Továbbra sem álltak neki a szombathelyi Aréna óvoda felújításának

Farkas Bazsi 2019-02-23 08:24:00
Illés Károly fideszes alpolgármester nemrég PR interjút adott, a felújításnak indított óvodáknál pont az Aréna utcait nem említette. De más szombathelyi ovinál is van gond rendesen.

2017 augusztus 28-án zárt be a szombathelyi Aréna utcai óvoda, amelyet jelenleg egy másik épületben, a Petőfi Sándor utcában, a régi Püspöki iskola helyén üzemeltetnek. Az épület eredetileg iskolának épült, így 18 millió forintot kellett arra költeni, hogy a kicsik igényeire szabják a berendezést. Átalakították a mosdókat, étkezőt építettek a gyerekeknek.

Az eredeti tervek szerint 2018 szeptemberére már a megújult épületben ünnepelhette volna Szombathely legrégebbi óvodája fennállásának 50. évfordulóját, az első közbeszerzési eljárásban azonban 410 millió forintos ajánlat érkezett a munkára, ami a rendelkezésre álló összeg duplája. 

Az óvoda felújítása TOP-os pályázatból lenne fedezve, ami azt jelenti, hogy az Európai Unió címkézett támogatásáról van szó, amihez viszont nem lehet hozzátenni.

Ugyanez történt a Vásárcsarnoknál is, ahol 800 millió forinttal lépte túl a keretet a legkedvezőbb ajánlatot tett vállalkozó. 

De mit lehet ilyenkor csinálni? 


Egyetlen egy dolgot, új tervek készülnek, amik olcsóbb megoldásokkal operálva az árhoz szabják az elképzeléseket. Ezt szokták csak szárazon műszaki tartalom csökkentésnek hívni. 

 
Illés Károly Szombathely fideszes alpolgármestere, a párt következő polgármester-jelöltje tegnap adott egy PR interjút a Fidesz közeli frisss.hu-nak. Az óvodák felújítását érintő kérdésre a következő választ adta:

….Most a Csodaország Bölcsőde, a Mesevár, a Szivárvány és a Benczúr Óvoda felújítása kezdődhet meg.

A felsorolásból csupán három intézmény hiányzik, pont azok amelynek a kivitelezésével problémák vannak. Úgy tudjuk, hogy a Gazdag Erzsi Óvodában ugyan volt nyertes vállalkozás a közbeszerzési pályázaton, ám a cég végül nem vette fel a munkát az ovinál. 


Pikánsabb a helyzet a Vadvirág Óvodában, ahol a kivitelező 75%-ban készült el a munkával, majd egyszerűen levonult a munkaterületről. Úgy értesültünk, hogy egyelőre senki sem tudja, hogy mi történt, de az építkezés félbemaradt. Hogy hogyan fogja ezt a helyzetet megoldani az önkormányzat nem tudni. Előfordulhat, hogy a maradék munkára egy új közbeszerzést kell kiírni. 

Az Aréna utcai óvodában sem kezdtek neki a munkának. Ahogy fentebb írtuk 2018 szeptemberére kellett volna átadni az épületet, most azonban úgy néz ki, hogy a legközelebbi lehetéseg időpont erre, 2020 szeptembere lesz.

Feltéve, hogy eredményes lesz az Aréna közbeszerzése.

Így már kicsit árnyaltabb az a sikertörténet, amit Illés elmesélt, tekintve, hogy a lassan káoszba fordult felújítások és a megkezdett óvoda kivitelezések aránya 3-3. 

Ahogy arról az Ugytudjuk.hu elsőként beszámolt, Illés Károly lesz a Fidesz polgármester-jelöltje. Illés látványosan kezd egyre többet szerepelni a Fidesz közeli médiában. A köztudottan a sport iránt enyhén szólva is közömbös Illés  múlt hétvégén Győrben jelent meg a Falco-Szolnok Kupa döntőn. Úgy tudjuk a Falco győzelme esetén Illés lett volna az, aki átadja a csapatnak az aranyérmet, legalábbis az szombathelyi Fidesz elképzelései alapján. A helyszínen azonban azt közölték, hogy az MKOSZ-nél nem így mennek a dolgok. 


 

Szólj hozzá!

Elfogták a győri férfit, aki Kálmán Olgát zaklatta

Az 53 éves V.Gábort győri otthonában kapták el, miután édesanyja Facebook-profiljáról írt fenyegető üzeneteket a politikusnak.

A lebukás után elkobozták a sümegi fideszes polgármester élettársának hamis érettségijét

Fellebbezésnek nincs helye, de kérhetnek tárgyalást az érintettek.

Trump még mindig nem térhet vissza a Facebookra

A volt amerikai elnök közben el is indította saját kommunikációs platformját.

Rendesen hazavágta a főváros vasúti közlekedését a vihar

Felsővezeték-szakadás miatt több helyen is leállt a vasúti közlekedés.

Kétmilliárdból épít logisztikai raktárat Győrben egy osztrák nagyvállalat

Ezt a Gebrüder Weiss (GW) szállítmányozó és logisztikai cég délkelet-európai régiójának vezetője, Thomas Schauer jelentette be.

Visszavonták a másodfokú riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban erős szél veszélye miatt kiadott másodfokú riasztást, így Magyarország területén jelenleg nincs érvényben narancssárga riasztás.

Az FTC nyerte a Győri Audi ETO KC elleni zöld-fehér rangadót

Ez a kilenc gólos vereség a győri csapat bajnoki címébe is kerülhet.

Ősszel lesz az Ünnepi Könyvhét

A járványhelyzet miatt szeptember elejére tolják a könyvvásárt.

Vádemelést javasol a rendőrség Gődény Györggyel szemben

Ha minden igaz, rémhírterjesztésért felelhet.

Kiderült, miért halt meg Fülöp herceg

Sokan azt hitték, hogy az a fertőzés végzett vele, ami miatt kórházba is került.

Letartóztatták Fekete Dávidot

Házkutatás után a rendőrség őrizetbe vette az énekest.

Mai jó hír: Máris "felújítják" a hétéves Groupama Arénát

A kormány május 4-én megjelent rendelete szerint nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítottak "egy Budapest közigazgatási területén elhelyezkedő" ingatlant - derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Egy magyar sofőr a hajnali, pinkafői baleset áldozata

Az autó áttért a szembe sávba, ahol egy kamion pótkocsijával ütközött.

Mától a Szputnyik vakcinára is lehet időpontot foglalni

Müller Cecília jelentette be az operatív törzs tájékoztatóján.

A jelenlegi Alaptörvényről is kérdezték a diákokat a történelemérettségiben

Athéni demokrácia, középkori építészet és Mátyás uralkodása bukkant fel a középszintű történelemérettségi első, rövid feladatokból álló részében. Az egyik feladat teljes egészében a jelenlegi Alaptörvényről szól.

Pénteken nyitja a kapuit a szombathelyi Weöres Sándor Színház

Ide is csak védettségi igazolvánnyal lehet majd bemenni.

van még itt cikk a témában:

Pénteken nyitja a kapuit a szombathelyi Weöres Sándor Színház

Ide is csak védettségi igazolvánnyal lehet majd bemenni.

Vita lezárva: így kell használni a Zanati úti körforgalmat Szombathelyen

Sok a téves következtetés és a pletyka az autósok körében, most a Magyar Közút rak rendet a fejekben.

Ismét látogathatók a Berzsenyi Dániel Könyvtár közönségforgalmi terei

Egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező, és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak mehetnek be.