Maga a minisztérium sem tudja, hogy mikor lesz Szombathelyen wellness fürdő a Fedett Uszodában

ugytudjuk.hu 2019-05-10 18:01:00
A többször is megígért, de meg nem valósult fedett fürdőre még úgy tűnik, várni kell Szombathelyen.

Amikor Orbán Viktor 2015 novemberében Szombathelyre látogatott, ajánlott fűt-fát a Modern Városok Program keretében. Ekkor ígérte meg, hogy 2,6 milliárd forintos támogatást ad a Fedett Uszoda harmadik ütemének megépítéséhez a kormány. Ebbe kerültek azok az elemek, amik látványosak és komoly turisztikai vonzerővel bírnak.

Ebből egyelőre nem lett semmi.

Energetikai fejlesztések valóban történtek, mint ahogy TAO-pénzből megépült a vízilabdások külön medencéje is. A néhány hete körberajongott energetikai beruházások azonban még mindig nem azok, amikről a korábbi években beszéltek, nem épült családi wellness-részleg, nem lett vonzóbb sem a turizmus, sem más szempontjából. Ami történt, abból a földi halandó nem sokat tapasztal. És a rá legutóbb elköltött valamivel több mint 250 milliós támogatás sincs egy nagyságrendben a korábban belengetett milliárdos tételekkel. Előrelépést annyit tapasztalni, hogy tavaly októberben az akkor még fideszes többségű közgyűlés döntött róla, hogy az uszoda és a fürdő területei kerüljenek közvetlenül a város tulajdonába. 

Azt, hogy mikor és mi fog megtörténni az igazi és látványos beruházás, egyelőre nem tudni, ezért Ungár Péter, a Vas megyei LMP képviselője írásbeli kérdést intézett dr. Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszterhez.

Palkovics helyett Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter megbízásából végül Rétvári Bence államtitkár válaszolt. Az, hogy kioktató stílusban, nem is olyan lényeges, kormányzati körökben ez már természetes.

Az viszont, hogy a minisztériumban azt se tudják, hogy áll az a projekt, amit évekkel ezelőtt támogatási összeggel együtt odaígértek Szombathelynek, elég különös.

"Tekintettel arra, hogy az új komplexum tervezésére és kivitelezésére irányuló közbeszerzési eljárás még nem került kiírásra, jelenleg nem prognosztizálható pontosan a fejlesztés megvalósulásának időpontja. A fejlesztés teljes forrásigénye is csak a közbeszerzési eljárást követően határozható meg." - áll a KDNP-s államtitkár válaszában.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is