25 tonna salakot kellett ráhordani az elvileg már elkészült teniszpályákra a szombathelyi Sportligetben

Farkas Bazsi 2019-12-03 14:48:00
Nem fért bele a közel 1 milliárdos felújításba.

November elején az esős napok után tettem egy sétát a nemrég európai uniós pénzből felújított szombathelyi Sportligetben. Még be sem fejeződött liget felújítása, arról kellett beszámolnunk, hogy a frissen átadott salakos focipályák alkalmatlanok voltak a játékra. Hosszas huzavona után végül a Király Sportcentrum fogadta be a városi kispályás labdarúgókat. 

A választás előtti héten adta át Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester, a program pedig annyira népszerű volt, hogy a fideszes városvezetők alig fértek oda a szalagot vágni


A beruházás közel 1 milliárd forintba került és a Homlok Zrt. a Prenorral konzorciumban végezte el a munkát. 

A Homlok Zrt. január 7-én küldött tájékoztatásában az áll, hogy:

A projekt részeként a területen található mind a kilenc sportpályát felújítják. A meglévő három kisméretű salakos labdarúgó pályát kibővítik, valamint a középső pálya nyugati oldala egy lelátóval is gazdagodik. Emellett épül egy teljesen új salakos focipálya is. Ugyancsak megújítják a park teniszpályáit, a meglévő kosárlabdapálya helyére pedig új, korszerű, streetball játékra is alkalmas pályát építenek. Új rekreációs fejlesztésként a területen kialakítanak egy aszfaltozott görkorcsolyapályát, valamint egy 9 street-workout elemből álló szabadtéri fitneszpályáját.


Fontos tehát tisztázni, hogy a kivitelezés részeként a teniszpályákat is megújították. Elvileg. Mert, hogy a kivitelező levonulása és a pályák átadása után a üzemeltető Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola 

25 tonna salakot hozatott, a teniszpályák rendbetételére. 

Ez a múlt heti Gazdasági és Jogi Bizottság ülésén hangzott el. Egy tonna salak egyébként 12 ezer forintba kerül, ez a tétel 300 ezer forintjába került az önkormányzati cégnek. A kérdés persze felmerül, hogy miért kellett a frissen felújított teniszpályákra 25 tonna salakot hozatni utólag.

A tétel téma volt a szombathelyi közgyűlésen is, ahol az a döntés született, hogy vissza fogják hívni a kivitelezőt és minden garanciális munkát elvégeztetnek vele, illetve ahol kell ott kötbér megfizetésére fogják kötelezni. 

Hosszas huzavona után az is kiderült, hogy a Sportliget lesz a Haladás tenisz szakosztályának otthona. A sportolók 15 évre kapták használatba a létesítményt, a Szombathelyi Sportiskola teniszezőit pedig beolvasztják a szakosztályba. 

A Haladás tenisz szakoszálya nemrég 40 millió forintot kapott a BMSK Zrt.-től, amit így a Sportliget pályáinak befedésére fognak fordítani. Ígaz ehhez kell majd némi plusz forrás is, mivel a beruházást 100 millió forintra becsülik. 

Szólj hozzá!

Elég volt! - Kilakoltattak egy lakót a szombathelyi Óperint utcai társasházból

A férfi nem tudta betartani az együttélés alapvető szabályait.

A belvárost rázza fel a jövő hét végén érkező Utcaművészeti Fesztivál

A Kőszegi utca egy nagy sétáló utcává alakul. Képzőművészek, zenészek, vendéglátók lepik el a flasztert.

Visszakapta a tetőcserepeit a Savaria Múzeum kertjében álló hattyúház

Két helyi vállalkozó és a Szombathelyi Belvárosért Egyesület rakta rendbe a régóta szomorú állapotban lévő kis épületet.

Váradi Benedek visszatért a Falcoba!

Az irányító 2+1 éves szerződést kötött.

Kirángatták az egyik vasi önkormányzati épületből a jegyzőt

Pedig csak a belső ellenőrzést akarta elvégezni.

Bezárják a győri börtönt

Egy szökési kísérlet után döntöttek így, túl korszerűtlen az épület.

Útlezárásokkal jön a hétvégén a Vasi Vasember

Itt vannak a részletek, hogy merre nem tudsz majd közlekedni!

Elhunyt a szombathelyi Vásárcsarnok sokak által ismert kofája

Magdi néni 50 évig kínálta a savanyúságot a vevőknek.

Balhé volt a vasi mennyei megyeiben

Két szurkoló szóváltásba keveredett a játékvezetővel és két asszisztensével, őket szidalmazta, verekedésre hívta fel, majd a játékvezető és az egyik asszisztens pólóját megrángatta.

Gólyafészket láttál?

Küldd el az MME-nek az adatokat!