Úgy lett mém Novák Katalinból, hogy valószínűleg nem ez volt a célja

Székely Zoárd 2021-03-02 20:14:00
De a prioritás az megmarad.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi szerkesztőségünk álláspontját. Vitáznál velünk? Küldd el az írásod nekünk!

„A tavasz első FIDESZ elnökségi ülésén is téma a járvány és a védekezés"

– írja legutóbbi Facebook bejegyzésében Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, aki a fenti mondat mellé még egy szelfit is lőtt a Fidesz 1990-es választási plakátjával.

Facebook

(null)

Novák a poszttal akarva-akaratlanul a múlt hétvégén megjelent kormányrendeletre utalt, melynek alapján az egyedülállók csak külön miniszteri engedéllyel fogadhatnak örökbe gyereket, az azonos nemű pároknak pedig nem lesz lehetőségük az örökbefogadásra. A döntés ellen rengetegen felszólaltak, többek között Gulácsi Péter és Alföldi Róbert is kiállt a szivárványcsaládok mellett.

Alföldi Róbert: Mélyen hívő, igazi keresztény magyar honfitársaim, ez így rendben van?

Megjelent a Magyar Közlönyben az örökbefogadással összefüggő eljárásrendet módosító kormányrendelet. Ennek alapján az egyedülállók csak külön miniszteri engedéllyel fogadhatnak örökbe gyereket, az azonos nemű pároknak pedig nem lesz örökbefogadásra lehetőségük. Novák Katalin családokért felelős miniszter nemrég a témával kapcsolatban azt mondta, hogy a homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése nincs a magyar emberek első száz problémája között.

De mi a probléma Novák szelfijével?

Kezdjük máris a plakáttal, amin a legendás Leonyid Brezsnyev és Eric Honecker csókja látható. A Fidesz már 30 évvel ezelőtt is gondosan ügyelt az ideális családkép és emberi kapcsolatok bemutatására - szigorúan csak férfi és nő alkothat egy párt -, ám fontos hozzátenni, hogy a szóban forgó férfi politikusi csók nem képvisel semmiféle testi vonzalmat, hanem valójában a szocialista szolidaritásnak egy gyakran használt jele volt. A Múlt-kor történelmi portál számol be a fénykép eredetéről, amely 1979. júniusában, az NDK fennállásának 30. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen készült. 

„Oroszországban régi szokás, hogy köszönéskor hármas puszival, jobbra, balra és megint jobbra adva köszönnek. Ez egyszer félrecsúszott Hruscsovnál, aki a harmadikat szájra adta, de annyira megtetszett Brezsnyevnek, hogy ő már mindenkit így üdvözölt"

– nyilatkozta a Blikknek Görög Ibolya protokollszakértő.

Való igaz, hogy amíg 1990-ben a Fidesz legfőbb célja nem feltétlenül a jelenlegi családpolitika propagálása volt, hanem sokkal inkább egy kommunizmus elleni hadjárat, mégis sokatmondó, hogy bő három évtizeddel később ezzel a plakáttal pózol a családokért felelős tárca nélküli miniszter, miután ellehetetlenítették az azonos neműek örökbefogadását.

A másik, talán szembetűnőbb tényező, hogy Novák állítása szerint a mai Fidesz-ülésen is téma a koronavírus-járvány elleni védekezés, ami az eddigiek után könnyen átcsaphat újabb ellenségkép-keresésbe, vagy az egészségügyi dolgozók további kizsigerelésébe, ahelyett, hogy például gondoskodnának a járványügyi szabályok betartásáról a „nem vendéglátó egységnek" minősülő játéktermekben.

Ezen kívül Novák korábban hangsúlyozta, hogy a magyar emberek első száz problémája között nem szerepel a homoszexuálisok örökbefogadása, ami ismét felveti a következő kérdést: ha ez valóban így van, akkor a kormány mégis miért kezeli kiemelkedő prioritásként és miért nyújtotta be 2020 novemberében az Alaptörvény módosításáról szóló javaslatot, ami lehetővé tette az említett kormányrendelet elfogadását egy emberéleteket követelő világjárvány kellős közepén?

Novák Katalin: A homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése nincs a magyar emberek első száz problémája között

„Ismert a politikánk, a véleményünk arról, hogy e téren alapvetően miben különböztetjük meg magunkat a baloldaltól. Meggyőzésem szerint nem változott a magyarok többségének elvárása sem, miszerint továbbra is kössük munkához a családtámogatásokat.

Duplán fontos üzenete van Novák fényképének: el kell döntenünk, hogy olyan országban szeretnénk élni, ahol járványhelyzet idején látszatintézkedésekkel és egymásra mutogatással akarják szőnyeg alá söpörni a tényleges problémákat, valamint azt is, hogy milyen üzenetet közvetítünk a saját gyerekeinknek, és azoknak, akik arra várnak, hogy valaki végre örökbefogadja őket. 

Tessék választani - üzeni a plakát. Akkor válasszunk. Ha már a gyerekeknek nem lehet beleszólása.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.