Titkos felvétel bizonyítja, hogy tömve vannak a kaszinók Budapesten

Székely Zoárd 2021-03-02 11:30:00
Pezseg az élet a koronavírus-járvány alatt.

„Egy, a sajtóban ma megjelent titkos felvétel alapján egyértelmű, hogy a kaszinók a felívelő harmadik hullám ellenére is tömve vannak, az emberek maszk nélkül játszanak szorosan egymás mellett. Ez is azt bizonyítja, hogy a kaszinók csupán azért esnek más elbírálás alá, mint az éttermek, kávézók, mert azok kormánypárti nagyvállalkozók és nem magyar kisvállalkozók kezében vannak"

– írja Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Pörög a kaszinóélet a járvány alatt

(null)

„Miközben éttermek ezrei kénytelenek hónapok óta zárva tartani és kerülnek csődközeli helyzetbe, addig egy, a kormányzat által ácsolt kiskapunak köszönhetően a kaszinók továbbra is gond nélkül működhetnek. Pedig a vírus szempontjából ezek még nagyobb kockázatot jelentenek, mint akár egy szellős étterem. Csakhogy a tulajdonosaik mind a kormánypárti holdudvarba tartozó gazdasági szereplők, mint például az elhíresült Rákosfalvy Zoltán győri ügyvéd, Borkai Zsolt egykori szövetségese"

– hangsúlyozza Ungár.

Ungár és Jenei a fideszes honatya Simon Róbert Balázshoz fordultak Rákosfalvy járvány alatt is vígan üzemelő kaszinója miatt

Ungár Péter és Jenei Ferenc Facebook-posztban megosztott levelét alábbiakban közöljük: Tisztelt Simon Róbert Balázs! Talán, mint Győr egyéni országgyűlési képviselője, Ön is azt gondolja, hogy a Borkai-ügy rengeteget ártott a városnak.

„Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormánynak a gazdasági hátország jövedelmének garantálása még az emberek egészségénél is fontosabb. Ezért törvényjavaslatot nyújtottunk be, hogy a kaszinók ugyanolyan elbírálás alá essenek, mint az éttermek és szórakozóhelyek. Ha komolyan gondolja a kormány a járvány elleni védekezést, támogatni fogja az LMP javaslatát"

– zárja a közleményt a képviselő, aki már többször felszólalt a kaszinók nyitvatartásával kapcsolatban.

Ungár Péter megkérdezte Kásler Miklóstól, hogy a kaszinókban miért nem terjed a koronavírus

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője azzal a kérdéssel fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, hogy a kaszinókra vajon miért nem vonatkoznak a járványügyi korlátozások. Bő két héttel később válaszolt Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, aki szerint a kártyatermek és a játékkaszinók nem minősülnek vendéglátóipari egységnek.

De honnan került elő a felvétel?

A Telex készítette a szóban forgó videót egy budapesti játékteremben, ahol jól látható, mennyire veszik komolyan a járványügyi szabályokat.

A cikk szerint a kaszinóban nagy nyüzsgést, felhőtlen hangulatot tapasztaltak, ahol körülbelül 80-120 ember tartózkodott nagyjából 150 négyzetméteren. A maszkviselés is hagy némi kívánnivalót maga után: voltak, akik orr alatt, míg mások a tokán felejtették a maszkot, de ezért senki nem szólt.

Kávét, üdítőt, de akár alkoholos italt is lehet kérni a játékteremben cikázó pincérek közül, amit szigorúan ingyen szolgálnak fel, hiszen a kaszinó hivatalosan nem minősül vendéglátóhelynek.

A riport szerint az emberek egymást tapossák a rulettasztal körül, mindezt egy olyan átlagos fővárosi estén, amikor a járvány harmadik, felfutó szakaszában vagyunk, amikor a kormány már az iskolák bezárását is belengette, csak hogy elejét tudja venni a vírus terjedésének.

