A politikai pedofilok miatt mikor szigorítanak törvényt?

Papp László Tamás 2021-09-09 07:09:00
Gondolatok a gyerekek körül ólálkodó politikusokról egy városvezetői iskolavizit apropóján.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi szerkesztőségünk álláspontját. Vitáznál velünk? Küldd el az írásod nekünk!

Kétfajta ember van, aki, ha gyereket lát, akkor nem bír magával, nincs tekintettel nemhogy a jóízlésre, az erkölcsre, de a jogszabályokra sem. Iskolák, játszóterek körül ólálkodik, mindenáron be akar oda menni, gyerekeket akar a tekintetével és/vagy a kezével simogatni, velük szeretne fotózkodni. Az egyik a pedofil, a másik a politikus.

Nem véletlenül nyert polgárjogot a hazai közbeszédben a gyerekekkel iskolában, játszótéren fényképezkedő, kiskorú diákkokkal kamera előtt jópofizni próbáló képviselőre, városvezetőre, miniszterre a politikai pedofília jelzős szerkezet.

Ugyanis az általános iskola egy kényszerközösség, ahol a gyerek nem saját jószántából, hanem a tankötelezettség miatt van jelen. Azért, mert oda iratták be a szülei. Felnőttként, ha nem tetszik az, amit egy választási gyűlésen hallok, bármikor szabadon elmehetek.

Az iskolában, tanítási időben, a tanító jelenlétében a gyerek nem teheti meg, hogy feláll és távozik, így nyilvánítva ki a nemtetszését. hogy nyakára szabadítottak egy politikust. Ezért kénytelen eltűrni a vele kedélyeskedni, jópofáskodni, magát ezáltal népszerűsíteni akaró potentát atyáskodását.

Nem lepődtem meg különösebben azon, hogy a tanévkezdés Dézsi Csaba Andrást egy általános iskolában találta.

Fotó: Dézsi Csaba András Facebook-oldala

Miért csodálkoztam volna ezen, mikor pont én írtam róla, hogy a koronavírus tombolása miatti korlátozások idején is bement - menzarazziát tartva - nem is egy helyi iskolába. Akkor, mikor a gyerekek szülei jóval nehezebben, a járványügyi intézkedések miatt csak nagyon indokolt esetben mehettek be oda. 

Miért mehet be járvány idején váratlanul, rajtaütésszerűen az iskolákba Dézsi Csaba András, ha a szülők nem?

„Több kritika érkezett a Facebook oldalamra, miszerint nem jól főznek a győri menzákon. Elindultam és elkezdem tesztelni. Ahogy megígértem" - írta Dézsi Csaba András fideszes győri polgármester a menzalátogatását rögzítő videójához. Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Az se volt igazán döbbenetes számomra, hogy az önkormányzati média úgy számolt be Dézsi Csaba András sulivizitjéről, mint az '50-es években a Szabad Nép Rákosi Mátyás iskolalátogatásáról. 

„Csillogó szemmel ültek az iskolapadban az 1.D osztály tanulói szerda reggel. Nemcsak az első nap izgalma miatt, hanem mert különleges vendég érkezett hozzájuk. A város polgármesterét, dr. Dézsi Csaba Andrást várták, aki bemutatta nekik az iskolakezdő pakk tartalmát”

– írta a GyőrPlusz tudósítója.

Fotó: Dézsi Csaba András Facebook-oldala

Hozzátéve még:

„A legkisebbek egy verssel köszöntötték a város első emberét, majd jöhetett az izgalmas bontogatás. A kicsik elsőként egy gyöngybetűkkel írt üzenetre is figyelmesek lehettek, bár ezt többségük még nem tudta elolvasni, a polgármester igyekezett olyan betűket rajzolni, ahogy azt régebben ő is megtanulta az iskolában”

Nagyjából ezt a stílust veszi fel a NER-média, amikor a hatalom embereiről számol be. A szerző ki is érdemelné vele az Utolsó Figyelmeztetés című legendás polgári underground sajtótermék Doromboló cicus díját.

Fotó: Dézsi Csaba András Facebook-oldala

Én azért ugyanúgy feltettem kérdéseimet az önkormányzatnak, és a tankerületnek, mint a menzarazzia idején.

Arra voltam kíváncsi, hogy:

- Ilyen rendezvény esetén szükség van-e a fenntartó engedélyére, hogy az iskolában való látogatás megtörténhessen?

- Ezúttal is történt ilyen engedélyezés?

- Ha ez engedélyhez kötött, akkor lehetőség, hogy iskolában látogatást tegyen, illetve ott beszédet mondjon, az összes önkormányzati képviselő előtt (az ellenzékieket is beleértve) nyitva áll, vagy ez csak a polgármester számára lehetséges?

