Újabb 15 évre kapta használatba a szombathelyi Késmárk utcai teniszpályákat a Savaria Tenisz Club

Farkas Bazsi 2020-06-29 07:14:00
Pályázat nem volt. A városvezetés szerint így kötötték a legjobb üzletet.

Korábban foglalkoztunk már a szombathelyi Késmárk utcai Teniszcentrum ügyével. A centrum felújítása a Modern Városok Programból kapott 282 millió forintból valósult meg, ezt azért kapta a város, hogy a Haladás Sportkomplexum építésekor eltűnt teniszpályákat pótolni tudják. A pályákat mégsem a Haladás, hanem azt a már 2004 óta bérlő Savaria Tenisz Club használja. A Hali teniszezői végül ugyanis a Sportligetben kaptak új otthont

A Késmárk utcai pályák további sorsa pedig egy ideig a levegőben lógott. A pályák bérleti joga ugyanis 2019 december 31-ig volt a Makanoi PSP Szolgáltató és Kereskedelmi Bt. és Szabó Péter egyéni vállalkozónál (Vagyis a Savaria Tenisz Clubnál.). Ezt még a lejárta előtt meghosszabbította a közgyűlés, arra hivatkozva, hogy egy átgondolt döntéssel szeretnék eldönteni a pályák további sorsát. 

Amit végül a múlt heti közgyűlés tárgyalt véglegesen.

A közgyűlési előterjesztésből az derült ki, és végül Horváth Attila (Éljen Szombathely!) alpolgármester is ezt erősítette meg, hogy a matek szerint akkor járnak a legjobban, ha az üzemeltetést továbbra is a Savaria Tenisz Clubra hagyják. Jó gazdái voltak a pályáknak, ismeri azt a munkát, amit ott végeznek a szakembere, így biztos benne, hogy a továbbiakban is így lesz. 

Horváth ismertette az értékbecslő számait, ami szerint 15 év alatt 40 millió forintot hozhat bérleti díjként a centrum. Ehhez képest a pályák felszerelésére 35 millió forintot kellene költeni, valamint vissza kellene fizetniük a Tenisz Clubnak 15 millió forintot, amit eddig a világítás szerelésére költöttek.

Vagyis ha kifizetnek 50 milliót, akkor a 40 milliós becsült bevétel miatt, -10 millióban lenne a város. 


Ez így logikusnak is tűnik. 

Csakhogy pályázat nélkül nem lehet tudni, hogy a szakértői véleményben foglaltakat, hogyan árazná be a piac. A Savaria mozi kávézójának esetében például a szakértői vélemény szerint az üzlethelyiség nem ér többet 336 ezer 800 forint + ÁFA havidíjnál. Ehhez képest 1 millió 100 ezer forint + ÁFÁért bérlik most jelenleg.

Utánanéztünk a bérlők egyikének az Opten cégnyilvántartó rendszerében. A Makanoi PSP Szolgáltató és Kereskedelmi Bt. bár valóban jó referenciát szerzett az elmúlt 15 évben a teniszpálya üzemeltetésében a cégjegyzék szerint a fő tevékenysége vegyestermékkörű nagykereskedelem. Ezen kívül a cégnyilvántartó adatai szerint a Bt.-ben jelenleg 0 fő van foglalkoztatva, 2018-ban a NAV hátralék miatt 3 bírósági végrehajtást is indított a cég ellen. Az Opten szerint 2019-ben nem működött a cég, mérleget nem mutat a rendszer.

Azért bízunk benne, hogy a pályáknak, akár csak az előző 15 évben, a következő 15 évben is jó gazdája lesz a Savaria Tenisz Club. 

Szólj hozzá!

LMP: Örökre be kell tiltani a glifozát gyomirtót

Az LMP országgyűlési javaslatban kezdeményezi, hogy a gyomirtószert tiltsák be, amint lejár 2022 végéig szóló engedélye.

Koronavírus: két új fertőzött, egy új áldozat Magyarországon

140 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Az autós biztosítója fogja kifizetni a szombathelyi Liget utcában összetört hídkorlátot

A sofőr bejelentette a károkozást az önkormányzatnál, de még nem tudni, mennyibe fog fájni az új korlát.

Tévhit, hogy egy kutyaév hét emberivel egyenlő

Különböző korú labradorokat vizsgáltak a tudósok.

Pars Krisztián az olimpiai döntőben gondolkodik

Térdsérülését követően már fájdalommentesen tud edzeni az atléta.

Vonat és autó ütközött össze Ikrényben

A tűzoltók feszítővágóval avatkoznak be.

Még Conchita Wurst is feltűnik a Netflix Eurovíziós Dalfesztiválról szóló filmjében

Az év eddigi legnagyobb meglepetése lett a streaming óriás Eurovíziót kiparodizáló vígjátékában.

Visszavonul a Quimby frontembere

A zenekar 2021-ben tér vissza.

"Rasszista hal" - fújták Koppenhága Kis Hableány szobrára

Az elmúlt száz évben többször is megrongálták a szobrot, a Black Lives Matter tüntetők sem mentek el mellette szó nélkül.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

A férfi vízilabda Magyar Kupa döntője előtt pályafutása legszebb pillanataival emlékeznek a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóra.

A magyar dalszerzők 762 millió forint jogdíjat kaptak 2019-ben

A Csókkirályt játszották el legtöbbször élőben tavaly.

Újabb szerződéshosszabbítások a Szombathelyi Haladásban

Bosnjak Predrag, Holdampf Gergő és Medgyes Zoltán meghosszabbította kontraktusát, Németh Zoltán személyében erőnléti edző csatlakozott együttesünkhöz.

4 órás erekciót okozott egy idős férfinek a koronavírus

A vírus egy ritka tünetét fedezhették fel Franciaországban.

van még itt cikk a témában:

Király Gábor szelíd motoros lett

Régi vágya vált valóra a rekorder kapusnak.

Pars Krisztián az olimpiai döntőben gondolkodik

Térdsérülését követően már fájdalommentesen tud edzeni az atléta.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

A férfi vízilabda Magyar Kupa döntője előtt pályafutása legszebb pillanataival emlékeznek a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóra.