A szombathelyi Sportligetben úgy építették meg az új klubházat, hogy az nem szerepel helyrajzi számmal a terveken

Farkas Bazsi 2020-08-03 17:27:00
A csodák köztünk élnek.

Kétéves az Ugytudjuk.hu, hogy megajándékozhassunk, olvasd el figyelmesen a cikket! 

Öltönyösök, kötélugrók, beszédek és sportbemutatók - így adták át tavaly október 11-én, vagyis 2 nappal az önkormányzati választások előtt Szombathelyen a Sportligetet. A beruházás, amire az Európai Unió adott forrást, közel 1 milliárd forintba került és a Homlok Zrt. a Prenorral konzorciumban végezte el a munkát. 

A Liget kivitelezése már az első pillanattól kezdve problémás volt. Megállt a víz a salakos labdarúgó pályákon, így azok már egy kisebb eső után is használhatatlanná váltak. A városi kispályás labdarúgó bajnokságot a Király Sportlétesítménynek kellett befogadni a pályák játékra való alkalmatlansága miatt. 

Információink szerint a pályák alól kihagyták a vízelvezető réteget, de minden biztosat majd csak akkor lehet tudni, ha elkészül a független szakértői vélemény. 

De nem csak a foci pályákkal voltak gondok. A teniszpályákra az átadás után 25 tonna salakot kellett ráhordani. A sportolók pedig arra is panaszkodtak, hogy az alapvonalak mellé közvetlen lettek lerakva olyan műszaki szekrények, amik akadályozzák a teniszezést. 

Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

10 hónapja, hogy az előző városvezetés átadta a Sportligetet, az újonan épült klubház azonban azóta nem használható. A területen ugyan van egy régi épület, ám abban a ligetet karbantartó szakemberek felszerelése van. Jelenleg sem mosdó, sem használható wc nincsen a Sportligetben. 

Úgy tudjuk, hogy az épületnek azért nem tudnak használatbavételi engedélyt adni, mivel egész egyszerűen nincsen neki helyrajzi száma. 

Szóval úgy sikerült megépíteni a klubházat, hogy a terveken ugyan szerepel, ám az épület hivatalosan nem is létezik. 

A pályák 15 éves használatára aláírta a szerződést a Szombathelyi Sportiskola és a Haladás VSE tenisz szakosztálya. Az pedig már használat közben derült ki, hogy további hiányosságai vannak a pályáknak. A hálótartó oszlopok már most kimozdultak, azok ugyanis nem lettek lebetonozva a kialakításkor. De folyamatosan bosszúságot okoz a kerítés alatt kiguruló teniszlabda is. Az ugyanis nem ér le a talajig. 

De ami ennél is szürreálisabb, hogy úgy kell a sportolóknak használnia a pályákat, hogy nincs öltöző, mosdó, wc, de még csak ivóvízvételi lehetőség sincsen. Hallottunk olyan esetről, hogy egy utánpótlás sportoló rosszul lett a Napon, de vizet csak a pálya öntöző rendszeréből tudtak venni, hogy felfrissítsék.

Egyelőre nem tudni, hogy ez az állapot mikor változhat meg. A pályákat hosszú lejáratú bérletbe kapó Haladás tenisz szakosztály pályamunkásai a napi működéshez szükséges karbantartásokat elvégzik, de nagyobb javításokat garanciában a kivitelezőnek kellene megcsinálni.

Ahogy fentebb is írtam, a szakértői vélemény elkészítése folyamatban van. Amint elkészül, az önkormányzat elkezdheti behajtani azokat a garanciális munkákat, amik szükségesek. 

Szólj hozzá!

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.