Úgy lett mém Novák Katalinból, hogy valószínűleg nem ez volt a célja

Székely Zoárd 2021-03-02 20:14:00
De a prioritás az megmarad.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi szerkesztőségünk álláspontját. Vitáznál velünk? Küldd el az írásod nekünk!

„A tavasz első FIDESZ elnökségi ülésén is téma a járvány és a védekezés"

– írja legutóbbi Facebook bejegyzésében Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, aki a fenti mondat mellé még egy szelfit is lőtt a Fidesz 1990-es választási plakátjával.

Facebook

(null)

Novák a poszttal akarva-akaratlanul a múlt hétvégén megjelent kormányrendeletre utalt, melynek alapján az egyedülállók csak külön miniszteri engedéllyel fogadhatnak örökbe gyereket, az azonos nemű pároknak pedig nem lesz lehetőségük az örökbefogadásra. A döntés ellen rengetegen felszólaltak, többek között Gulácsi Péter és Alföldi Róbert is kiállt a szivárványcsaládok mellett.

Alföldi Róbert: Mélyen hívő, igazi keresztény magyar honfitársaim, ez így rendben van?

Megjelent a Magyar Közlönyben az örökbefogadással összefüggő eljárásrendet módosító kormányrendelet. Ennek alapján az egyedülállók csak külön miniszteri engedéllyel fogadhatnak örökbe gyereket, az azonos nemű pároknak pedig nem lesz örökbefogadásra lehetőségük. Novák Katalin családokért felelős miniszter nemrég a témával kapcsolatban azt mondta, hogy a homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése nincs a magyar emberek első száz problémája között.

De mi a probléma Novák szelfijével?

Kezdjük máris a plakáttal, amin a legendás Leonyid Brezsnyev és Eric Honecker csókja látható. A Fidesz már 30 évvel ezelőtt is gondosan ügyelt az ideális családkép és emberi kapcsolatok bemutatására - szigorúan csak férfi és nő alkothat egy párt -, ám fontos hozzátenni, hogy a szóban forgó férfi politikusi csók nem képvisel semmiféle testi vonzalmat, hanem valójában a szocialista szolidaritásnak egy gyakran használt jele volt. A Múlt-kor történelmi portál számol be a fénykép eredetéről, amely 1979. júniusában, az NDK fennállásának 30. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen készült. 

„Oroszországban régi szokás, hogy köszönéskor hármas puszival, jobbra, balra és megint jobbra adva köszönnek. Ez egyszer félrecsúszott Hruscsovnál, aki a harmadikat szájra adta, de annyira megtetszett Brezsnyevnek, hogy ő már mindenkit így üdvözölt"

– nyilatkozta a Blikknek Görög Ibolya protokollszakértő.

Való igaz, hogy amíg 1990-ben a Fidesz legfőbb célja nem feltétlenül a jelenlegi családpolitika propagálása volt, hanem sokkal inkább egy kommunizmus elleni hadjárat, mégis sokatmondó, hogy bő három évtizeddel később ezzel a plakáttal pózol a családokért felelős tárca nélküli miniszter, miután ellehetetlenítették az azonos neműek örökbefogadását.

A másik, talán szembetűnőbb tényező, hogy Novák állítása szerint a mai Fidesz-ülésen is téma a koronavírus-járvány elleni védekezés, ami az eddigiek után könnyen átcsaphat újabb ellenségkép-keresésbe, vagy az egészségügyi dolgozók további kizsigerelésébe, ahelyett, hogy például gondoskodnának a járványügyi szabályok betartásáról a „nem vendéglátó egységnek" minősülő játéktermekben.

Ezen kívül Novák korábban hangsúlyozta, hogy a magyar emberek első száz problémája között nem szerepel a homoszexuálisok örökbefogadása, ami ismét felveti a következő kérdést: ha ez valóban így van, akkor a kormány mégis miért kezeli kiemelkedő prioritásként és miért nyújtotta be 2020 novemberében az Alaptörvény módosításáról szóló javaslatot, ami lehetővé tette az említett kormányrendelet elfogadását egy emberéleteket követelő világjárvány kellős közepén?

Novák Katalin: A homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése nincs a magyar emberek első száz problémája között

„Ismert a politikánk, a véleményünk arról, hogy e téren alapvetően miben különböztetjük meg magunkat a baloldaltól. Meggyőzésem szerint nem változott a magyarok többségének elvárása sem, miszerint továbbra is kössük munkához a családtámogatásokat.

Duplán fontos üzenete van Novák fényképének: el kell döntenünk, hogy olyan országban szeretnénk élni, ahol járványhelyzet idején látszatintézkedésekkel és egymásra mutogatással akarják szőnyeg alá söpörni a tényleges problémákat, valamint azt is, hogy milyen üzenetet közvetítünk a saját gyerekeinknek, és azoknak, akik arra várnak, hogy valaki végre örökbefogadja őket. 

Tessék választani - üzeni a plakát. Akkor válasszunk. Ha már a gyerekeknek nem lehet beleszólása.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.