- A jelen lévő gyerekek, az iskolai diákjainak szülei hozzájárultak ahhoz, hogy a polgármester ott megjelenjen, beszédet mondjon, s eközben a gyerekekről fénykép készüljön? Ha igen, akkor ez a hozzájárulás milyen módon történt? Írásban is beleegyeztek a szülők ebbe?

- A jogszabály alapján az, hogy politikusok oktatási intézményben, kiskorú gyerekek előtt megjelennek, ott beszédet mondanak, megengedhető-e? Ha Ön szerint igen, akkor egyetért-e azzal, hogy ez a jog nem csak a kormánypárti, de az ellenzéki politikusokat is megilleti?

Kérdéseimre válasz idáig nem érkezett. Így csak a TASZ korábbi cikkünkben is hivatkozott szakvéleményét tudom idézni, mely szerint az iskolai politizálást tiltja a köznevelési törvény:

„a nevelési-oktatási intézmény helyiségeiben, területén párt, politikai célú mozgalom vagy párthoz kötődő szervezet nem működhet, továbbá az alatt az idő alatt, amíg az óvoda, iskola, kollégium ellátja a gyermekek, tanulók felügyeletét, párt vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai célú tevékenység nem folytatható”

Persze Dézsi Csaba András magyarázhatja úgy az iskolalátogatását, (már ha szóba állna portálunkkal)  hogy ő nem politikai szónoklatot tartott a kisdiákoknak, csupán ingyenes füzetcsomagot osztogatott nekik. Ja. Mi pedig most jöttünk a hathúszassal, nyilván.

Az országgyűlési képviselőjelöltek némelyike sem kampányol, nem bizony. Ő csak zsák krumplit osztogat szegény, nélkülöző embereknek. Ne vicceljünk már. Ha egy politikus valamelyik közintézményben megjelenik ajándékot, ingyen cuccot osztogatni, nyilván azért teszi, hogy önmagát és pártját jobb színben tüntesse fel, ezen keresztül majdani újraválasztási esélyeit növelje.

És ha a törvény nem is tiltaná, hogy egy kényszerközösségben, kiskorúak között a hatalom birtokosaként önmagamat népszerűsítsem, a jóízlés, az erkölcs, az önkontroll akkor is megálljt kellene, hogy parancsoljon ennek.

Mert a gyerekek szülei között biztos vannak olyanok, akik nem szimpatizálnak Dézsi Csaba Andrással és pártjával. De mégse mernek szólni. Féltik gyermekük jövőjét, tanulmányi előmenetelét. Akkor is félnek, ha a polgármester szerint erre nincs okuk. Ezért nem tiltakoznak, inkább kénytelen-kelletlen elviselik, hogy a politikus beletolakszik gyermekük életébe azzal, hogy a tanteremben fotóztatja magát.

De megközelíthetjük másfelől is az ügyet, feltehetjük másképp is a kérdést:

Mi keresnivalója kormánypárti önkormányzati politikusoknak egy olyan iskolában, amihez az önkormányzatnak, mint fenntartónak már semmi köze, mert épp az ő pártjuk által alkotott többség mondott le eme jogról az állam javára?

És amikor valami kényes ügyben keressük őket, akkor nagyon is tudnak hivatkozni rá, az érdemi nyilatkozatot elhárítandó: nem mi vagyunk a fenntartók, hanem az állam, semmi közünk hozzá.

Például amikor a győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskola egyháznak való átadásáról kérdeztem a terület fideszes önkormányzati képviselőjét, Sík Sándort, ő így hárított:

Győrszentiván településrészen, mint  önkormányzati képviselő folytatom tevékenységemet. A településünkön működő Móricz Zsigmond Ált. Iskola, valamint a Váci Mihály Ált. Iskola egyaránt a Győri Tankerülethez tartozik.​ ​A Győri Tankerület nem tartozik a Győr M.J.V. Önkormányzatához, következésképpen a két iskola sem önkormányzati fenntartású intézmény. A Bencés Szerzetesrend és annak Oktatási Igazgatósága sem tartozik Győr M.J.V. Önkormányzatához, így mint helyi önkormányzati képviselő a két fenntartó közötti megállapodás létrehozásában nem vagyok kompetens

– válaszolta.

Mikor Dézsi Csaba Andrást kérdeztük ugyanerről a vele készített interjúban, ő is inkább kitérni próbált: 

Sík Sándor szentiváni képviselő szerint a Váci Mihály Iskola egyházi átvétele ügyében nincs dolga az önkormányzatnak. Tényleg nincs? – kérdeztük.

