Nyíltan együtt indulnak a 2019-ben az összefogást eláruló jobbikosok a győri közgyűlésben néma civilekkel

Pintér Bence 2024-04-17 07:29:00
Fodor Roland és Kovács László végre nyíltan is együttműködhetnek..

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Közzétette jelöltjei listáját a Civilek Győrért nevű egyesület, amelyből kiderült:

a 2019-es trükk után most már nyíltan együtt indulnak a 2019-ben az ellenzéki összefogást eláruló jobbikosok a győri közgyűlésben többnyire néma civilekkel.

A 2019-es kampány nem csak a Borkai-botrány miatt emlékezetes Győrben, hanem azért is, mert a győri Jobbik 2019 októberében a kampány utolsó hetén lépett ki az összefogásból és léptette vissza a jelöltjeit a „civilek” javára. Bár a Jobbikból akkor azonnal kizárt Fodor Roland nem specifikálta, hogy melyik civilek javára, később, az eredmények megjelenése után egyértelművé vált, hogy Kovács László szervezetével dolgoztak, mivel az összeesküvésbe beavaottak együtt ünnepeltek.

Így négy körzetben az ellenzéki érzelmű győriek egyáltalán nem tudtak az ellenzéki összefogás jelöltjeire szavazni, ami nyilván a töredékszavazatok számlálásakor is komoly érvágást jelentett. Ezt a lépést a volt jobbikosokat, illetve valódi, a tervről mit sem sejtő civileket tömörítő Civilek Győrért nevű szervezettel közösen ötölték ki; és bár az ellenzéki összefogás vezetőit időben tájékoztatták az összeesküvésről, ők nem akadályozták meg azt. A Civilek Győrért az így leeső pluszszavazatokkal két képviselőt is juttathatott így listáról a közgyűlésbe.

Emellett a Jobbik-vezér Fodor Roland sem lépett vissza az ellenzéki közös listáról (amitől saját elmondása szerint undorodott), hanem felvette mandátumát, és ezt kihasználva a ciklus elején megakadályozta például azt, hogy az ellenzék különféle külsős bizottsági helyekre tudjon jelölni tagokat. Eközben a Civilek Győrért a kiugró jobbikosokat – Weller Ramónát, Horváth Balázst és Takács Gábortbizottsági helyekkel ajándékozta meg, ők idén már Fodorral együtt nyíltan a Civilek Győrért listáján indulnak.

A Civilek Győrért a 2020-as időközi polgármesterválasztáson a fideszes Dézsi Csaba Andrást támogatta,

mint írták azért, mert akkor úgy látták: „Dézsi konstruktív, kiegyensúlyozott személyiség, aki valóban alkalmas hidat építeni ebben a szétszakadt városban”. A szervezet 2019-ben ambíciózus lokálpatrióta programmal rendelkezett, amiből semmit sem próbáltak megvalósítani a közgyűlésben, többnyire a Fidesszel együtt szavaztak a szavazásokon.

Kovács László állást kapott a városi levéltárban, és ezen a vonalon inkább volt aktív, a közgyűlésben 2022 májusáig két érdemi felszólalása volt, amelykeben lakossági panaszt ismertetett. Fodor Roland 2022 májusáig egyszer, Harasztovics István egyszer sem szólalt fel, bár most jelölti krédőja így indul: „Az elkápráztatás politikája helyett a valós cselekvést tartom helyes útnak.”

Ezek a felszólalási arányok a ciklus végefelé javulhattak: bár Harasztovics továbbra sem szólalt meg, csak mikor egyszer a közmeghallgatáson rákérdeztünk, hogy miért nem aktív szereplője a közgyűléseknek, Fodor Roland az utóbbi hónapokban reformkort idéző szakállát is latba vetve dörgedelmes, az ellenzéki képviselőket erősen, a fideszes városvezetést óvatosabban támadó felszólalásokat tett.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.