Megnyitott a felújított Magyar Vilmos Uszoda Győrben

ugytudjuk.hu 2023-09-09 08:32:00
Szeptember 11-én újraindul az Úszó Nemzet program Győrben is.

Csütörtökön újra megnyitotta kapuit a Magyar Vilmos Uszoda – adta hírül a GyőrPlusz. Az uszodát tavaly szeptemberben zárták be az Aqua Sportközponttal, a múzeumi terekkel, a könyvtárral és más városi intézményekkel egyidőben az energiaválság miatt, majd idén tavasszal elkezdték felújítani. Dézsi polgármester nemrég el is ismerte, hogy nem a felújítás miatt zárták be az uszodákat.

Az uszodát 200 millió forintból újították fel.

A cikkből kiderül: megtörtént a kismedence és a nagymedence burkolatának teljes szigetelése, újraburkolása, felújítása, a pihenőrész feletti tetőszerkezet és álmennyezet cseréje, felújítása, a vegyszerkezelő rendszer, a gépészet korszerűsítése. Elkészült a szaunához tartozó vizesblokk teljes korszerűsítése, valamint az összes vizesblokk javítása, cseréje.

„Nagyon fontos, hogy az újranyitás mellett szeptember 11-én, hétfőtől újraindul az Úszó Nemzet program Győrben is, várjuk a gyermekeket!” – jelezte Dézsi Csaba András polgármester. Az Úszó Nemzet Program győri leállásáról, majd arról, hogy miniszteri szintű közbelépés kellett ahhoz, hogy újrainduljon, itt írtunk.

Egy év Győrben rendes uszoda nélkül

Dézsi Csaba András váltig állította a tavaly szeptemberi bezárás után, hogy nem is zártak be az uszodák – arra alapozta ezt, hogy az Aqua sátras medencéje nyitva volt a sportolóknak. Ezt aztán novemberben megnyitották a lakosság előtt is, miután petíció is indult az ügyben. Februárban aztán az Aqua tanmedencéje is újranyitott. Azt gondolhatnánk, hogy az energiaválság más városokat is ennyire megviselt, de Győr környékén körbenézve úgy látszik, hogy – ugyanúgy mint a korábban szintén majdnem elmaradt, csak lakossági nyomásra létrehozott adventi fénydíszítéshez hasonlóan –

a környéken csak Győrben maradt zárva ilyen sokáig az uszoda.

SzékesfehérváronSopronbanKomárombanMosonmagyaróváronZalaegerszegenSzombathelyenTatabányánVeszprémben tavasszal már rég nyitva voltak, vagy egyáltalán be sem zártak az uszodák. Ezek közül sok olyan uszoda van, ami kapott állami támogatást is arra, hogy nyitva maradjanak. Győr valamiért nem kapott ilyen állami pénzt, pedig a polgármester többször is tárgyalt róla Budapesten – igaz Győrben nem csak a nyitvatartás fenntartásáról volt szó, hanem egy már leeresztett medence újratöltéséről, hiszen a szeptemberi zárás idejére már le is eresztették a medencéket.

Dézsi polgármester korábban ezt nyilatkozta az ügyben:

„Lehet azt mondani, hogy eljött a világvége: bezártuk a győri uszodákat! Ennek tényleg akkora tragédiának kell lennie a folyók városában? Én annak idején a Mosoni-Dunában tanultam meg úszni nyáron, télen pedig korcsolyázni. Arra is emlékszem, hogy gyerekként a nagymamám átküldött a hideg szobába almáért, mert nem volt pénzük arra, hogy minden szobát kifűtsenek. Lehet, hogy most is így lesz, és ezt is túl fogjuk élni.”

Nyáron egyébként az Aqua Sportközpont is kinyított, illetve az új vízi élményparkban is elérhető lett a fedett uszoda.

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.