Állami támogatás: a székesfehérvári és a balatonfüredi uszoda is nyitva marad

Pintér Bence 2022-11-02 09:50:00
Dézsi Csaba András győri polgármester szerint ők nem kaptak választ, miután elmondták, mennyi pénz kéne.

Múlt héten derült ki, hogy mind Székesfehérváron, mind Balatonfüreden nyitva maradhat a városi uszoda, miután előbbi város 80, utóbbi 38 millió forintos támogatást kapott erre az államtól. Székesfehérváron ezt 20 millió forinttal kell kipótolni, és Balatonfüreden is hozzá kell még tenni, de így december végéig biztosan nyitva maradhatnak az uszodák.

Dézsi Csaba András győri polgármester Facebook-oldalán valaki posztolta is ezt a két hírt kommentben, de a polgármester nem tudott hasonló jó hírekről beszámolni.

Az alatt a poszt alatt folyt le a beszélgetés, amelyben a polgármester arról írt, hogy az uszodák ügyéről tárgyaltak Budapesten: a találkozó előtt azt írta, hogy itt dől majd el, hogy újranyithatnak-e, de utána nem posztolt semmit, csak egy fényképet az államtitkárral. Most a székesfehérvári, balatonfüredi hírek kapcsán azt emelte ki, hogy ez csak december 31-ig szól, ő pedig szeret ennél tovább látni; majd azt fejtegette, hogy elmondták ugyan a költségigényeket, de nem kaptak „egy kanyi vasat sem”, de nem csak azt nem, még választ sem. Ez utóbbinak kicsit ellentmondva azt is mondta, hogy továbbra is tárgyalnak a dologról.

Győrben már szeptember közepén bezárták mindkét nagy uszodát a pubikum számára, csak az Aqua sátras medencéje maradt nyitva az élsportolóknak. Dézsi polgármester először azt állította, hogy nem is zárt be az uszoda, majd azt mondta, hogy úgy döntöttek, hogy inkább az élsportolóknak tartanak nyitva egy medencét, mint a betegeknek, a diákoknak és a hobbiúszóknak. Ezután pedig jelezte: ő a Mosoni-Dunában tanult meg úszni, és nem érti, miért olyan nagy tragédia, hogy bezárták az uszodákat.

fotó: szekesfehervar.hu/Bácskai Gergely

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.