Úgy is segít a Pannon-Víznek az állam, ha nem adja át Győr a víziközművagyont

Pintér Bence 2023-06-23 16:09:00
Úgy tűnik, megérte kivárni.

Úgy tűnik, tényleg végleg letett az állam arról, hogy az ország összes víziközműcégét államosítsa: ezt jelzi legalábbis az, hogy a győri közgyűlés elé kedden kerülő javaslat szerint

2,1 milliárd forinttal segíti meg a rezsiköltségek miatt a céget az állam úgy, hogy ezért nem kell átadni semmit.

Korábban ugye arról volt szó, hogy az országszerte több helyen – főleg a rezsicsökkentéskor fixált vízdíj miatt – veszteséges víziközműcégeket, illetve a víziközművagyont át kell adni az államnak térítésmentesen, akik aztán ezután „megmentik” ezeket a cégeket. Magyarán szólva államosítani akarták a jórészt önkormányzati tulajdonú cégeket. Ennek több önkormányzat ellenállt, több azonban – látva az energiaárak okán egyre komolyabb veszteséget – ráállt volna a dologra.

Győr tavaly augusztus óta leginkább várakozó álláspontra helyezkedett az ügyben: Dézsi Csaba András polgármester tárgyalásra kért és kapott felhatalmazást, Balla Jenő független képviselő aláírásgyűjtést kezdeményezett az átadás ellen, aztán nagy csönd lett az ügyben egészen idén januárig, amikor viszont úgy nézett ki, hogy Győr mégis hajlana a vagyon átadására; miközben decemberben már olyan hírek jöttek, hogy az állam letett erről az egészről. Eközben több Győr-környéki önkormányzat is úgy döntött, hogy nem adja át a vagyont, ez pedig helyből megakadályozta volna az ügyletet.

„Az embereket nem érdekli, hogy a cég állami vagy önkormányzati fenntartásban van” – mondta Dézsi Csaba András polgármester akkor.

De aztán mégiscsak egy semmitmondó nyilatkozatot fogadott el a közgyűlés. A jelek szerint végül ez a furcsa időhúzás jól sült el, mivel a korábbi fenyegetést elengedte az állam, és most már az einstand nélkül is hajlandó segíteni a közműcégeknek. Mint arról beszámoltunk, Győr városa egyébként 2,2 milliárd forinttal tartozik a Pannon-Víznek.

Szólj hozzá!

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.