Nyíltan együtt indulnak a 2019-ben az összefogást eláruló jobbikosok a győri közgyűlésben néma civilekkel

Pintér Bence 2024-04-17 07:29:00
Fodor Roland és Kovács László végre nyíltan is együttműködhetnek..

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Közzétette jelöltjei listáját a Civilek Győrért nevű egyesület, amelyből kiderült:

a 2019-es trükk után most már nyíltan együtt indulnak a 2019-ben az ellenzéki összefogást eláruló jobbikosok a győri közgyűlésben többnyire néma civilekkel.

A 2019-es kampány nem csak a Borkai-botrány miatt emlékezetes Győrben, hanem azért is, mert a győri Jobbik 2019 októberében a kampány utolsó hetén lépett ki az összefogásból és léptette vissza a jelöltjeit a „civilek” javára. Bár a Jobbikból akkor azonnal kizárt Fodor Roland nem specifikálta, hogy melyik civilek javára, később, az eredmények megjelenése után egyértelművé vált, hogy Kovács László szervezetével dolgoztak, mivel az összeesküvésbe beavaottak együtt ünnepeltek.

Így négy körzetben az ellenzéki érzelmű győriek egyáltalán nem tudtak az ellenzéki összefogás jelöltjeire szavazni, ami nyilván a töredékszavazatok számlálásakor is komoly érvágást jelentett. Ezt a lépést a volt jobbikosokat, illetve valódi, a tervről mit sem sejtő civileket tömörítő Civilek Győrért nevű szervezettel közösen ötölték ki; és bár az ellenzéki összefogás vezetőit időben tájékoztatták az összeesküvésről, ők nem akadályozták meg azt. A Civilek Győrért az így leeső pluszszavazatokkal két képviselőt is juttathatott így listáról a közgyűlésbe.

Emellett a Jobbik-vezér Fodor Roland sem lépett vissza az ellenzéki közös listáról (amitől saját elmondása szerint undorodott), hanem felvette mandátumát, és ezt kihasználva a ciklus elején megakadályozta például azt, hogy az ellenzék különféle külsős bizottsági helyekre tudjon jelölni tagokat. Eközben a Civilek Győrért a kiugró jobbikosokat – Weller Ramónát, Horváth Balázst és Takács Gábortbizottsági helyekkel ajándékozta meg, ők idén már Fodorral együtt nyíltan a Civilek Győrért listáján indulnak.

A Civilek Győrért a 2020-as időközi polgármesterválasztáson a fideszes Dézsi Csaba Andrást támogatta,

mint írták azért, mert akkor úgy látták: „Dézsi konstruktív, kiegyensúlyozott személyiség, aki valóban alkalmas hidat építeni ebben a szétszakadt városban”. A szervezet 2019-ben ambíciózus lokálpatrióta programmal rendelkezett, amiből semmit sem próbáltak megvalósítani a közgyűlésben, többnyire a Fidesszel együtt szavaztak a szavazásokon.

Kovács László állást kapott a városi levéltárban, és ezen a vonalon inkább volt aktív, a közgyűlésben 2022 májusáig két érdemi felszólalása volt, amelykeben lakossági panaszt ismertetett. Fodor Roland 2022 májusáig egyszer, Harasztovics István egyszer sem szólalt fel, bár most jelölti krédőja így indul: „Az elkápráztatás politikája helyett a valós cselekvést tartom helyes útnak.”

Ezek a felszólalási arányok a ciklus végefelé javulhattak: bár Harasztovics továbbra sem szólalt meg, csak mikor egyszer a közmeghallgatáson rákérdeztünk, hogy miért nem aktív szereplője a közgyűléseknek, Fodor Roland az utóbbi hónapokban reformkort idéző szakállát is latba vetve dörgedelmes, az ellenzéki képviselőket erősen, a fideszes városvezetést óvatosabban támadó felszólalásokat tett.

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.