Hamarosan megkezdhetik az ajánlásgyűjtést a sárvári ellenzéki összefogás jelöltjei

Fehér Buda
2019. augusztus 14. szerda, 11:00
Néhány nap múlva elstartol a kampányidőszak.

Hivatalosan regisztrálta a Területi Választási Bizottság a Híd a Jövőnkért Egyesületet, a folyamat már jogerőre is emelkedett, tudtuk meg Németh Zsolttól, az egyesület elnökétől. Ezzel már hivatalosan is együtt indul az ellenzék az őszi, önkormányzati választásokon Sárváron.

 

Ennek birtokában kedden az egyesület kampányfőnöke, Farkas János a helyi választási bizottsághoz beadta Németh Zsolt polgármesterjelölt, és Szabó Richárd, Klimits István, Zsigmond Tamás, Strompová Viktória, Németh Zsolt, Szabó Lajos, Eiveck Péter és Bicsák Attila képviselők részére azokat a kérelmeket, amelyek elbírálása után már hivatalosan is indulhatnak a közelgő választásokon. 

 

A helyi választási bizottság az ajánlóíveket a kérelem alapján 24-én fogja kiadni az egyesület részére, és a jelöltek ezt követően folyamatosan, körzetenként felkeresik majd a választópolgárokat, hogy ajánlásokat gyűjtsenek. Németh polgármesterjelölt elmondása alapján kulturált programmal készülnek a kampányidőszakra, a városlakókat érintő ügyekkel, és a város fejlődését előmozdító problémákkal kívánnak foglalkozni, a maguk részéről a szeretet és a tisztelet hangján fognak kampányolni. 

 

Nem mindenki van ugyanazon az állásponton, mint az összefogás, hiszen Sárváron már kétszer is előfordult, hogy megrongálták az egyesület plakátjait. Néhány hónapja fekete festékkel szórták meg a Híd a Jövőnkért egyik óriásplakátját, a hét elején pedig egy 2016-os kampányból ismerős bohóc is megjelent az egyik transzparensen.

 

A polgármesterjelölt éppen ezért nyomatékosan kér mindenkit, hogy ne tegyenek olyat, ami nem méltó és tisztességes. Intelligens, kulturált hozzáállással, méltóságteljesen tekintsen mindenki a saját és a másik oldalon álló politikai versenytársakra. „Sárvárnak az az érdeke, hogy olyan képviselőtestület jöhessen létre, amelyben van versenyszellem, működik a kommunikáció, ugyanakkor lesz érdekérvényesítő képessége és konstruktívan tudja majd végezni a feladatát„ – fogalmazott a polgármesterjelölt.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás