25 tonna salakot kellett ráhordani az elvileg már elkészült teniszpályákra a szombathelyi Sportligetben

Farkas Bazsi 2019-12-03 14:48:00
Nem fért bele a közel 1 milliárdos felújításba.

November elején az esős napok után tettem egy sétát a nemrég európai uniós pénzből felújított szombathelyi Sportligetben. Még be sem fejeződött liget felújítása, arról kellett beszámolnunk, hogy a frissen átadott salakos focipályák alkalmatlanok voltak a játékra. Hosszas huzavona után végül a Király Sportcentrum fogadta be a városi kispályás labdarúgókat. 

A választás előtti héten adta át Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester, a program pedig annyira népszerű volt, hogy a fideszes városvezetők alig fértek oda a szalagot vágni


A beruházás közel 1 milliárd forintba került és a Homlok Zrt. a Prenorral konzorciumban végezte el a munkát. 

A Homlok Zrt. január 7-én küldött tájékoztatásában az áll, hogy:

A projekt részeként a területen található mind a kilenc sportpályát felújítják. A meglévő három kisméretű salakos labdarúgó pályát kibővítik, valamint a középső pálya nyugati oldala egy lelátóval is gazdagodik. Emellett épül egy teljesen új salakos focipálya is. Ugyancsak megújítják a park teniszpályáit, a meglévő kosárlabdapálya helyére pedig új, korszerű, streetball játékra is alkalmas pályát építenek. Új rekreációs fejlesztésként a területen kialakítanak egy aszfaltozott görkorcsolyapályát, valamint egy 9 street-workout elemből álló szabadtéri fitneszpályáját.


Fontos tehát tisztázni, hogy a kivitelezés részeként a teniszpályákat is megújították. Elvileg. Mert, hogy a kivitelező levonulása és a pályák átadása után a üzemeltető Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola 

25 tonna salakot hozatott, a teniszpályák rendbetételére. 

Ez a múlt heti Gazdasági és Jogi Bizottság ülésén hangzott el. Egy tonna salak egyébként 12 ezer forintba kerül, ez a tétel 300 ezer forintjába került az önkormányzati cégnek. A kérdés persze felmerül, hogy miért kellett a frissen felújított teniszpályákra 25 tonna salakot hozatni utólag.

A tétel téma volt a szombathelyi közgyűlésen is, ahol az a döntés született, hogy vissza fogják hívni a kivitelezőt és minden garanciális munkát elvégeztetnek vele, illetve ahol kell ott kötbér megfizetésére fogják kötelezni. 

Hosszas huzavona után az is kiderült, hogy a Sportliget lesz a Haladás tenisz szakosztályának otthona. A sportolók 15 évre kapták használatba a létesítményt, a Szombathelyi Sportiskola teniszezőit pedig beolvasztják a szakosztályba. 

A Haladás tenisz szakoszálya nemrég 40 millió forintot kapott a BMSK Zrt.-től, amit így a Sportliget pályáinak befedésére fognak fordítani. Ígaz ehhez kell majd némi plusz forrás is, mivel a beruházást 100 millió forintra becsülik. 

Szólj hozzá!

Vitézy Dávid: háborús filmeket lehetne forgatni Budapesten, olyan rosszak az utak

Budapest gyakorlatilag kivonult az útfelújítási feladatköréből, ezért olyan rosszak az utak, hogy háborús filmeket lehetne forgatni - fogalmazott Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban.

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.