Így pezsgőzött együtt a választás éjszakáján a jobbikos Fodor Roland a Civilek Győrért jelöltjeivel

Pintér Bence 2019-11-22 16:49:00
Befújt a szél egy fényképet a szerkesztőségbe.

Ahogy arról beszámoltunk, a győri közgyűlés bizottsági helyeinek elosztásakor világos lett, hogy a Civilek Győrért és a Fodor Roland által vezetett helyi Jobbik összejátszott az októberi választás előtt: a jobbikosok ugye az utolsó héten kiléptek az összefogásból a civil jelöltek javára, most pedig az exjobbikos Kovács László szervezete ajándékozta meg a visszalépő jobbikosokat külsős bizottsági helyekkel.

Arról is tudtunk korábban, hogy a visszalépő jobbikosok közül ketten legalább annyira jó ismertségben voltak a Civilek Győrért jelöltjeivel, hogy a választás előtti éjszakán együtt italozzanak a Jobbik győri pártirodáján. Erről ugye felvétel is készült, amelyen az látszik, ahogy a fiatalok a kamerát észrevéve elbújnak. Korábban ugye mind Kovács, mind Fodor tagadta, hogy együtt tervezték volna el az egészet.

Most azonban még ennél is egyértelműbb bizonyítékot fújt be szerkesztőségünkbe a szél: egy képet, amin a „civil” szervezet tagjai Fodor Rolanddal pezsgőznek a választás éjszakáján. Íme, nagy felbontásban:

A képen legkönnyebben Fodor Rolandot lehet kivenni, a Jobbik egykori helyi vezetőjét, aki ugye annak ellenére vette fel a mandátumát, hogy azt az ellenzéki összefogás listájáról szerezte meg. A Belga sörözőben tartott bulin azonban Fodoron kívül nem a vele együtt kiugró jobbikos barátait látjuk, hanem a Kovács László-féle Civilek Győrért két képviselőjét: Szabó Róbert szentiváni jelöltet és Juhász Gergő Istvánt, aki Nádorvárosban indult az egyesület színeiben. Ők azok:

A hozzánk eljutott történet szerint a Civilek Győrért tervezett eredményvárót a választás éjszakáján, de aztán többeknek – azoknak a jelölteknek, akik nem voltak beavatva a jobbikos összeesküvésbe – Kovács László az urnazárást követően írt, hogy fáj a feje, ezért elhalasztaná a bulit. Ehelyett a történet szerint itt, a Városházával átellenben álló Belga sörözőben ünnepelt a beavatott – főleg exjobbikos – jelöltekkel és Fodorral.

Úgy tudjuk, hogy másnap, október 14-én Kovács László a többi jelöltnek is elmondta, hogy Fodor Rolanddal közösen eszelték ki a trükköt, amelynek révén végül ő, Fodor Roland és Harasztovics István a közgyűlésbe jutott, majd a visszalépő jobbikosoknak ugye külsős bizottsági helyeket adtak.

A szervezet többi jelöltjét nem avatták be, másképp szólva hazudtak nekik: utólag elmondták neki, hogy

kellett nekik néhány értelmiségi, aki hiteles, és el tudja adni a portékájukat a választók számára.

Szólj hozzá!

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.

Pintér Bence két vállra fektette Dézsit, új polgármestere van Győrnek

A testület azonban fideszes többséggel áll fel. Dézsi és Borkai is önkormányzati képviselőként segítheti Pintér munkáját.

Hogyan lehet valaki tűzvédelmi főelőadó?

Vannak olyan szakmák, amelyek speciális tudást igényelnek – és valószínűleg a legtöbb embernek gyerekkorában eszébe sem jutna, hogy ezt tanulja ki. Ha megkérdezünk egy kisfiút, mi szeretne lenni, a tűzoltó lehet, hogy szerepelni fog a listáján, de a tűzvédelmi főelőadó biztosan nem.