Érdekes adalék, hogy a rendőrség arról nem vezet statisztikát, tavaly szeptember óta összesen hányszor ellenőrizték ezeken a helyeken, hogy betartják-e a járványügyi védelmi intézkedéseket, ezért konkrétan arra az öt budapesti címre kérdezett rá a lap, ahol azok a kaszinók találhatók, amelyeket a két kormányközeli üzletemberhez, Garancsi Istvánhoz és Szalay-Bobrovniczky Kristófhoz köthető cég vett meg.

A BRFK csak annyit közölt, hogy „folyamatosan ellenőrzik a védelmi intézkedések betartását, és jogsértő cselekmény észlelése esetén megteszik a szükséges intézkedéseket”.

 

Címlapfotónk illusztráció, forrás: Pixabay

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

Visszakapjuk a köztereink egy részét: Így ünnepli a Föld napját Budapest

Ingyen utazhatnak az autóval közlekedők április 22-én, csütörtökön, a Föld napján Budapesten a BKK járatain, az ezt követő hétvégén, április 24-25-én pedig a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a pesti rakpart mellett a Kós Károly sétány–Andrássy út–József Attila utca (Széchenyi tér) szakaszt is birtokba vehetik.

Mutatjuk a megújuló Citadella látványterveit

Két évig fog tartani az erőd felújítása.

Bödőcs Tibor: Megszakad a szívünk. Oltassák be magukat!

Egy fiatalon elhunyt óvónőről emlékezett meg a humorista.

Koronavírus: Gibraltárt leszámítva Magyarországon haltak meg a legtöbben a vírus miatt

A mai nappal lehagytuk Csehországot, csak a miniállam Gibraltár előzi meg Magyarországot a lakosságarányos halálozási adatot tekintve.

Itt az első szombathelyi tabló, amit az online oktatás ihletett

A művészetis diákok chat ablakokban várják a jövőt.

Elhunyt a Vas megyei autós társadalom egyik motorja, Farkas Zoltán

Mindenki “Bocija” koronavírus fertőzést kapott.

A feljegyzések kezdete óta 2020 volt a legmelegebb esztendő Európában

A 2020-as esztendő volt a legmelegebb Európában a feljegyzések kezdete óta - közölte az Európai Unió Copernicus Klímaváltozási Szolgálata (C3S) csütörtökön Londonban közzétett európai klímajelentésében.

Ittasan vezetve koccolta végig Szombathelyt egy sofőr, majd egy ereszcsatorna állította meg

Még egy busznak is nekitolatott, majd elhajtott a buszsofőr elől.

Mézes jó reggelt, Nagy István miniszter úr!

Az LMP üdvözöli az agrárminiszter döntését, hogy aláírta a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat" című európai polgári kezdeményezést.

Vádat emeltek a kőszegi szilveszteri ámokfutó ellen

A sofőr ittasan rodeózott, majd csattant egy házfalnak.

Online tartalmakkal köszönti a Föld Napját a szombathelyi AGORA

Facebook-oldalára csalogat közleményében a kulturális központ

Ma ingyen utazhatnak az autósok a fővárosban a BKK járatain

A lehetőséget azok vehetik igénybe, akik a jegyellenőrzéskor Magyarországon kiállított érvényes forgalmi engedélyt mutatnak fel.

Nem kamu: összeházasodik Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc!

Az elmúlt hetekben, hónapokban sok pletyka keringett arról, hogy együtt vannak.

53 emberrel a fedélzetén eltűnt egy tengeralattjáró Indonézia partjainál

Helyi idő szerint hajnalban szakadt meg a kapcsolat a legénységgel.

van még itt cikk a témában:

Visszakapjuk a köztereink egy részét: Így ünnepli a Föld napját Budapest

Ingyen utazhatnak az autóval közlekedők április 22-én, csütörtökön, a Föld napján Budapesten a BKK járatain, az ezt követő hétvégén, április 24-25-én pedig a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a pesti rakpart mellett a Kós Károly sétány–Andrássy út–József Attila utca (Széchenyi tér) szakaszt is birtokba vehetik.

Mutatjuk a megújuló Citadella látványterveit

Két évig fog tartani az erőd felújítása.

Így néz ki az örömtánc a böriben

A büntetés-végrehajtás dolgozói is megcsináltak a Jerusalema örömtánc-kihívást.