Megnyitott a felújított Magyar Vilmos Uszoda Győrben

ugytudjuk.hu 2023-09-09 08:32:00
Szeptember 11-én újraindul az Úszó Nemzet program Győrben is.

Csütörtökön újra megnyitotta kapuit a Magyar Vilmos Uszoda – adta hírül a GyőrPlusz. Az uszodát tavaly szeptemberben zárták be az Aqua Sportközponttal, a múzeumi terekkel, a könyvtárral és más városi intézményekkel egyidőben az energiaválság miatt, majd idén tavasszal elkezdték felújítani. Dézsi polgármester nemrég el is ismerte, hogy nem a felújítás miatt zárták be az uszodákat.

Az uszodát 200 millió forintból újították fel.

A cikkből kiderül: megtörtént a kismedence és a nagymedence burkolatának teljes szigetelése, újraburkolása, felújítása, a pihenőrész feletti tetőszerkezet és álmennyezet cseréje, felújítása, a vegyszerkezelő rendszer, a gépészet korszerűsítése. Elkészült a szaunához tartozó vizesblokk teljes korszerűsítése, valamint az összes vizesblokk javítása, cseréje.

„Nagyon fontos, hogy az újranyitás mellett szeptember 11-én, hétfőtől újraindul az Úszó Nemzet program Győrben is, várjuk a gyermekeket!” – jelezte Dézsi Csaba András polgármester. Az Úszó Nemzet Program győri leállásáról, majd arról, hogy miniszteri szintű közbelépés kellett ahhoz, hogy újrainduljon, itt írtunk.

Egy év Győrben rendes uszoda nélkül

Dézsi Csaba András váltig állította a tavaly szeptemberi bezárás után, hogy nem is zártak be az uszodák – arra alapozta ezt, hogy az Aqua sátras medencéje nyitva volt a sportolóknak. Ezt aztán novemberben megnyitották a lakosság előtt is, miután petíció is indult az ügyben. Februárban aztán az Aqua tanmedencéje is újranyitott. Azt gondolhatnánk, hogy az energiaválság más városokat is ennyire megviselt, de Győr környékén körbenézve úgy látszik, hogy – ugyanúgy mint a korábban szintén majdnem elmaradt, csak lakossági nyomásra létrehozott adventi fénydíszítéshez hasonlóan –

a környéken csak Győrben maradt zárva ilyen sokáig az uszoda.

SzékesfehérváronSopronbanKomárombanMosonmagyaróváronZalaegerszegenSzombathelyenTatabányánVeszprémben tavasszal már rég nyitva voltak, vagy egyáltalán be sem zártak az uszodák. Ezek közül sok olyan uszoda van, ami kapott állami támogatást is arra, hogy nyitva maradjanak. Győr valamiért nem kapott ilyen állami pénzt, pedig a polgármester többször is tárgyalt róla Budapesten – igaz Győrben nem csak a nyitvatartás fenntartásáról volt szó, hanem egy már leeresztett medence újratöltéséről, hiszen a szeptemberi zárás idejére már le is eresztették a medencéket.

Dézsi polgármester korábban ezt nyilatkozta az ügyben:

„Lehet azt mondani, hogy eljött a világvége: bezártuk a győri uszodákat! Ennek tényleg akkora tragédiának kell lennie a folyók városában? Én annak idején a Mosoni-Dunában tanultam meg úszni nyáron, télen pedig korcsolyázni. Arra is emlékszem, hogy gyerekként a nagymamám átküldött a hideg szobába almáért, mert nem volt pénzük arra, hogy minden szobát kifűtsenek. Lehet, hogy most is így lesz, és ezt is túl fogjuk élni.”

Nyáron egyébként az Aqua Sportközpont is kinyított, illetve az új vízi élményparkban is elérhető lett a fedett uszoda.

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.