Fotó: Metro

Saját magáról készített szelfit Pete, a páfrány

ugytudjuk.hu
2019. október 17. csütörtök, 19:01
A következő lépés a világuralom.

Saját magáról készített szelfit egy Pete nevű növény a londoni állatkertben. Az állatkert dolgozói szerint azonban a páfrány most nem csak azt bizonyította be, hogy egoista, hanem arra is rámutatott, hogy olyan dolgokra is használhatjuk a növényeket, amikre előtte nem is gondoltunk.

 

A londoni állatkert dolgozói ugyanis azt akarták bebizonyítani a kísérletükkel, hogy a növényeket arra is használhatjuk, hogy előre beállított kamerákat süssenek el, így távolról figyelhetjük meg az állatok élőhelyeit. A projekt keretében a szakemberek tulajdonképpen a páfrány földjét használták konnektornak. A földben lévő, természetesen megtalálható baktériumok ugyanis azokon a tápanyagokon élnek, amik a növényeknek köszönhetően kerülnek a talajba. A lebontásukkor pedig energiát termelnek, a londoni állatkertnek sikerült ezt az energiát először árammá alakítania, majd egy fényképezőbe vezetnie.

 

ZSL London Zoo on Twitter

We're glad to see our animals aren't the only ones who've taken an interest in Pete, our maidenhair fern who's become the worlds first plant to take a selfie. https://t.co/gzzKvs6DPn https://t.co/fgeQRXMDLI

 

Az állatkert azt mondja, hogy a földben keletkező energia felhasználásával megoldhatják a napelemek problémáját, vagyis olyan helyeken is tudnak áramot termelni, ahová nem ér el a napfény. Például az esőerdők talaján. A kutatók azt is elmondták, hogy a nap és szélenergiának is megvannak a saját problémái, nem termelhetnek egyfolytában áramot, hiszen nem süt mindig a nap, és nem fúj mindig a szél. A növények viszont egyfolytában táplálkoznak, így a földből kinyert energia lehet az első, teljesen végtelen energiaforrás.

 

A földre kapcsolt fényképező egyébként az első szelfi óta folyamatosan kattog, Pete, a páfrány 20 másodpercenként termel elég energiát egy-egy fotó elkészítéséhez. 

 

(Metro)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás