz szabják az elképzeléseket. Ezt szokták csak szárazon műszaki tartalom csökkentésnek hívni. 

 
Illés Károly Szombathely fideszes alpolgármestere, a párt következő polgármester-jelöltje tegnap adott egy PR interjút a Fidesz közeli frisss.hu-nak. Az óvodák felújítását érintő kérdésre a következő választ adta:

….Most a Csodaország Bölcsőde, a Mesevár, a Szivárvány és a Benczúr Óvoda felújítása kezdődhet meg.

A felsorolásból csupán három intézmény hiányzik, pont azok amelynek a kivitelezésével problémák vannak. Úgy tudjuk, hogy a Gazdag Erzsi Óvodában ugyan volt nyertes vállalkozás a közbeszerzési pályázaton, ám a cég végül nem vette fel a munkát az ovinál. 


Pikánsabb a helyzet a Vadvirág Óvodában, ahol a kivitelező 75%-ban készült el a munkával, majd egyszerűen levonult a munkaterületről. Úgy értesültünk, hogy egyelőre senki sem tudja, hogy mi történt, de az építkezés félbemaradt. Hogy hogyan fogja ezt a helyzetet megoldani az önkormányzat nem tudni. Előfordulhat, hogy a maradék munkára egy új közbeszerzést kell kiírni. 

Az Aréna utcai óvodában sem kezdtek neki a munkának. Ahogy fentebb írtuk 2018 szeptemberére kellett volna átadni az épületet, most azonban úgy néz ki, hogy a legközelebbi lehetéseg időpont erre, 2020 szeptembere lesz.

Feltéve, hogy eredményes lesz az Aréna közbeszerzése.

Így már kicsit árnyaltabb az a sikertörténet, amit Illés elmesélt, tekintve, hogy a lassan káoszba fordult felújítások és a megkezdett óvoda kivitelezések aránya 3-3. 

Ahogy arról az Ugytudjuk.hu elsőként beszámolt, Illés Károly lesz a Fidesz polgármester-jelöltje. Illés látványosan kezd egyre többet szerepelni a Fidesz közeli médiában. A köztudottan a sport iránt enyhén szólva is közömbös Illés  múlt hétvégén Győrben jelent meg a Falco-Szolnok Kupa döntőn. Úgy tudjuk a Falco győzelme esetén Illés lett volna az, aki átadja a csapatnak az aranyérmet, legalábbis az szombathelyi Fidesz elképzelései alapján. A helyszínen azonban azt közölték, hogy az MKOSZ-nél nem így mennek a dolgok. 


 

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.