A szombathelyi Sportligetben úgy építették meg az új klubházat, hogy az nem szerepel helyrajzi számmal a terveken

Farkas Bazsi 2020-08-03 17:27:00
A csodák köztünk élnek.

Kétéves az Ugytudjuk.hu, hogy megajándékozhassunk, olvasd el figyelmesen a cikket! 

Öltönyösök, kötélugrók, beszédek és sportbemutatók - így adták át tavaly október 11-én, vagyis 2 nappal az önkormányzati választások előtt Szombathelyen a Sportligetet. A beruházás, amire az Európai Unió adott forrást, közel 1 milliárd forintba került és a Homlok Zrt. a Prenorral konzorciumban végezte el a munkát. 

A Liget kivitelezése már az első pillanattól kezdve problémás volt. Megállt a víz a salakos labdarúgó pályákon, így azok már egy kisebb eső után is használhatatlanná váltak. A városi kispályás labdarúgó bajnokságot a Király Sportlétesítménynek kellett befogadni a pályák játékra való alkalmatlansága miatt. 

Információink szerint a pályák alól kihagyták a vízelvezető réteget, de minden biztosat majd csak akkor lehet tudni, ha elkészül a független szakértői vélemény. 

De nem csak a foci pályákkal voltak gondok. A teniszpályákra az átadás után 25 tonna salakot kellett ráhordani. A sportolók pedig arra is panaszkodtak, hogy az alapvonalak mellé közvetlen lettek lerakva olyan műszaki szekrények, amik akadályozzák a teniszezést. 

Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

10 hónapja, hogy az előző városvezetés átadta a Sportligetet, az újonan épült klubház azonban azóta nem használható. A területen ugyan van egy régi épület, ám abban a ligetet karbantartó szakemberek felszerelése van. Jelenleg sem mosdó, sem használható wc nincsen a Sportligetben. 

Úgy tudjuk, hogy az épületnek azért nem tudnak használatbavételi engedélyt adni, mivel egész egyszerűen nincsen neki helyrajzi száma. 

Szóval úgy sikerült megépíteni a klubházat, hogy a terveken ugyan szerepel, ám az épület hivatalosan nem is létezik. 

A pályák 15 éves használatára aláírta a szerződést a Szombathelyi Sportiskola és a Haladás VSE tenisz szakosztálya. Az pedig már használat közben derült ki, hogy további hiányosságai vannak a pályáknak. A hálótartó oszlopok már most kimozdultak, azok ugyanis nem lettek lebetonozva a kialakításkor. De folyamatosan bosszúságot okoz a kerítés alatt kiguruló teniszlabda is. Az ugyanis nem ér le a talajig. 

De ami ennél is szürreálisabb, hogy úgy kell a sportolóknak használnia a pályákat, hogy nincs öltöző, mosdó, wc, de még csak ivóvízvételi lehetőség sincsen. Hallottunk olyan esetről, hogy egy utánpótlás sportoló rosszul lett a Napon, de vizet csak a pálya öntöző rendszeréből tudtak venni, hogy felfrissítsék.

Egyelőre nem tudni, hogy ez az állapot mikor változhat meg. A pályákat hosszú lejáratú bérletbe kapó Haladás tenisz szakosztály pályamunkásai a napi működéshez szükséges karbantartásokat elvégzik, de nagyobb javításokat garanciában a kivitelezőnek kellene megcsinálni.

Ahogy fentebb is írtam, a szakértői vélemény elkészítése folyamatban van. Amint elkészül, az önkormányzat elkezdheti behajtani azokat a garanciális munkákat, amik szükségesek. 

Szólj hozzá!

Szlovákia ideiglenesen visszaállítja az ellenőrzéseket a magyar határon

Az intézkedés egyelőre október 14-ig lesz hatályos.

Egy komplett tantermet újított fel a TDK a szombathelyi Gépipariban

Ablakcserére, új vakolatra, festésre, padfelújításra és digitális táblára is futott a felajánlott 10 millió forintból.

Ezután csak állami jóváhagyással fogadhatnak el magánadományokat az iskolák!

Jól gondolja meg monden szülő, ha mondjuk egy terem kifestésére gondolna!

Jövő héten lezárják a szombathelyi Károly Róbert utcát

A KISZ lakótelep egyik fő közlekedési ütőerét két hétig biztosan nem használhatják az autósok.

Nem indul együtt az EP-választáson az LMP és a Párbeszéd

Bár Ungár Péter szerint korábban volt szó róla, hogy együtt induljanak, de „elhunytak a tárgyalások a Párbeszéddel a közös EP-listáról”.

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat

A díjat az elektronok atomon belüli mozgásának vizsgálatát szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat előállító kísérleti módszereikért kapták.

Átment a másik sávba, elcsapott egy biciklist

Celldömölk és Mersevát között történt az eset.

Marad még a meleg kedden

A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik.

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.