A politikai pedofilok miatt mikor szigorítanak törvényt?

Papp László Tamás 2021-09-09 07:09:00
Gondolatok a gyerekek körül ólálkodó politikusokról egy városvezetői iskolavizit apropóján.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi szerkesztőségünk álláspontját. Vitáznál velünk? Küldd el az írásod nekünk!

Kétfajta ember van, aki, ha gyereket lát, akkor nem bír magával, nincs tekintettel nemhogy a jóízlésre, az erkölcsre, de a jogszabályokra sem. Iskolák, játszóterek körül ólálkodik, mindenáron be akar oda menni, gyerekeket akar a tekintetével és/vagy a kezével simogatni, velük szeretne fotózkodni. Az egyik a pedofil, a másik a politikus.

Nem véletlenül nyert polgárjogot a hazai közbeszédben a gyerekekkel iskolában, játszótéren fényképezkedő, kiskorú diákkokkal kamera előtt jópofizni próbáló képviselőre, városvezetőre, miniszterre a politikai pedofília jelzős szerkezet.

Ugyanis az általános iskola egy kényszerközösség, ahol a gyerek nem saját jószántából, hanem a tankötelezettség miatt van jelen. Azért, mert oda iratták be a szülei. Felnőttként, ha nem tetszik az, amit egy választási gyűlésen hallok, bármikor szabadon elmehetek.

Az iskolában, tanítási időben, a tanító jelenlétében a gyerek nem teheti meg, hogy feláll és távozik, így nyilvánítva ki a nemtetszését. hogy nyakára szabadítottak egy politikust. Ezért kénytelen eltűrni a vele kedélyeskedni, jópofáskodni, magát ezáltal népszerűsíteni akaró potentát atyáskodását.

Nem lepődtem meg különösebben azon, hogy a tanévkezdés Dézsi Csaba Andrást egy általános iskolában találta.

Fotó: Dézsi Csaba András Facebook-oldala

Miért csodálkoztam volna ezen, mikor pont én írtam róla, hogy a koronavírus tombolása miatti korlátozások idején is bement - menzarazziát tartva - nem is egy helyi iskolába. Akkor, mikor a gyerekek szülei jóval nehezebben, a járványügyi intézkedések miatt csak nagyon indokolt esetben mehettek be oda. 

Miért mehet be járvány idején váratlanul, rajtaütésszerűen az iskolákba Dézsi Csaba András, ha a szülők nem?

„Több kritika érkezett a Facebook oldalamra, miszerint nem jól főznek a győri menzákon. Elindultam és elkezdem tesztelni. Ahogy megígértem" - írta Dézsi Csaba András fideszes győri polgármester a menzalátogatását rögzítő videójához. Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Az se volt igazán döbbenetes számomra, hogy az önkormányzati média úgy számolt be Dézsi Csaba András sulivizitjéről, mint az '50-es években a Szabad Nép Rákosi Mátyás iskolalátogatásáról. 

„Csillogó szemmel ültek az iskolapadban az 1.D osztály tanulói szerda reggel. Nemcsak az első nap izgalma miatt, hanem mert különleges vendég érkezett hozzájuk. A város polgármesterét, dr. Dézsi Csaba Andrást várták, aki bemutatta nekik az iskolakezdő pakk tartalmát”

– írta a GyőrPlusz tudósítója.

Fotó: Dézsi Csaba András Facebook-oldala

Hozzátéve még:

„A legkisebbek egy verssel köszöntötték a város első emberét, majd jöhetett az izgalmas bontogatás. A kicsik elsőként egy gyöngybetűkkel írt üzenetre is figyelmesek lehettek, bár ezt többségük még nem tudta elolvasni, a polgármester igyekezett olyan betűket rajzolni, ahogy azt régebben ő is megtanulta az iskolában”

Nagyjából ezt a stílust veszi fel a NER-média, amikor a hatalom embereiről számol be. A szerző ki is érdemelné vele az Utolsó Figyelmeztetés című legendás polgári underground sajtótermék Doromboló cicus díját.

Fotó: Dézsi Csaba András Facebook-oldala

Én azért ugyanúgy feltettem kérdéseimet az önkormányzatnak, és a tankerületnek, mint a menzarazzia idején.

