Győr 750 érmeátadás: a politikai pedofília csúcsra járatása

Pintér Bence 2021-11-21 10:45:00
Csak úgy veheti át az ember az elvileg a győri fiatalok lokálpatriotizmusát erősíteni hivatott emlékérmet, ha hozzájárul, hogy a gyerekeit lefotózza, és utána ezeket a képeket bármire hasznáhassa az önkormányzat.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi szerkesztőségünk álláspontját. Vitáznál velünk? Küldd el az írásod nekünk!

Bár a jachtos botrány miatt elfelejtődött, de volt a győri polgármesternek egy másik ügye is 2019 őszén:

a bíróság az akkori polgármestert és Sik Sándor szentiváni fideszes képviselőt 345-345 ezer forint megfizetésére kötelezte, mivel kiskorúakat szerepeltettek a politikai kampányban – ezt hívják szaknyelven „politikai pedofíliának”.

Ők egy futópályát adtak át Győrszentivánon, amire ki lett vezényelve egy fél iskola. Ez a klasszikus politikai pedofília: politikus kimegy valahova átadni valamit, vagy beszélni valamiről, biodíszletnek meg ott vannak a gyerekek, jó esetben a melegben álldogálnak, rossz esetben a hideg aszfalton térdepelnek, mint történt az egyébként négy éve Csepregen.

A politikai pedofília ipari futószalagon, avagy a Győr 750 éremátadás

Borkai utódjától, Dézsi Csaba András szintén fideszes győri polgármestertől sem áll távol a politikai pedofília: tavaly decemberben a városházi dolgozók gyermekeinek adott Mikulás-csomagra nyomtattatta rá a saját fejét; idén szeptemberben pedig személyesen ment be átadni a város által az elsősöknek biztosított füzetcsomagot, amelyben természetesen a saját gyerekkönyv-márkáját reklámozó vonalzó is helyet kapott.

Emlékezhetünk, a GyőrPlusz így számolt be a dologról:

„Csillogó szemmel ültek az iskolapadban az 1.D osztály tanulói szerda reggel. Nemcsak az első nap izgalma miatt, hanem mert különleges vendég érkezett hozzájuk. A város polgármesterét, dr. Dézsi Csaba Andrást várták, aki bemutatta nekik az iskolakezdő pakk tartalmát.”

De ő az, aki a Győr 750 emlékérme átadására szervezett eseményekkel gyakorlatilag ipari méretűvé, futószalagon szállítottá tette a politikai pedofíliát.

Aki esetleg nem tudná: Győr városa a jubileumra veretett egy emlékérmét, amiből 30 000 darabot fel is vásárolt, hogy aztán ezeket a a győri fiataloknak juttassa azzal acéllal, hogy erősítse bennük a lokálpatriotizmust. Ez rendben is van egyébként. A turpisság a rendelet következő félmondatában kezdődik, hiszen nem elég győri fiatalnak lenni ahhoz, hogy megkapd a lokálpatriotizmus-erősítő érmét: még vállalni kell azt is, hogy regisztrálsz az átvételre, és vállalod a regisztrációban kért feltételeket.

De miért kell erre külön kitérni? Ugyan milyen feltételeket támaszhatnak ezzel kapcsolatban?

Nos igen: a rendelet, illetve az éremátadás regisztrációjának lényege, hogy szentesítse a politikai pedofíliát: gyermeked csak akkor juthat az emlékéremhez, ha hozzájárulsz, hogy lefényképezik a polgármesterrel, aki személyesen adja át minden gyereknek az érmét.

Ha valaki nem ikszeli be azt a mezőt, nem tud regisztrálni:

A bővebb hozzájárulási nyilatkozathoz már egy linkre kell kattintani, ott kiderül, mit tehet az önkormányzat a fotókkal:

Hozzájárulásomat adom továbbá ahhoz, hogy a fentiek szerint készített fényképeket a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata területi, módbeli és időbeli korlátozás nélkül, térítésmentesen felhasználja, így különösen utólagosan szerkessze, módosítsa, közzétegye (digitális és nem digitális formában) Győr város hivatalos felületein, az általa működtetett honlapon (jelenleg: https://gyor.hu), a közösségi médiában, pl.: Győr Megyei Jogú Város hivatalos facebook oldalán és youtube csatornáján, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által készített vagy készíttetett bármilyen más kiadványban, továbbá egyéb online és offline felületeken, prezentációkban, újságcikkekben a Győr várossá válásának 750. évfordulójával és a Győr 750 programsorozattal, valamint Győr város népszerűsítésével összefüggésben. Tudomásul veszem, hogy a fényképek digitalizálására, többszörözésére sor kerül a fenti cél megvalósítása érdekében.

Bár külön nem nevesítik, az éremátadásról készült képek első sorban egyébként Dézsi Csaba András polgármester Facebook-oldalára kerülnek fel, vagyis kerültek fel akkor, amikor még nem voltam sok ezer másik győrivel egyetemben letiltva onnan, és láttam mi kerül ki oda. (Apró lábjegyzet egyébként, hogy ezek szerint a polgármester Facebook-oldala nem magánoldalnak, hanem Győr város hivatalos felületének számít.)

De mondjuk itt bárki megnézheti, hogy néz ki egy ilyen átadó.

