A győri Jedlik utca boltosai tizenkét pontban fogalmazták meg, hogy lehetne élhetőbb az utca

Pintér Bence 2020-09-03 09:22:00
Virágok, árnyékolás, a csomagszállítók szabályozása, a kerékpáros közlekedés rendezése: úgy tűnik, a Jedlik utca lesz a belváros felvirágoztatásának állatorvosi lova.

Úgy tűnik, hogy a győri Jedlik utca a belváros problémáinak állatorvosi lova: a kerékpározás nyári betiltása rámutatott arra, hogy a belváros helyzetén, közlekedésén még elég sokat lehetne gondolkodni, ennek kapcsán el is indult némi közös gondolkodás a kerékpáros szervezetek és a városháza közreműködésével nyár végén. Nemrég pedig arról értesültünk, hogy a

Jedlik utca boltosai egy levelet juttattak el a polgármesternek, amelyben leírták, hogy lehetne szebbé, élhetőbbé tenni az utcát.

Utánamentünk a dolognak, beszéltünk a boltosokkal és kézhez kaptuk az irományt is. A tizenkét pontot tartalmazó levél átfogó képet ad arról, hogy a Dunakapu és Széchenyi tereket összekötő forgalmas sétálóutca milyen mindennapi problémákkal küzd.

Ilyen például a takarítás kérdése. „Sajnos nagyon sokszor tapasztaljuk, különösen hétvégék és események után tele a város a hétvégi szeméttel” – áll a levélben, kiemelve, hogy ez a szemét gyakran még hétfő délben is az utcán van. A Jedlik utca ugye a város éjszakai életének egyik fő útvonala, ami összeköti a belvárost az egyetem környéki bulihelyszínekkel.

Az utca összképéből a kereskedők szerint nagyon hiányoznak a virágok és a fák – ők ugyan igyekeznek a saját portájukon tenni ezügyben, de felmerült, hogy a város léphetne-e valamit a kérdésben, mivel úgy látják, hogy a belvárosnak ezen szakasza a Széchenyi tértől a Dunakapu térig teljesen szürke, üres. A kereskedők szerint padok elhelyezése is hasznos lehetne, például a szódásszifon-szökőkút környékén.

Ide tartozik az árnyékolás kérdése is: ezt elintézni ugyanis egy hosszú bürokratikus procedúra a városképi szabályok miatt. A kereskedők javaslata az, hogy létre lehetne hozni árnyékolt utcákat a belvárosban egységes arculatú, utca felett kihelyezett vitorlavásznakkal. „Ez több külföldi városban már megvalósult, különleges hangulatot adva ezzel a belvárosnak” – írták.

De a belvárosi utcák képét más tényezők is rontják a levél szerint.

Az árubemutató bábuk mennyisége a levél szerint néha már-már búcsús jelleget ölt. Hasonló kérdés a kínai üzletek kérdése. Így fogalmaz a levél egyik pontja: „A mi véleményünk, hogy nem lett volna szabad a belváros szívében megengedni az olcsó kínai üzleteket. Sem látványban, sem a minőségében nem ad pluszt a városnak, sőt. Az ilyen üzleteknek a város peremkerületein lenne a helye, nem pedig a belvárosban. Sajnos az ilyen üzletek minősítik a várost.  Meg lehet nézni azt az igénytelenséget, azt a kereskedelmi kultúrát, amit ezek az üzletek mutatnak akár a megjelenésükben. Ha igényes belvárost szeretnénk, akkor ezeknek az üzleteknek nincs helye a belvárosban” – írják.

Ugyanígy ront a képen, hogy egyre több a bezárt, vagy raktárnak használt üzlet. Nyilván kérdés az, hogy hogyan befolyásolhatja ezt a város, hiszen itt – a városképi szabályozás mellett – alapvetően piaci folyamatokról van szó. A felvetés mindenesetre illusztrálja azt, hogy a közeli Árkád hogyan gyengíti a belvárost.

És miért nem lehet elférni az utcában?

Lapunk első sorban a biciklis zárás miatt foglalkozott azzal, hogy miért nem lehet elférni a Jedlik utcában, és a kereskedők levele is bizonyítja, hogy a problémára csak tüneti kezelést adott a nyári korlátozás. A Jedlik utca elég széles, bár ez manapság nem így tűnik: a 8,4 méteres szélességet ugyanis árubemutató bábuk és egyéb eszközök, illetve teraszok foglalják el. A teraszok az utca felét elviszik három ponton, az árubemutatás pedig ideális esetben még egy métert.