Ön szerint van?

– kérdezett vissza jól ismert stílusában a polgármester.

Mondjuk közvetíthetne az elégedetlen szülők és az egyház, illetve a tantestület között – vetettük fel.

Én mielőtt megszólalok, tájékozódni szoktam, és valós problémákkal szeretek foglalkozni. Az, hogy az egyik-másik ellenzéki párt propagandalapjának ez jelentős problémát jelent azt én értem, de hivatalos információt még nem kaptam a tankerülettől

– felelt Dézsi Csaba András.

Nem nekünk, a szülőknek jelent. Sok szentiváni szülő nemtetszését fejezte ki a váltás kapcsán. Ők győri választópolgárok – forszíroztuk tovább.

De engem nem kerestek meg. Ha hozzánk fordulnak segítségért, akkor természetesen foglalkozni fogunk vele

– tett pontot a témára.

Viszont ebben a füzetosztogatós esetben nem kellett noszogatni a polgármestert, hogy elmenjen az iskolába, és teríthesse a zsák krumpli iskolai megfelelőjét. Dézsi Csaba András, úgy tűnik, minden alkalmat megragad, hogy gyerekekkel fotózkodjon, ezt tette a Győr 750 apropóján is. Akkor pont nem iskolában, de mint láttuk, járvány ide, jóízlés oda, az iskolába is simán bemegy.

Fotó: Dézsi Csaba András Facebook-oldala

Ceterum censeo: az a véleményem, hogy politikusnak az iskolában tanítási időben, a gyerekek között semmi keresnivalója. Onnan őket párthovatartozásra tekintet nélkül ki kell(ene) tiltani. Ha valamit kérek, sőt követelek az ellenzéktől akkor egyebek között azt, hogy amennyiben hatalomra kerül, álljon ellent a csábításnak, s kerülje el nagy ívben az általános iskolákat, a kiskorú diákokat, sőt.

Hozzon külön jogszabályt a politikai pedofilok ellen, vagy szigorítsa a jelenlegi paragrafusokat.

Ha nem így tesznek, akkor kénytelen leszek róluk is cikket írni. 

       

Szólj hozzá!

Schmuck Erzsébet: A Fidesz fejezze be a klímacélok megtorpedózását!

Hogy nevezheti magát klímabajnoknak a kormány, amikor nem hajlandó elfogadni a szükséges klímavédelmi tervet? - kérdezi az LMP társelnöke.

Fogorvos mentett meg egy gömbhalat, aminek túl nagyra nőttek a fogai

A gömbhal először úgy nézett ki, mintha mosolyogna, egy idő után viszont már nem tudott enni.

PDSZ: csak a bíróság mondhatja ki, hogy a sztrájk nem törvényes

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a január 31-i sztrájkot tovább szervezi.

Hogyan éld túl hajléktalanként Győrt?

A korábban pontyakváriumba mászó Kretének aludtak az utcán Győrben, és forgattak erről videót.

Nyáron érkezik a magyar Disney+

Eddig hivatalosan nem volt elérhető hazánkban a streaming-szolgáltatás, de ez már nem tart sokáig.

RTL: Közszereplőt érintő, kompromittáló fényképeket találtak Schadl páncélszekrényében

„Egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek.”

Borongós szerdánk lesz

Az északnyugati szelet a Dunántúl északi részén és a főváros térségében időnként élénk lökések kísérhetik.

Ferenc pápa által aláírt vatikáni mezt kapott Messi

Tavaly októberben az argentin aranylabdás küldött egy általa dedikált PSG-mezt a pápának.

Még csak most fontolgatják, hogy a covid-gyorsteszt hatósági áras legyen

A Gazdasági Versenyhivatalnak öt covid-hullám kellett hozzá, hogy javaslatot tegyenek a kormánynak, miközben sok országban lassan két éve ingyenesek a tesztek.

Vb-bronzérmes dán játékos érkezhet a Győri Audi ETO KC-hoz

Line Haugstednek sajtóhírek szerint már csak az orvosi vizsgálatok vannak hátra.

A BKV szerint emberi mulasztás okozhatta a hétvégi metróbalesetet

Az egyik metrószerelvény tilos jelzésre indult el.

Egy szombathelyi nő megfenyegette a gyermekét nevelő gyámot

Csak felügyelet mellett láthatta gyermekeit, ahol inkább saját sérelmeivel volt elfoglalva, és egyre indulatosabbá is vált.

Játék! Mi az: a focistáknak ingyenes, az embereknek fizetniük kell érte?

A sportklubok teljes mértékben TAO-támogatásból fedezik a koronavírus-járvány elleni védekezés költségeit.