Alkalmanként mindössze nettó 30 ezer forintért bérli ki a Fidesz közeli vállakozó a Savaria mozi auláját, hogy koncertet rendezzen benne

ugytudjuk.hu 2019-02-27 06:15:00
Közben a mozi az elmaradt filmvetítések miatt, több százezer forintot bukik.

Január közepén írt róla elsőként az Átátszó a szombathelyi Savaria mozi büféjének bérlőjéről. A büfé üzemeltetését 2004-ben pályázati úton nyerte el a Café 5 Kft., akkor 10 évre pályáztak, közben a jogi lehetőségeket kihasználva előbb 1+1, majd 3 évre hosszabbították meg az üzemeltetést.

A cég ahhoz a Hetényi Norberthez köthető, aki jó kapcsolatot ápol a Fidesz helyi vezetésével


A büfé többfunkciós vendéglátó, hétköznaponként kávézó és mozis rágcsák árusítója, hétvégente pedig koncerthelyszínné változik.
A szombathelyi mozi komoly látogató számmal bír, évente 70-80 ezer néző fordul meg. A büfében 1000-1500 forintért lehet popcornt vagy üdítős menüt venni, a kávézó felkapott belvárosi hely, a koncertekre pedig több száz látogató szokott érkezni. 

Az üzletet a Café 5 Kft. nyomott áron veszi bérbe 2014-től 366.800,- Ft/hó + ÁFÁ-t fizet ki egy önkormányzati cégnek, a szombathelyi kulturális életet összefogó Agorának. 


Ahogy azt korábban is írták mindezek ellenére a Café 5 Kft. 2017-ben az Opten adatai szerint 14 millió forintos veszteséget termelt. A cég bevétele csupán nettó 21 millió forint volt.


Pedig úgy néz ki, az Agora mindent megpróbál annak érdekében, hogy a cég anyagi helyzete rendeződjön. 

Egy a lap birtokába került, 2019 januárjától májusig terjedő időszakot lefedő szerződés szerint a Café 5 Kft. mindössze 30 ezer forint + Áfát fizet ki alkalmanként bérleti díjként a hétvégi koncertekre.

A szerződés szerint 299 főt engedhetnek be a mozi aulájába, ami ha az átlag 2500 forintos belépővel számolunk, akkor 747 ezer 500 forintos belépőt jelent. Ehhez még nem számoltuk hozzá azt, amit a közönség kifizet a pultnál az italra.
A tavaszi menetrendben 13 előadó szerepel. Többek között olyan kortárs magyar zenészek, mint a Vad Fruttik, a Bëlga, a Kiscsillag, a 30Y vagy éppen Bye Alex.


A koncertek miatt az önkormányzati érdekeltségű mozinak egészen biztosan van bevételkiesése. A zenei program este fél 10-10 körül kezdődik, az utolsó mozielőadásokat így már nem lehet megtartani. Péntek, szombat este pedig főműsorideje lenne a mozinak is. Egy nagyjából 100-300 embert jelent, ami 1000 forintos jeggyel számolva 100 és 300 ezer forintot jelent alkalmanként. 


Az Agora tehát 30 ezer forintért cserébe 100-300 ezer forinttól esik el. 


De van itt még egy kérdés, ez pedig az, hogy miért egy vállalkozónak enged bizniszt az önkormányzati cég, és miért nem ő maga szervezi meg a könnyűzenei koncerteket Szombathelynek. Fel is tették a kérdést írásban az önkormányzatnak és az Agórának is, de válasz egyelőre nem érkezett.
 

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is