Az LMP azt követeli a kormánytól, állítsa le „ezt az egész akkumulátorőrületet”

Pintér Bence 2023-10-26 18:47:39
Schmuck Erzsébet jelezte: nem készült környezeti hatásvizsgálat a nemzeti akkumulátorstratégiához.

Az LMP továbbra is tiltakozik „Magyarország akkugyarmatosítása” ellen és a klímatörvény felülvizsgálatát követeli. Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke csütörtöki, online is követhető sajtótájékoztatóján azt mondta: ezek a gyárak „víz- és energiazabálók” és hatalmas az energiaigényük. Erre az energiára és vízre a mezőgazdaságban és az élelmiszer-termelésben lenne szükség – fűzte hozzá az ellenzéki politikus, megerősítve álláspontjukat, miszerint a kormány minderre egyáltalán nincs felkészülve.

Kitért arra, hogy a nap folyamán a fővárosban tart tanácskozást a Magyar Akkumulátor Szövetség; a rendezvényen a kormányzati szereplők mellett az akkumulátorgyártásban érintett vállalatok és azok érdekképviseleti szervezetei vesznek részt. Néhány civil kapott ugyan meghívást, de a regisztráció díját 150 ezer forintban határozták meg, magát a programot pedig akkumulátorgyárak szponzorálják – jegyezte meg.

Ezzel párhuzamosan a konferencia színhelyén az LMP civilekkel és közgazdászokkal szervezett tanácskozást, amelyen áttekintik, milyen veszélyekkel jár, ha „Magyarország akkumulátorgyarmat lesz”. Schmuck Erzsébet jelezte: nem készült környezeti hatásvizsgálat a nemzeti akkumulátorstratégiához. „Minden komoly közgazdász” azt mondja, Magyarországnak nem éri meg akkumulátorgyártó nagyhatalomnak lenni - tette hozzá.

Az akkumulátorszövetség tanácskozásának másik témájáról, a klímacélok 2050-re történő teljesítéséről azt mondta: a jelenlegi klímatörvény semmire sem jó, komolytalan célokat tartalmaz. A kormány az ellenzéki politikus szerint arra használja az ebben rögzített célokat, hogy alátámassza, miért kell Magyarországnak „akkumulátor-nagyhatalomnak” lennie.

Az LMP azt követeli a kormánytól, állítsa le „ezt az egész akkumulátorőrületet”, legalább addig, amíg nem készül el a környezeti vizsgálat és vegye komolyan az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.