Civilek Dézsiért: az egykori jobbikos civilek a fideszes jelölt mögé sorakoztak fel Győrben

Pintér Bence 2020-01-21 18:55:00
Dézsi Csaba Andrást támogatja a civil szervezet, amely októberben összejátszott az ellenzéki összefogást eláruló egykori jobbikosokkal.

Bár a Civilek Győrért nevű, közgyűlésben két képviselővel rendelkező szervezet vezetője, Kovács László egykori jobbikos politikus lapunknak is többször elmondta tavaly október óta, hogy nem kívánnak belefolyni a pártpolitikába, most mégis meglépték ezt:

Facebookon jelentették be, hogy a január 26-i választáson a Fidesz jelöltjét, Dézsi Csaba Andrást támogatják.

Szerintük „Dézsi konstruktív, kiegyensúlyozott személyiség, aki valóban alkalmas hidat építeni ebben a szétszakadt városban”. Ezen felül több programpontjukat is egyeztették vele, így a nyílt városháza, vagy a közösségi közlekedés ügyében is egyetértenek vele.

A tavasszal alakult Civilek Győrért alapítói részben egykori jobbikos politikusok, míg a csapat másik felét lokálpatrióta civilek adták, akik közül azonban többen kihátráltak már a szerveztből, miután világos lett, hogy az egész civilesdi azért került hirtelen elő Kovács Lászlónál és a többi egykori jobbikosnál, hogy a Jobbikban maradt Fodor Rolanddal összejátszva egy árulással csökkentsék az ellenzéki összefogás esélyeit a győzelemre.

A helyi Jobbik oktüberben a kampány utolsó hetén lépett ki az összefogásból és léptette vissza a jelöltjeit a civilek javára, így négy körzetben a győriek nem is tudtak az ellenzéki összefogás jelöltjeire szavazni, ami nyilván a töredékszavazatok számlálásakor is komoly érvágást jelentett. Emellett azonban Fodor Roland nem lépett vissza az ellenzéki közös listáról (amitől saját elmondása szerint undorodott), hanem felvette mandátumát, és ezt kihasználva az elmúlt hónapokban megakadályozta például azt, hogy az ellenzék különféle külsős bizottsági helyekre tudjon jelölni tagokat.

A visszalépő jobbikosokat végül pont a Civilek Győrért jutalmazta meg, egyértelművé téve az összejátszást: külsős bizottsági helyhez juttaták ugyanis a három, összefogást eláruló jobbikos jelöltet, Weller Ramónát, Horváth Balázst és a Takács Gábort.

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.