Dézsi: Tényleg akkora tragédia, hogy bezártuk az uszodákat?

Pintér Bence 2022-10-18 09:20:00
A győri polgármester szerint ő „annak idején” a Mosoni-Dunában tanult meg úszni.

Interjút adott az kormányközeli Indexnek Dézsi Csaba András győri polgármester, amelyben többnyire az elmúlt hetekben többször is elismételt kommunikációs paneljeit mondta el újra, és amelyben a néhány ponton egészen nyilvánvaló csúsztatás és félrebeszélés ellenére sem sikerült visszakérdeznie az azt készítő médiamunkásnak.

A győri polgármester már az első kérdésre válaszolva csúsztatott, azt mondta ugyanis, hogy „húsz évvel ezelőtt magánkézbe került a fürdők és a termálkutak üzemeltetése, akkor lekötötték a Bercsényit a rendszerről” – valójában a Rába Quelle egy darabig még ez után is fűtötte a Bercsényit, ez szerződéses kötelessége is volt, de aztán a város és a cég vitába keveredett, és lekötötték a rendszerről. Ezután tavaly év végén – amikor már bőven látszottak az energiaválság első szelei – ki is vették a szerződésből ezt a kitételt.

A második kérdésben megint nem ismerte el a polgármester, hogy a város anyagi helyzete miatt volt Győr az első város, ahol bezárták az uszodákat,

ehelyett arról beszélt, hogy „Győr három uszodája közül az Aqua Uszoda sátras nagymedencéje most is egész nap nyitva tart” – sportolóknak, ugyebár –, és arról, hogy a Magyar Vilmos Uszodát felújítás miatt zárták be. Korábban a polgármester azt állította: álhír, hogy zárva vannak az uszodák. Ezután zavaros magyarázatba kezdett arról, hogy miért nem a pandémia alatt újították fel az uszodát, ami akkor, 2020-ban március 17. és május 20. között, aztán novembertől következő év márciusig mindenképpen, majd július közepe és augusztus 21. között is zárva volt egyébként a nagyközönség számára. Utóbbi lehetett az a pár hét, amikor kijavítottak pár dolgot a polgármester elmondása szerint.

Ezután a következő kérdésre válaszolva mégis elmondta, hogy az Aqua megemelkedett rezsiköltségei jelenleg meghaladják a város gazdasági képességeit. Erre érkezett az interjúkérdés, ami már önmagában valótlanságot implikál: „Hasonló sors várhat a többi győri sport- és kulturális intézményre?” – kérdezték a polgármestertől, aki valójában már egy hónapja bezárta a város legtöbb sport- és kulturális létesítményét.

Az elmúlt hetekben megismert kommunikációs panelek elpufogtatása után végül így zárult az interjú:

„Lehet azt mondani, hogy eljött a világvége: bezártuk a győri uszodákat! Ennek tényleg akkora tragédiának kell lennie a folyók városában? Én annak idején a Mosoni-Dunában tanultam meg úszni nyáron, télen pedig korcsolyázni. Arra is emlékszem, hogy gyerekként a nagymamám átküldött a hideg szobába almáért, mert nem volt pénzük arra, hogy minden szobát kifűtsenek. Lehet, hogy most is így lesz, és ezt is túl fogjuk élni.”

Dézsi polgármester az elmúlt másfél évben leginkább csak számára biztonságos helyeken adott interjút: általában saját kommunikációs tanácsadójának a GyőrPluszon, vagy fizetett hirdetésként a Kisalföldben. A valódi újságírói kérdések elől viszont rendre elmenekült: kameránk elől kétszer még tavaly, míg idén októberben nem mert kijönni a GyőrPlusz Média főbejáratán addig, amíg kamerával vártunk rá ott, hanem egy hátsó bejáraton távozott az épületből. Ehhez hozzájön még, hogy levélben feltett kérdésekre, illetve közérdekű adatigénylésekre sem hajéandó válaszolni.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”