Úgy lett mém Novák Katalinból, hogy valószínűleg nem ez volt a célja

Székely Zoárd 2021-03-02 20:14:00
De a prioritás az megmarad.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi szerkesztőségünk álláspontját. Vitáznál velünk? Küldd el az írásod nekünk!

„A tavasz első FIDESZ elnökségi ülésén is téma a járvány és a védekezés"

– írja legutóbbi Facebook bejegyzésében Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, aki a fenti mondat mellé még egy szelfit is lőtt a Fidesz 1990-es választási plakátjával.

Facebook

(null)

Novák a poszttal akarva-akaratlanul a múlt hétvégén megjelent kormányrendeletre utalt, melynek alapján az egyedülállók csak külön miniszteri engedéllyel fogadhatnak örökbe gyereket, az azonos nemű pároknak pedig nem lesz lehetőségük az örökbefogadásra. A döntés ellen rengetegen felszólaltak, többek között Gulácsi Péter és Alföldi Róbert is kiállt a szivárványcsaládok mellett.

Alföldi Róbert: Mélyen hívő, igazi keresztény magyar honfitársaim, ez így rendben van?

Megjelent a Magyar Közlönyben az örökbefogadással összefüggő eljárásrendet módosító kormányrendelet. Ennek alapján az egyedülállók csak külön miniszteri engedéllyel fogadhatnak örökbe gyereket, az azonos nemű pároknak pedig nem lesz örökbefogadásra lehetőségük. Novák Katalin családokért felelős miniszter nemrég a témával kapcsolatban azt mondta, hogy a homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése nincs a magyar emberek első száz problémája között.

De mi a probléma Novák szelfijével?

Kezdjük máris a plakáttal, amin a legendás Leonyid Brezsnyev és Eric Honecker csókja látható. A Fidesz már 30 évvel ezelőtt is gondosan ügyelt az ideális családkép és emberi kapcsolatok bemutatására - szigorúan csak férfi és nő alkothat egy párt -, ám fontos hozzátenni, hogy a szóban forgó férfi politikusi csók nem képvisel semmiféle testi vonzalmat, hanem valójában a szocialista szolidaritásnak egy gyakran használt jele volt. A Múlt-kor történelmi portál számol be a fénykép eredetéről, amely 1979. júniusában, az NDK fennállásának 30. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen készült. 

„Oroszországban régi szokás, hogy köszönéskor hármas puszival, jobbra, balra és megint jobbra adva köszönnek. Ez egyszer félrecsúszott Hruscsovnál, aki a harmadikat szájra adta, de annyira megtetszett Brezsnyevnek, hogy ő már mindenkit így üdvözölt"

– nyilatkozta a Blikknek Görög Ibolya protokollszakértő.

Való igaz, hogy amíg 1990-ben a Fidesz legfőbb célja nem feltétlenül a jelenlegi családpolitika propagálása volt, hanem sokkal inkább egy kommunizmus elleni hadjárat, mégis sokatmondó, hogy bő három évtizeddel később ezzel a plakáttal pózol a családokért felelős tárca nélküli miniszter, miután ellehetetlenítették az azonos neműek örökbefogadását.

A másik, talán szembetűnőbb tényező, hogy Novák állítása szerint a mai Fidesz-ülésen is téma a koronavírus-járvány elleni védekezés, ami az eddigiek után könnyen átcsaphat újabb ellenségkép-keresésbe, vagy az egészségügyi dolgozók további kizsigerelésébe, ahelyett, hogy például gondoskodnának a járványügyi szabályok betartásáról a „nem vendéglátó egységnek" minősülő játéktermekben.

Ezen kívül Novák korábban hangsúlyozta, hogy a magyar emberek első száz problémája között nem szerepel a homoszexuálisok örökbefogadása, ami ismét felveti a következő kérdést: ha ez valóban így van, akkor a kormány mégis miért kezeli kiemelkedő prioritásként és miért nyújtotta be 2020 novemberében az Alaptörvény módosításáról szóló javaslatot, ami lehetővé tette az említett kormányrendelet elfogadását egy emberéleteket követelő világjárvány kellős közepén?

