Magabiztosan nyert az Egis Körmend a Pécs ellen

Farkas Bazsi 2021-10-30 19:46:00
Hozták a hazai pályát a piros-feketék.

EGIS KÖRMEND - PÉCSI VSK-VEOLIA 84 -71 (19-10, 19-22, 24-21, 22-18)

Bajnokság, 8. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs. Zs., Söjtöry T. F., Kovács N. J. (Fekete L.)

Egis Körmend: Stokes 22/6, Takács -,White 18, Szavics 19/9, Garrett 9. Cserék: Ferencz 2, Kenéz - , Durázi 7, Krivacsevics 7.

Pécsi VSK-VEOLIA: Haynes-Jones 8,Bryson 13/3, Armaghani -,Gordon 10, Brkics 5. Cserék: Bíró O. 11/9, Illés 1, Ivosev 23/6, Bíró , Popadic -, Goldring -.

Brkics duplájával indult a találkozó, míg az első hazai pontot Garret szerezte, büntetőből. Kettőből egyet dobott be a légiós. Brkics talált be ismét, míg az első körmendi mezőnykosarat Szavics szerezte. Gordon triplájával és White duplájával folytatódott a találkozó, “élesen” futott ki a parkettre mindkét csapat. White kosarával vezetett először az Egis Körmend. Haynes-Jones és Stokes is betalált, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed közepén 11-10 volt a táblán. Kisebb gólcsendet követően White dobott be egy ziccert és Szavics is betalált, öt pontos előnyhöz jutottak a hazaiak. Garrett rázta meg magát, 17-10-re léptek meg a piros-feketék. 19-10.

Zseniálisan folytatta az Egis Körmend. Krivacsevics és White is betalált, tíz pont fölötti volt az előny. Időt kértek a vendégek. Durázi is betalált, Krivacsevics is fontos pontokat szerzett. Stokes végül büntetőből tette közé a tizet, 11-0-ás rohanásban voltak a hazaiak. A negyed első vendégkosarát Ivosev dobta, nagyot zsákolt a pécsiek légiósa. Ivosev szerzett újabb kosarat, időt kértek a hazaiak. Bryson pontjaival folytatódott a mérkőzés, Ivosev pedig tízre hozta fel a csapatát. Ivosev nagyon belelendült, újabb duplát szórt. Megzavarodott a Körmend, Bryson és Gordon duplája után 30-26 volt a táblán. Egy 16-0-ás pécsi rohanást követően, White szerzett pontot hazai oldalon. Egy perccel később Ivosev triplájára is ő válaszolt. Szavics büntetője és triplája nyugtatta a hazai szurkolókat. 38-32.

White közelijével indult a második negyed, Durázi pedig egy nagy blokkot osztott ki. Gordon szerezte a negyed első pécsi pontját. Nem sokkal később büntetőkből is betalált a légiós, ismét szoros volt a találkozó. Ivosev és Stokes kosárváltásával folytatódott a mérkőzés, őrizte előnyét az Egis Körmend. A negyed közepén 48-40 volt a táblán. Haynes-Jones büntetőivel folytatódott a találkozó. Begyújtotta a rakétákat a Körmend, elkapta a fonalat Stokes. A légis kosaraival tetemesre nőtt a hazai előny. Pécsi időkérést követően Bíró Olivér dobott egy hármast. Állandósult a tíz pont körüli különbség. A negyed hajrájában Stokes dobott egy triplát, a pécsiek büntetőből találtak be. 62-53.

Az utolsó negyed elején is a Körmend irányította a mérkőzést, de a vendégek egy percig sem adták fel. Bíró Olivér hármasa talált be, de White azonnal válaszolt, így ismét megnyugodhattak a piros-feketék. Ivosev és a Pécs azonban “nem akarta” feladni, a negyed közepére négy pontra zárkóztak. Szavics dobott egy triplát, amire Bryson válaszolt. Haynes-Jones hozta fel kettőre a vendégeket, Stokes azonban bedobott egy középtávolit. Garret is megrázta magát, mindkét büntetőjét bedobta. White is kosarat szerzett, így nyolc volt az Egis Körmend előnye. A vasiak a végjátékban (is) kézben tartották a mérkőzést. Megérdemelten nyerték meg a bajnokit.

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.