Dézsi polgármester elismerte, hogy nem a felújítás miatt zárták be az uszodákat

Pintér Bence 2023-08-17 10:31:00
Előtte azért lehazugozta és leszerencsétlenezte azokat, akik szerint nem a felújítás miatt zárt be a felújítás megkezdése előtt nyolc hónappal a Magyar Vilmos Uszoda.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

A GyőrPlusz Rádió műsorának vendége volt Dézsi Csaba András győri polgármester (Fidesz-KDNP). Az interjú során szóba került az uszodák, különösen a Magyar Vilmos Uszoda felújítása is, melynek kapcsán Dézsi polgármesternek elsőként az a matrica jutott eszébe, amelyen egy csontvázkéz mutatja a polgármester kedvenc jelét, a V-betűt, és amelyen a szöveg az volt, hogy „Megváltozott nyitvatartás: Városvezetés által bezárva”. A polgármester szerint ezt valami szerencsétlen tette ki tavaly, de most „eljön az igazság pillanata”:

„Hiába mondtam annak idején, hogy azért zártuk be, mert felújítjuk, azt hazudozták és hazudozzák azóta is egyébként, ilyen, most már kiderült, az LMP által fizetett, újságírónak mondott, már önmaguk által annak mondott emberek, hogy nem a felújítás miatt lett bezárva... Hát valójában persze, arról van szó, hogy történt egy energiaáremelés, és azt mondtuk, hogy kössük össze a praktikusat, a kellemeset, illetve kellemetlent a hasznossal, ha már bezártuk, újítsuk fel.”

A polgármester mondandójában egyik mondatával üti a másikat, hiszen azt mondja: hazugság, hogy nem a felújítás miatt lett bezárva az uszoda, majd a következőben azt mondja: az energiaárak miatt zárták be, és ha már bezárták, úgy döntöttek, hogy felújítják. Az uszoda tavaly szeptemberben zárt be az Aqua Sportközponttal és a város sok másik intézmányével, szolgáltatásával egyszerre, a felújítás viszont csak idén tavasszal kezdődött meg.

Ősszel, télen, és tavasz elején tehát nem a felújítás, hanem a város spórolása miatt volt zárva az uszoda – ahogy ezt most a polgármester el is ismerte.

Nagy előrelépés ez a valóság elfogadása felé, hiszen Dézsi polgármester tavaly ősz óta, de még egy idén április bírósági tárgyaláson is azt állította, hogy nem is zártak be az uszodák egyáltalán, illetve egyáltalán nem vállalta a felelősséget azért, hogy tavaly ősszel pénzhiány miatt a város legtöbb intézményét bezárták. Győr például hónapokra teljesen uszoda nélkül maradt. Más városban is zártak be uszodák, de a legtöbb helyen ezt sikerült helyi forrásból, vagy állami támogatással megelőzni.

Dézsi polgármester korábban ezt nyilatkozta az ügyben:

„Lehet azt mondani, hogy eljött a világvége: bezártuk a győri uszodákat! Ennek tényleg akkora tragédiának kell lennie a folyók városában? Én annak idején a Mosoni-Dunában tanultam meg úszni nyáron, télen pedig korcsolyázni. Arra is emlékszem, hogy gyerekként a nagymamám átküldött a hideg szobába almáért, mert nem volt pénzük arra, hogy minden szobát kifűtsenek. Lehet, hogy most is így lesz, és ezt is túl fogjuk élni.”

Az uszodát szeptember első hetében fogják átadni a közönségnek.

A GyőrPlusz rádió 2021 tavasza óta nem tölti fel archívumába a polgármesterrel készült interjúkat, és közérdekű adatigénylésre sem hajlandó kiadni ezeket. Így ezeket sajnos a hivatalos felületeken nem lehet visszahallgatni. A műsorokat azonban mi a legtöbb esetben felvesszük és archiváljuk.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre! Kövesd a Befejezetlen Győrt a TikTokon! Csatlakozz Győr egyetlen szabad fórumához, a 32 ezer tagot számláló Győr összefog csoporthoz!

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.