A Szombathelyi Haladás vezetőedzője bízik a bajnokság folytatásában

Vágvölgyi Bálint 2020-04-17 15:32:00
Mátyus János attól viszont tart, hogy egy esetleges szerda-vasárnap ritmust hogy bírna a csapat.

Több mint egy hónapja, március 14-énjátszotta utolsó mérkőzését a Szombathelyi Haladás focicsapata, a Békéscsabát verték meg 3-1-re egy zártkapus hazai meccsen. A koronavírus-járvány miatt azóta otthonukban, egyénileg készülnek a csapat játékosai. A zöld-fehérek számára nem a legjobbkor jött a bajnokság felfüggesztése, hiszen Mátyus János irányításával megindult felfelé a csapat: a tavaszi hét bajnokiból négyet megnyertek, háromszor döntetlent játszottak.

– Ilyen szituációban még sosem voltunk és reméljük, nem is leszünk – mondta Mátyus János, a zöld-fehérek trénere a klubhonlapnak. – Telefonon tartom a kapcsolatot a játékosokkal, egyelőre ennél többet nem tehetek. Múlt héten viszont Szombathelyen jártam, ahol a csapatkapitány Schimmer Szabolccsal, helyettesével, Jagodics Márkkal és a vezetőkkel egyeztettem, beszélgettem. Remélem, előbb-utóbb folytatódik bajnokság. Lehet, hogy zártkapus meccsek lesznek, ami nem ideális, de legalább futballozhatnánk. Ha abból indulunk ki, hogy egy normális nyári leállás után négy-hat hét felkészülést csinálnak végig a csapatok, akkor optimális esetben most is ennyi időre lenne szükség az első bajnoki előtt. Gyanítom, ennyi időnk nem lenne. Amikor felfüggesztették a bajnokságot, jó formában voltunk, hiszem, hogy ott folytatnánk a szezont, ahol abbahagytuk – miért ne lenne így? Minden csapat nagyjából azonos edzettségi és taktikai szintről indulhatna. Ráadásul erősödnénk is, a sokáig sérült Németh Márió rehabilitációja a tervezett ütemben halad. Szóval nem félek semmitől – csak attól tartok egy kicsit, hogy az esetleges szerda-vasárnap ritmust hogy bírnánk. Aktuális ellenfelünk – úgy, mint eddig – mindig szabadnapos lesz, tehát egy meccsel kevesebb lesz a lábában, amikor pályára lép ellenünk. Ez komoly hátrány. Annak örülök, hogy futballistáim motiváltak, alig várják már, hogy találkozzunk és futballozhassanak. Annak is örülök, hogy ebben a nehéz helyzetben lemondtak fizetésük egy részéről – ez sportszerű lépés, szép emberi gesztus volt részükről.

Mátyus János a Balaton mellett vészeli át a veszélyhelyzetet.

– Úgy érzem magam a futball nélkül, mint akinek kihúzták a lába alól a talajt, de gondolom, szurkolóink ugyanígy vannak ezzel – mondta az edző. – Pozitívum, hogy többet lehetek a családommal, miközben persze aggódok édesanyámért, nehogy elkapja a vírust. Viszont eszembe jutnak édesapám szavai, aki kisgyermekként a második világháborúban a pincében vészelte át a bombázásokat. Hátborzongató dolgokat mesélt – ehhez képest az, hogy most itthon várjuk a járvány végét, sokkal elviselhetőbb.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.