25 tonna salakot kellett ráhordani az elvileg már elkészült teniszpályákra a szombathelyi Sportligetben

Farkas Bazsi 2019-12-03 14:48:00
Nem fért bele a közel 1 milliárdos felújításba.

November elején az esős napok után tettem egy sétát a nemrég európai uniós pénzből felújított szombathelyi Sportligetben. Még be sem fejeződött liget felújítása, arról kellett beszámolnunk, hogy a frissen átadott salakos focipályák alkalmatlanok voltak a játékra. Hosszas huzavona után végül a Király Sportcentrum fogadta be a városi kispályás labdarúgókat. 

A választás előtti héten adta át Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester, a program pedig annyira népszerű volt, hogy a fideszes városvezetők alig fértek oda a szalagot vágni


A beruházás közel 1 milliárd forintba került és a Homlok Zrt. a Prenorral konzorciumban végezte el a munkát. 

A Homlok Zrt. január 7-én küldött tájékoztatásában az áll, hogy:

A projekt részeként a területen található mind a kilenc sportpályát felújítják. A meglévő három kisméretű salakos labdarúgó pályát kibővítik, valamint a középső pálya nyugati oldala egy lelátóval is gazdagodik. Emellett épül egy teljesen új salakos focipálya is. Ugyancsak megújítják a park teniszpályáit, a meglévő kosárlabdapálya helyére pedig új, korszerű, streetball játékra is alkalmas pályát építenek. Új rekreációs fejlesztésként a területen kialakítanak egy aszfaltozott görkorcsolyapályát, valamint egy 9 street-workout elemből álló szabadtéri fitneszpályáját.


Fontos tehát tisztázni, hogy a kivitelezés részeként a teniszpályákat is megújították. Elvileg. Mert, hogy a kivitelező levonulása és a pályák átadása után a üzemeltető Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola 

25 tonna salakot hozatott, a teniszpályák rendbetételére. 

Ez a múlt heti Gazdasági és Jogi Bizottság ülésén hangzott el. Egy tonna salak egyébként 12 ezer forintba kerül, ez a tétel 300 ezer forintjába került az önkormányzati cégnek. A kérdés persze felmerül, hogy miért kellett a frissen felújított teniszpályákra 25 tonna salakot hozatni utólag.

A tétel téma volt a szombathelyi közgyűlésen is, ahol az a döntés született, hogy vissza fogják hívni a kivitelezőt és minden garanciális munkát elvégeztetnek vele, illetve ahol kell ott kötbér megfizetésére fogják kötelezni. 

Hosszas huzavona után az is kiderült, hogy a Sportliget lesz a Haladás tenisz szakosztályának otthona. A sportolók 15 évre kapták használatba a létesítményt, a Szombathelyi Sportiskola teniszezőit pedig beolvasztják a szakosztályba. 

A Haladás tenisz szakoszálya nemrég 40 millió forintot kapott a BMSK Zrt.-től, amit így a Sportliget pályáinak befedésére fognak fordítani. Ígaz ehhez kell majd némi plusz forrás is, mivel a beruházást 100 millió forintra becsülik. 

Szólj hozzá!

Háromszor ütött a kemenesháti sportbálon

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Október 7-én ismét nyit a nagyközönségnek a szombathelyi Jégcsarnok

Augusztus végétől ismét van jég a létesítményben.

Akkugyárról kérdezett a momentumos, bemutatott neki a polgármester

Zárt ülésen tárgyalták Nyíregyházán az oda tervezett akkugyár ügyét.

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.

Hende: A jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat

A választókerületi elnököt megszólalásra késztette a lehetséges fideszes önkormányzati képviselő-jelöltekről megjelent lista.

A pertől tartva közzétette a szentiváni légszennyezettség-mérés adatait a győri önkormányzat

A szentiváni civilek máris találtak benne olyan adatot, ami annyira nem megnyugtató.

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.