Gyerekekkel kampányolt a győri Fidesz, megbüntették őket a bíróságon

Pintér Bence 2019-10-03 14:08:00
Borkai Zsolt és Sík Sándor futópályát adott át iskolásokkal, Borsi Róbert pedig egy iskolában készített videót: a bíróság szerint jogtalanul.

Három fideszest is megbírságoltak a bíróságon „politikai pedofília” miatt, vagyis azért, mert kiskorúakkal azok szüleinek felhatalmazása nélkül készítettek kampányanyagokat – írja a hvg.hu. A helyi választási bizottság és a megyei területi választási bizottság eredetileg nem talált semmi kifogásolhatót az ügyekben.

A lap szerint a Győrszentivánon egy egyébként már fél éve elkészült futópályát átadó

Borkai Zsolt fideszes polgármester, illetve a terület fideszes képviselője, Sík Sándor 345-345 ezer forintot fizethet a Győri Ítélőtábla döntése alapján.

A lap szerint a bíróság úgy határozott: Borkaiék az iskolás gyerekeket kampányeszközként használták, megsértve ezzel a választási törvényt. Mivel a futópálya sajtóhírek szerint már vagy fél éve elkészült, és át is adták, az esemény célja egyértelműen a népszerűség növelése volt a kampányidőszakban – olvasható a hvg.hu szerint a végzés indoklásában.

Sík Sándor egyébként 2014-ben 62 százalékkal nyerte meg ezt a körzetet, ahol idén vele szemben az összefogott ellenzék (DK-MSZP-Momentum-Jobbik-LMP) jelöltje a 21 éves Weller Ramóna lesz, a Civilek Győrért pedig Szabó Róbert Kálmánt indítja, aki 2014-ben a Jobbik színeiben mérette meg magát. Az Összefogás Győrért Egyesület jelöltje Hajdú István lesz, rajtuk kívül pedig több független jelölt is indul Győrszentiván képviseletéért.

Ugyanígy megbüntették Borsi Róbert fideszes képviselőt, aki egy iskolában készített videót olyan időpontban készítette a videót saját közösségi oldalára, amikor „az iskola látta el a gyermekek, tanulók felügyeletét”. Neki 100 ezer forintot kell fizetnie. Borsi ügye egyébként az az ügy, amit elvileg akkor tárgyalt a helyi választási bizottság, amikor az azt beterjesztő MSZP-s képviselőt nem akarták beengedni az ülésre, és felmerült a gyanú, hogy az ülést nem is tartották meg valójában.

A 10-es számú választókörzet (Marcalváros I., Adyváros északi, Nádorváros déli része) Borsi Róbert 58 százalékkal nyerte meg 2014-ben. Idén az összefogás jelöltje a körzetben Füzi Judit lesz, a Civilek Győrért Koródi Istvánt, az Összefogás Győrért Egyesület Zelena Csaba Gábort indítja.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.