Arra voltam kíváncsi, hogy:

- Ilyen rendezvény esetén szükség van-e a fenntartó engedélyére, hogy az iskolában való látogatás megtörténhessen?

- Ezúttal is történt ilyen engedélyezés?

- Ha ez engedélyhez kötött, akkor lehetőség, hogy iskolában látogatást tegyen, illetve ott beszédet mondjon, az összes önkormányzati képviselő előtt (az ellenzékieket is beleértve) nyitva áll, vagy ez csak a polgármester számára lehetséges?

- A jelen lévő gyerekek, az iskolai diákjainak szülei hozzájárultak ahhoz, hogy a polgármester ott megjelenjen, beszédet mondjon, s eközben a gyerekekről fénykép készüljön? Ha igen, akkor ez a hozzájárulás milyen módon történt? Írásban is beleegyeztek a szülők ebbe?

- A jogszabály alapján az, hogy politikusok oktatási intézményben, kiskorú gyerekek előtt megjelennek, ott beszédet mondanak, megengedhető-e? Ha Ön szerint igen, akkor egyetért-e azzal, hogy ez a jog nem csak a kormánypárti, de az ellenzéki politikusokat is megilleti?

Kérdéseimre válasz idáig nem érkezett. Így csak a TASZ korábbi cikkünkben is hivatkozott szakvéleményét tudom idézni, mely szerint az iskolai politizálást tiltja a köznevelési törvény:

„a nevelési-oktatási intézmény helyiségeiben, területén párt, politikai célú mozgalom vagy párthoz kötődő szervezet nem működhet, továbbá az alatt az idő alatt, amíg az óvoda, iskola, kollégium ellátja a gyermekek, tanulók felügyeletét, párt vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai célú tevékenység nem folytatható”

Persze Dézsi Csaba András magyarázhatja úgy az iskolalátogatását, (már ha szóba állna portálunkkal)  hogy ő nem politikai szónoklatot tartott a kisdiákoknak, csupán ingyenes füzetcsomagot osztogatott nekik. Ja. Mi pedig most jöttünk a hathúszassal, nyilván.

Az országgyűlési képviselőjelöltek némelyike sem kampányol, nem bizony. Ő csak zsák krumplit osztogat szegény, nélkülöző embereknek. Ne vicceljünk már. Ha egy politikus valamelyik közintézményben megjelenik ajándékot, ingyen cuccot osztogatni, nyilván azért teszi, hogy önmagát és pártját jobb színben tüntesse fel, ezen keresztül majdani újraválasztási esélyeit növelje.

És ha a törvény nem is tiltaná, hogy egy kényszerközösségben, kiskorúak között a hatalom birtokosaként önmagamat népszerűsítsem, a jóízlés, az erkölcs, az önkontroll akkor is megálljt kellene, hogy parancsoljon ennek.

Mert a gyerekek szülei között biztos vannak olyanok, akik nem szimpatizálnak Dézsi Csaba Andrással és pártjával. De mégse mernek szólni. Féltik gyermekük jövőjét, tanulmányi előmenetelét. Akkor is félnek, ha a polgármester szerint erre nincs okuk. Ezért nem tiltakoznak, inkább kénytelen-kelletlen elviselik, hogy a politikus beletolakszik gyermekük életébe azzal, hogy a tanteremben fotóztatja magát.

De megközelíthetjük másfelől is az ügyet, feltehetjük másképp is a kérdést:

Mi keresnivalója kormánypárti önkormányzati politikusoknak egy olyan iskolában, amihez az önkormányzatnak, mint fenntartónak már semmi köze, mert épp az ő pártjuk által alkotott többség mondott le eme jogról az állam javára?

És amikor valami kényes ügyben keressük őket, akkor nagyon is tudnak hivatkozni rá, az érdemi nyilatkozatot elhárítandó: nem mi vagyunk a fenntartók, hanem az állam, semmi közünk hozzá.

Például amikor a győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskola egyháznak való átadásáról kérdeztem a terület fideszes önkormányzati képviselőjét, Sík Sándort, ő így hárított:

Győrszentiván településrészen, mint  önkormányzati képviselő folytatom tevékenységemet. A településünkön működő Móricz Zsigmond Ált. Iskola, valamint a Váci Mihály Ált. Iskola egyaránt a Győri Tankerülethez tartozik.​ ​A Győri Tankerület nem tartozik a Győr M.J.V. Önkormányzatához, következésképpen a két iskola sem önkormányzati fenntartású intézmény. A Bencés Szerzetesrend és annak Oktatási Igazgatósága sem tartozik Győr M.J.V. Önkormányzatához, így mint helyi önkormányzati képviselő a két fenntartó közötti megállapodás létrehozásában nem vagyok kompetens

– válaszolta.