Novák Katalin: A homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése nincs a magyar emberek első száz problémája között

„Ismert a politikánk, a véleményünk arról, hogy e téren alapvetően miben különböztetjük meg magunkat a baloldaltól. Meggyőzésem szerint nem változott a magyarok többségének elvárása sem, miszerint továbbra is kössük munkához a családtámogatásokat.

Duplán fontos üzenete van Novák fényképének: el kell döntenünk, hogy olyan országban szeretnénk élni, ahol járványhelyzet idején látszatintézkedésekkel és egymásra mutogatással akarják szőnyeg alá söpörni a tényleges problémákat, valamint azt is, hogy milyen üzenetet közvetítünk a saját gyerekeinknek, és azoknak, akik arra várnak, hogy valaki végre örökbefogadja őket. 

Tessék választani - üzeni a plakát. Akkor válasszunk. Ha már a gyerekeknek nem lehet beleszólása.

Szólj hozzá!

Bödőcs Tibor: Megszakad a szívünk. Oltassák be magukat!

Egy fiatalon elhunyt óvónőről emlékezett meg a humorista.

Koronavírus: Gibraltárt leszámítva Magyarországon haltak meg a legtöbben a vírus miatt

A mai nappal lehagytuk Csehországot, csak a miniállam Gibraltár előzi meg Magyarországot a lakosságarányos halálozási adatot tekintve.

Itt az első szombathelyi tabló, amit az online oktatás ihletett

A művészetis diákok chat ablakokban várják a jövőt.

Elhunyt a Vas megyei autós társadalom egyik motorja, Farkas Zoltán

Mindenki “Bocija” koronavírus fertőzést kapott.

A feljegyzések kezdete óta 2020 volt a legmelegebb esztendő Európában

A 2020-as esztendő volt a legmelegebb Európában a feljegyzések kezdete óta - közölte az Európai Unió Copernicus Klímaváltozási Szolgálata (C3S) csütörtökön Londonban közzétett európai klímajelentésében.

Ittasan vezetve koccolta végig Szombathelyt egy sofőr, majd egy ereszcsatorna állította meg

Még egy busznak is nekitolatott, majd elhajtott a buszsofőr elől.

Mézes jó reggelt, Nagy István miniszter úr!

Az LMP üdvözöli az agrárminiszter döntését, hogy aláírta a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat" című európai polgári kezdeményezést.

Vádat emeltek a kőszegi szilveszteri ámokfutó ellen

A sofőr ittasan rodeózott, majd csattant egy házfalnak.

Online tartalmakkal köszönti a Föld Napját a szombathelyi AGORA

Facebook-oldalára csalogat közleményében a kulturális központ

Ma ingyen utazhatnak az autósok a fővárosban a BKK járatain

A lehetőséget azok vehetik igénybe, akik a jegyellenőrzéskor Magyarországon kiállított érvényes forgalmi engedélyt mutatnak fel.

Nem kamu: összeházasodik Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc!

Az elmúlt hetekben, hónapokban sok pletyka keringett arról, hogy együtt vannak.

53 emberrel a fedélzetén eltűnt egy tengeralattjáró Indonézia partjainál

Helyi idő szerint hajnalban szakadt meg a kapcsolat a legénységgel.

Egyszerűsödik a terasznyitás Győrben

Tájékoztatót adott ki a vendéglátó teraszok győri működéséről a városháza.

van még itt cikk a témában:

Különös fickók sündörögnek Czeglédy Csaba országgyűlési képviselőjelölt szombathelyi lakása körül

A sokat emlegetett, a nyilvántartási rendszerben nem létező rendszámmal ellátott Mazda is a környéken ólálkodik.

Elcsalhatják-e a 2022-es választást?

Véleménycikkünkben áttekintjük az elmúlt évek gyanús eseteit, azt latolgatva: mekkora az esély jövőre a szervezett, tömeges választási csalásra?