A helyzet azonban az, hogy valójában a teraszok és az árubemutató eszközök is gyakran túlnyúlnak a megengedett mértéken, annyira, hogy nem csak kerékpározni, de lassan gyalogolni is nehézkes lesz. Egy példa: az egyik, ránézésre kissé túlterjeszkedő terasszal szembe tudott ideiglenesen költözni a Dunakapu téri fagyizó a korábbi épület felújítása miatt, itt tehát a fagyizóhoz sorban állók és a terasz tulajdonképpen lezárják az utcát. (Ez a probléma, mivel a felújítás még el sem kezdődött, valószínűleg jövőre is fennáll majd.)

Emellett probléma a gyalogos zónába behajtó csomag- és áruszállító járművek kérdése is.

A csomagszállító járművek behajtása a levél szerint nap 24 órájában engedélyezett, „zavarva ezzel a sétáló vásárlóközönséget. Ha mi üzlettulajdonosok, bérlők meg tudjuk oldani az áruk behozatalát a két különböző napszakban, a reggeli illetve az esti órákban, akkor egy kis logisztikával ezeknek a kiszállítócégeknek is alkalmazkodni kellene a megengedett időintervallumokhoz” – áll a levélben. Bárki, aki járt erre, tapasztalhatta, hogy egyébként nem csak a csomag-, de az áruszállító kamionok is gyakran az utcában parkolnak hosszasan.

A boltosok is kitérnek a kerékpározás kérdésére: szerintük vagy másfelé kéne vezetni a kerékpározást, vagy egy egyértelmű kerékpársávot kéne kijelölni, mert a jelenlegi helyzet balesetveszélyes.

Emellett azt is megjegyzik viszont, hogy nagyon kevés a kerékpártároló a környéken, szükség lenne többre. Igaz is: a Kisfaludy utcába Takács Krisztián képviselő (Fidesz) közreműködésével kihelyezett U-alakú tárolókról jó időben fürtökben lógnak a biciklik.

Ezért érné meg Győrnek a mostaninál is sokkal jobban támogatni a kerékpáros közlekedést

Vége a nyárnak, beköszönt az iskola, kedd reggeltől ismét állandósulnak a dugók a győri utakon. Mindenki tudja, aki autóba ül, hogy reggel hét és reggel nyolc óra között, érkezzünk bárhonnan a városba, lépésben fogunk haladni: beáll a Széchenyi híd, beáll az egyes, beáll a nyolcvanhármas, beáll minden.

Mi lehet a megoldás?

Már az is előrelépés lesz, ha visszajön a piac a Dunakapu térre.

A levél fogalmazói üdvözlik, hogy Dézsi Csaba András még nyár elején bejelentette a belvárosi piac visszatérését a Tarcsay Vilmos útról a Dunakapu térre. „Nagyon rég várunk már erre. A [piac] 9 évvel ezelőtti elhelyezése [a Tarcsay Vilmos utcára] óriási károkat okozott a belvárosnak. Az egész város lüktetése változott meg ezzel. Rengeteg turista látogatta a piacot Győrben, sokan ezekre a napokra igazították a kirándulásaikat.  Kilenc év nagyon sok idő még egy város életében is, így biztosan a régi megjelenésén változtatni kell majd” – írták.

A bejelentett intézkedés nagyon népszerű volt az interneten is, rengetegen lájkolták erről szóló hírünket – és várnak azóta is, hogy mikor történik meg a valóságban is a vírushelyzet által is hátráltatott költözés. Megkérdeztük most a városházát, hogy hogy áll most az ügy, amint érkezik válasz, jelentkezünk vele.

A hosszú távú megoldáson – tehát a belváros felvirágoztatásán – azonban tényleg érdemes lenne minél hamarabb elkezdeni a közös gondolkozást: az itt működő kereskedőknek és vendéglátósoknak, az itt normális körülmények között közlekedni vágyó kerékpárosoknak és a városházának.

Előremutató nyugati példákkal ugyanis Dunát lehet rekeszteni.