Még ezzel sem lenne feltétlenül probléma

A cikk elején idézett esetben szereplő politikusok büntetést azért kapták, mert a gyerekek fotózására nem kértek előzetes engedélyt a szülőktől. Dézsi Csaba Andrást ez a veszély nem fenyegeti, hiszen aláíratja mindenkivel, hogy lehessen a gyerekeit fotózni, majd politikai célra felhasználni az ő Facebook-oldalán is akár.

Ha valakit ez nem zavar, vagy külön szívesen is fotóztatja a gyerekeit a polgármesterrel, az nyugodtan mehet érmét átvenni. De mit csináljon az, aki nem akar kötelező képet készíteni a gyerekeiről és a polgármesterről, amit aztán akármire felhasználhatnak?

Nekem például van három gyerekem, biztos vagyok benne, hogy örülnének az egyébként szép kivitelezésű érmének, és azt gondolom, hogy nekik is jár, hogy ezzel a módszerrel „erősítsük a lokálpatriotizmusukat”.

Az viszont esélytelen, hogy miután a polgármester a nyáron a gyerekeimet is belekeverve kezdett hazug gyalázkodásba ellenem, a százméteres körzetébe engedjem őket, hát még hogy kötelezően mosolyogni is kelljen.

Dézsi Csaba András megmutatta valódi arcát

Amikor 2020 elején Dézsi Csaba András fideszes politikust megválasztották Győr polgármesterének, azt írtam: a Fidesz nagyon szerencsés volt, hogy talált olyan veteránt, aki az egy évtizeddel korábbi Fidesz értékeit tudta felmutatni a választóknak Borkai Zsolt szégyenteljes bukása után.

Viszont mivel már a rendelet is úgy van megfogalmazva, hogy csak a regisztrációval, a feltételek elfogadásával juthat ilyen érméhez bárki, ezért ebből a dologból az én gyerekeim például ki vannak zárva – nyilván sepcifikus helyzet ez, de azt gondolom, elég sok olyan szülő van Győrben, aki nem feltétlenül akar a polgármesterrel vigyorogva fényképezkedni, vagy általában engedni, hogy az önkormányzat akárhogy módosítsa, aztán akármire felhasználja a gyerekei fotóit.

Az lenne a minimum, hogy legyen az éremátvételnek egy csendesebb módja, amikor az ember bebattyog a hivatalba, aztán átveszi anélkül, hogy politikai pedofíliának tenné ki a gyerekeit. Ilyen azonban nincs.

A polgármester ugyanis nem a lokálpatriotizmust akarja erősíteni, hanem fotók kellenek neki, amiken gyerekekkel vigyorog. Hiszen attól rögtön sokkal szerethetőbb lesz.

Szólj hozzá!

Győzike: Gratulálok Edina, nincs is jobb a cigány kolbásznál!

Így kommentálta a celeb Kulcsár Edina új párkapcsolatát.

Dobjatok el mindent, íme a Moon Knight új trailere!

Roppant izgalmasnak ígérkezik a Marvel új sorozata.

Ungár Péter: Az Orbán-kormány munkaerőhiányt és megalázóan alacsony kereseteket nyújt szociális ágazatnak

Az ország szociális intézményeiben megközelítőleg 30 százalékos a munkaerőhiány.

Két autó ütközött a 84-es főúton Sárvárnál, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Egy ember életét vesztette. Teljesen lezárták az érintett szakaszt.

Néhány év alatt legalább húsz ingatlant vásárolt Schadl György

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke az elmúlt években még a budai Várban is vett lakást.

Egy Oscar-díjas film művésze lép fel pénteken Szombathelyen

A mindössze 35 éves Christoph Koncz egy 1707-es készítésű ex Brüstlein Stradivarius-on fog játszani a Bartók Teremben.

Enyhébb, napos keddünk lesz

Csak a szél nehezítheti meg az életünket.

Csökkent Szombathely szennyvízében a koronavírus-örökítőanyag koncentrációja

Sok településen viszont emelkedést mérnek a szakemberek.

A Shell egy hagyományos benzinkutat épített át elektromosautó-töltő állomásnak az Egyesült Királyságban

Ha már az olajtársaságok is a villanyosításban hisz, akkor ki fogja ellenezni?

Kiderült, ki árulhatta el a náciknak, hol rejtőzik Anne Frank és családja

Anne Frank naplója a világ tíz legolvasottabb könyve közé tartozik.

Megszületett Nara, Konor és Vitus

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Feloszlatta magát a Jobbik egri szervezete

Rendkívüli taggyűlésen szavazta meg az elsöprő többség.

A ZTE kivásárolta a Szombathelyi Haladás utánpótlás-válogatott védőjét

Mocsi Attila mellett Tóth Dávid is távozott a Haliból.

Győrben is sok munkát ad a tűzoltóknak a viharos szél

Kidőlt fák, leszakadt ágak, megrongálódott épületek miatt riasztják a tűzoltókat.

A fideszes Rogán Antal kabinetfőnöke is kapott kamueredményt vizsgájához

A Völner-ügy kulcsfigurája egyetemi vizsgákat intézett végrehajtóknak és végrehajtók hozzátartozóinak, így a fideszes képviselővel szoros munkakapcsolatban álló Schadl György például azt is elérte, hogy olyan is átmehessen a vizsgákon, aki ott sincs.