Szombathelynek nincs császára! 

Farkas Bazsi
2018. augusztus 22. szerda, 21:05
Eltávolította a karneváli felvonulás éléről Jordán Tamást a szombathelyi fideszes városvezetés. Élsportolók állnak majd a bigában.

Még el sem kezdődött a Savaria Karnevál, máris többen megdöbbentek azon, hogy a több száz millió forintból gazdálkodó rendezvény műsorfüzetében ótvaros nagy helyesírási hiba éktelenkedik az egyik helyszín nevében. Most pedig egy politikai indíttatású intézkedésről kaptunk információt.

 

Jordán Tamást eltávolítja a szombathelyi fideszes városvezetés a jelmezes felvonulás éléről.

 

Már szinte a Karnevál történetével egyidős az a hagyomány, hogy a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója egy bigán állva, mint a Savariát alapító Claudius császár, vezeti fel a jelmezes felvonulást. Lapunk azonban úgy értesült, hogy idén a városvezetés úgy döntött, Jordán helyett élsportolókat állít a bigára. Mindez pedig most a rendezvény előtt egy nappal derült ki. 

 

Nem ez az első eset, hogy Jordánt megpróbálja eltávolítani a szombathelyi fideszes városvezetés.

 

2017 februárjában Jordán színiigazgatói kinevezése került veszélybe. Akkor a városvezetők az első körben nem támogatták Jordán pályázatát, helyette, Dér András tűnt befutónak. A helyi és országos felháborodás után azonban Dér visszavonta pályázatát. Más pályázó nem lévén pedig, végül Jordán maradt a színház élén. 

 

Fotó: karnevalsavaria.hu

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás