Tíz évre kötne szerződést a tömegközlekedés üzemeltetésére Győr

Pintér Bence 2022-04-28 14:38:10
Dézsi polgármester szerint azért szüntették meg az ingyenes CityBuszt, hogy máshol több busz mehessen.

A GyőrPlusz Rádió vendége volt Dézsi Csaba András polgármester, ahol szóba került a tömegközlekedés kérdése, illetve az ingyenes CityBusz megszüntetése is. (Arról, hogy mi lett volna a CityBusz értelme, itt írtunk cikket.)

A polgármester azt emelte ki, hogy azért volt erre szükség, hogy máshol tudjanak javítani a szolgáltatáson új járatokkal, sűrítéssel.

Elárulta: a város legközelebb nem egy, hanem tíz évre szeretne pályázatot kiírni a tömegközlekedés működtetésére, és reméli, hogy ezen nem csak az állami Volánbusz fog indulni, amellyel, mint említette, vannak vitái.

A polgármester a céggel még 2020 végén rúgta össze a port, akkor azt nyilatkozta, hogy „pofátlan” számlát nyújtott be a Volán: ebben a cikkben jártunk utána szakemberek segítségével, hogy egyébként vajon tényleg pofátlan-e az összeg, amit a cég a város buszainak üzemeltetésére kér. Mindezt egy évvel azután, hogy az alulfinanszírozottság miatt kialakuló sofőrhiány és az elöregedő járműpark miatt 2019 őszén nagyon komoly zavarok voltak a buszközlekedésben Győrben, amelyet végül nagyjából megoldottak az ide vezényelt új buszokkal.

A 24.hu-nak a marcalvárosi parkolók ügyében adott válaszában egyébként a polgármester elmondta, hogy nem a tömegközlekedés, hanem a kerékpár a megoldás a közlekedési gondok kezelésére. Ez azért érdekes, mert a decemberi közmeghallgatáson – ahol nem tudott elfutni kérdéseink elől –, kifejezetten megkérdeztük a polgármestert arról, hogy miért nem bővíti a tömegközlekedést, illetve a kerékpáros infrastruktúrát, például mikor lesz átkerekezhető a belváros. A kérdésekre nem válaszolt érdemben, azt mondta:

szerinte a kerékpárosok „szálljanak le a magas lóról”,

azaz a bicikliről, és tolják a belvárosban.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.