Mikor Dézsi Csaba Andrást kérdeztük ugyanerről a vele készített interjúban, ő is inkább kitérni próbált: 

Sík Sándor szentiváni képviselő szerint a Váci Mihály Iskola egyházi átvétele ügyében nincs dolga az önkormányzatnak. Tényleg nincs? – kérdeztük.

Ön szerint van?

– kérdezett vissza jól ismert stílusában a polgármester.

Mondjuk közvetíthetne az elégedetlen szülők és az egyház, illetve a tantestület között – vetettük fel.

Én mielőtt megszólalok, tájékozódni szoktam, és valós problémákkal szeretek foglalkozni. Az, hogy az egyik-másik ellenzéki párt propagandalapjának ez jelentős problémát jelent azt én értem, de hivatalos információt még nem kaptam a tankerülettől

– felelt Dézsi Csaba András.

Nem nekünk, a szülőknek jelent. Sok szentiváni szülő nemtetszését fejezte ki a váltás kapcsán. Ők győri választópolgárok – forszíroztuk tovább.

De engem nem kerestek meg. Ha hozzánk fordulnak segítségért, akkor természetesen foglalkozni fogunk vele

– tett pontot a témára.

Viszont ebben a füzetosztogatós esetben nem kellett noszogatni a polgármestert, hogy elmenjen az iskolába, és teríthesse a zsák krumpli iskolai megfelelőjét. Dézsi Csaba András, úgy tűnik, minden alkalmat megragad, hogy gyerekekkel fotózkodjon, ezt tette a Győr 750 apropóján is. Akkor pont nem iskolában, de mint láttuk, járvány ide, jóízlés oda, az iskolába is simán bemegy.

Fotó: Dézsi Csaba András Facebook-oldala

Ceterum censeo: az a véleményem, hogy politikusnak az iskolában tanítási időben, a gyerekek között semmi keresnivalója. Onnan őket párthovatartozásra tekintet nélkül ki kell(ene) tiltani. Ha valamit kérek, sőt követelek az ellenzéktől akkor egyebek között azt, hogy amennyiben hatalomra kerül, álljon ellent a csábításnak, s kerülje el nagy ívben az általános iskolákat, a kiskorú diákokat, sőt.

Hozzon külön jogszabályt a politikai pedofilok ellen, vagy szigorítsa a jelenlegi paragrafusokat.

Ha nem így tesznek, akkor kénytelen leszek róluk is cikket írni. 

       

Szólj hozzá!

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.

A Momentum szerint a területfejlesztési államtitkár egy uniós pénzből felújított házban él Győrújbaráton

46 millió forintból építettek a Lila-hegyen egy „rekreációs központot”.

LMP: segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

A klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

Halálos baleset történt Sorokpolánynál

Két személyautó ütközött.

Holokauszt-emlékműre írt ki pályázatot a győri önkormányzat

A Révai Miklós Gimnázium mellé kerülne az alkotás, 80 milliót szánnak rá.

Folytatódik Győrben a rendőrségi bringajelölés

Ezúttal a Barátság parkban lesz rá lehetőség.

Ungár Péter: Nem igaz, hogy a kistelepüléseken nem jutnak információhoz az emberek

A Vas megyei LMP képviselője arról beszélt, hogy Toronyban éppen úgy van internet, mint az ország nagyvárosaiban.

Presszó pultjából próbált lopni a győri férfi, lebukott

Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki 40 ezer forintot lopott el a pultból, miközben a pultos a teraszon volt.

Kigyulladt egy lakás Szombathelyen, meghalt egy ember

A tüzet ágyban dohányzás okozhatta.

Engedély nélkül motorozott védett területen, 400 ezer forintra büntették

A köszegi Szerdahelyi-patak medrében, illetve a Péterics-hegy oldalában motoroztak.

Holnaptól teljes hosszában használható a Zanati kerékpárút

15 évet vártunk rá, végül csak elkészült.