Balázsy Péter elismerte, a Fidesz az elmúlt 9 évben nem a szombathelyi polgárok érdekeit nézve hajtotta végre a beruházásokat

Farkas Bazsi 2019-07-07 14:27:00
100 milliárd forint ment el látványberuházásokra, közben pedig kitörik a bokánk a szétrohadt járdákon.

A Magyar Nemzetnek adott elég ellentmondásos interjút Balázsy Péter, megyei főjegyző, aki egyébként továbbra sem jelentette be, hogy lemondana a most betöltött tisztségéről, miközben már hivatalosan is a Fidesz-KDNP szombathelyi polgármester-jelöltje. Holott megyei főjegyzőként a választási bizottság elnöke is egyben. Vagyis ő saját maga kellene, hogy feleljen annak a választásnak a tisztaságáért, amin ő, mint polgármester-jelölt indul el. 


 
Már Balázsy jelölté választása is eléggé kertek alatt történt. Sem hivatalos közlemény, sem sajtótájékoztató nem volt, ahol bejelentették volna. Csupán szivárogtatva került ki a sajtóhoz, hogy a Fidesz több más lehetséges jelölt castinglása után végül őt indítja a bársonyszékért. Érdekes egyébként az is, hogy öt év önkormányzati ciklust követően nem volt olyan képviselője a Fidesznek, akit nyugodt szívvel elindíthattak volna, így külső segítségért folyamodtak. 

Balázsy függetlennek mondja magát, holott 2014-ben már ott volt a Fidesz kompenzációs listájának 17. helyén


 
De nem Péter az egyetlen a Balázsy-családban, aki közel van a Fideszhez. Péter öccse Barnabás a Szombathelyi Fidelitas elnöke. 

Balázsy testvérek a Haladás 100. születésnapját ünneplő ünnepségen, januárban a Sportkomplexum VIP termében. Az ünnepségre csak a Haladás vezetői és a kormánypárti politikusok kaptak meghívót (Fotó: Balázsy Péter Facebook)

 

Balázsy Péter most a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, mitha az elmúlt 9 évben Szombathelyen nem az a párt vezette volna az önkormányzatot, amelynek támogatásával most polgármester-jelölt lett.

Szombathelyen az elmúlt években számtalan nagy beruházást hajtottak végre, melyek mértéke megközelíti a százmilliárd forintot, ugyanakkor azt érzékelem, hogy a nagy fejlesztések mellett az embereket foglalkoztató apróbb dolgokra kevesebb figyelem jutott - mondja Balázsy.


 
Megemlíteni csupán azt felejti el, hogy pont a Fidesz-KDNP volt az amelyik az embereket foglalkoztató apróbb dolgokra kevesebb figyelmet fordított. 


 
Ez idő alatt 30 millió forint jutott Fő téri városmakettre, 23 millió forint polgármesteri parkoló felújításra, de út és járda felújításra csak alig-alig.


 
Miután a már februárban a nyilvánosság elé álló, az Éljen Szombathely vezette ellenzéki összefogás bemutatta jelöltjeit és programjának egy részét - amelynek egyik fő pontja az út, járda és hídfelújítás - Balázsynak, és vele együtt a Fidesznek is eszébe jutott, hogy a tengely, és boka törést okozó régi aszfaltot ideje lenne lecserélni.


 
De Balázsy nem csak ebben fut elődjei után. A gazdaságfejlesztést is kiemeli, mint elhanyagolt területet. Az elmúlt 9 évben a fideszes városvezetés ideje alatt lett elhanyagolva ez is, de van itt más is. Szombathely turizmusa, mint lehetséges bevételi forrás, leépült. A Savaria Karnevál az ciklusban mindössze egyszer tudott bekerülni az országos hírekbe, akkor is azzal, hogy a fideszes városvezetés levadászta Jordán Tamás színházigazgatót a karneválni felvonulás éléről. 
 


Balázsy továbbra sem nevezi meg képviselőjelöltjeit. Számol e például a közvélemény kutatásokon csúfosan leszerepelt Illés Károllyal, az Amerikába botrányba keveredett Lendvai Ferenccel, vagy a vandalizmust támogató és megköszönő Sátory Károllyal


 
Vagy egy teljesen új jelölti csapattal fut neki a Fidesz az önkormányzati választásoknak, ezzel elismerve, hogy az kormánypárti frakció elmúlt 5 éve egyértelmű bukás volt Szombathelyen.
 
 
Országos felületet kapott a Magyar Nemzetben Balázsy, de mégsem beszél olyan ügyekről, amik az elmúlt időszakban hatalmas közéleti visszhangot vertek.
 


Mit szól ahhoz, hogy az Országos Mentőszolgálat - amely továbbra is munkáltatója Puskás Tivadar jelenlegi polgármesternek - sarokba szorította Szombathelyt az orvosi ügyelettel. Hogy milliárdos beruházások hiúsultak meg vagy éppen csúsznak lassan évek óta? Olyanok mint a Romkert-projekt, a szombathelyi Uszoda családi és wellness részlege, az Egészségügyi Alapellátó vagy éppen a Vásárcsarnok. Hogy a Fidesz könnyelműsége miatt a városban 30 éves, a levegőt súlyosan szennyező buszok járnak? Hogy olyan információk kerültek napvilágra, hogy egy a közbeszerzéseket sorra elnyerő cég munkatársainak családtagjai dolgoznak a városházán, ezzel felvetve a visszaélés lehetőségét? Vagy éppen, hogy a Haladás VSE most akar a nyakába venni 400 milliós tartozást a focicsapat átvételével és akkor még nem is beszéltünk a közel milliárdos üzemeltetésről.
 


Balázsy kompromisszumkész embernek tartja magát közben ő maga megkérdőjelezi, hogy az ellenzéki pártszövetség egymással kompromisszumokat kötve vezesse Szombathelyt.


 
Az LMP reagál
 


Nem sokkal a Magyar Nemzetben megjelent cikk után a Vas Megyei LMP a Facbookon reagált Balázsy szavaira.

LMP Vas megye

Az önmagát függetlennek hazudó, ám valójában Hende Csaba bábjaként funkcionáló Balázsy Péter, a szombathelyi Fidesz polgármesterjelöltje ma egy interjút adott a Magyar Nemzetnek, melyben azt mondja,...


 

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.