A példa kedvéért egyet mutatunk is: Boris Johnson még London polgármestereként indította el a Mini Holland-projektet, amivel három londoni kerület belvárosát mentesítették az autóktól, tették sokkal élhetőbé a gyalogosok és a kerékpárosok számára. A tapasztalatok egyelőre bíztatóak: bár volt némi ellenállás az utak autómentesítése és a parkolóhelyek megszüntetése miatt, azóta kiderült, hogy az üzletek forgalma nőtt azáltal, hogy kellemesebb program lett a tisztább levegőjű kerületközpontokban sétálni és kerékpározni. (Ezt egyébként minden eddig készült felmérés bizonyítja szerte a világban.)

A dolog persze forrást is igényel. London Waltham Forest nevű városrészében nagyjából 20 millió fontot (nyolc milliárd forintot) költöttek el eddig a Johnson-féle programon nyert pénzből, de nem kell kétségbeesni: ebből a pénzből ott ugye teljes forgalomátszervezésre és átépítésre volt szükség.

A munka oroszlánrészét Győr már elvégezte: a belváros egy jelentős része sétálóövezet, amire lehetne a továbbiakban építeni.

Ami hiányzik, az pont az, amit részben a Jedlik utca kereskedői is felsorolnak: a még élhetőbb környezet, a még mindig meglévő szállítóforgalom kiváltása – London egyik negyedében ezt az önkormányzat által szervezett biciklis/triciklis teherkiszállítással oldották meg –, illetve az utcák kerékpárosbaráttá tétele szépen kiépített utakkal és bőséges mennyiségű bicikliparkolási lehetőséggel.

Ahogy arról korábban írtunk, ez utóbbi egyébként a kifejezetten érdeke mindenkinek: hiszen minél többen ülnek biciklire, annál kisebb a dugó, és minél könnyebben lehet autó nélkül megközelíteni a belvárost, annál többen fognak a környező üzletekben vásárolni – plusz még a levegő is tisztább lesz.

Szólj hozzá!

Oszlopnak ütközött egy autó Győrben

A tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki.

Óvatlan volt egy sárvári edzőterem zsebtolvaja

Lebukása után mindent megtett, hogy egérutat nyerjen.

Összeütközött két autó Rábapatynál

A 84-es főúton történt a baleset.

85 millió forint értékben kapott autókat a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Agrárminiszter szerint csakis minőségi munkaeszközökkel lehet minőségi munkát végezni.

Összeütközött két gépkocsi Belednél

A tűzoltók áramtalanítják az egyik járművet.

Öt győri játékos is helyet kapott a magyar női kosárlabda-válogatottban

Dombai Réka, Dubei Debóra, Török Ágnes, Weninger Virág és Barnai Judit is a csapat tagja.

Férjhez ment Scarlett Johansson

A hírt különleges módon vitték a nyilvánosság elé.

Már negyven koronavírus-fertőzöttről tudnak Sárváron

Közel hetvenen pedig járványügyi megfigyelés alatt vannak.

840 ezret vert el egy önjelölt kőműves Vas megyében, csak az nem látszott, mire

Egy istálló falát kellett volna megjavítania, kontárkodás miatt áll bíróság elé.

Gáz van, azaz nincs

Több, mint egy hete képtelenek megjavítani az osztrák-magyar gázcsövet Lébénynél.

Németh Szilárd tankot mászott

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára az újonnan érkezett Leopard harckocsik számára épült hangárok átadásán szemlézett.

Kanadai lesz a Rubik-kocka

15 milliárd forintot adtak a tulajdonjogokért.

Hétfő hajnaltól újra járható lesz a győri Jókai utca

Hétfőre elkészül a felújítás a belvárosi utcában.

Önként bezárkózott Szentpéterfa

Kritikus a járvány a vasi településen, de több helyi szerint nincs is akkora baj.

van még itt cikk a témában:

Oszlopnak ütközött egy autó Győrben

A tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki.

85 millió forint értékben kapott autókat a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Agrárminiszter szerint csakis minőségi munkaeszközökkel lehet minőségi munkát végezni.

Győri egyetem: Hatékonyak a járványügyi intézkedéseink

Az győri egyetem Ugytudjuk.hu kérdésére közölt adatai szerint 13 ezer hallgató közül csak 11 van karanténban, és kettejüknek van pozitív tesztje. Több forrás szerint azonban októberben már az egyetem vezetésében is voltak megbetegedések.