Hét hónapja van zárva a győri Aqua Sportközpont nagymedencéje

Pintér Bence 2023-04-15 10:19:24
A környék nagyobb városaiban az uszodák már vagy újranyitottak, vagy be sem zárták őket.

Tavaly szeptember 15-én zárt be a győri Aqua Sportközpont és a Magyar Vilmos Uszoda, azaz

szombaton lesz hét hónapja, hogy Győrben nem elérhető egy rendes nagymedence sem.

Az Aqua esetében a rezsiárak emelkedése miatti spórolás volt a bezárás oka, a Magyar Vilmos Uszoda esetében pedig a hivatalos verzió szerint az, hogy felújításra szorult az építmény. Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz-KDNP) viszont váltig állította a bezárás után, hogy nem is zártak be az uszodák – arra alapozta ezt, hogy az Aqua sátras medencéje nyitva volt a sportolóknak. Ezt aztán novemberben megnyitották a lakosság előtt is, miután petíció is indult az ügyben. Februárban aztán az Aqua tanmedencéje is újranyitott.

Azt gondolhatnánk, hogy az energiaválság más városokat is ennyire megviselt, de Győr környékén körbenézve úgy látszik, hogy – ugyanúgy mint a korábban szintén majdnem elmaradt, csak lakossági nyomásra létrehozott adventi fénydíszítéshez hasonlóan

a környéken csak Győrben maradt zárva az uszoda.

Székesfehérváron, Sopronban, Komáromban, Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben nyitva vannak az uszodák. Ezek közül sok olyan uszoda van, ami kapott állami támogatást is arra, hogy nyitva maradjanak. Győr valamiért nem kapott ilyen állami pénzt, pedig a polgármester többször is tárgyalt róla Budapesten – igaz Győrben nem csak a nyitvatartás fenntartásáról volt szó, hanem egy már leeresztett medence újratöltéséről, hiszen a szeptemberi zárás idejére már le is eresztették a medencéket.

Dézsi polgármester korábban ezt nyilatkozta az ügyben:

„Lehet azt mondani, hogy eljött a világvége: bezártuk a győri uszodákat! Ennek tényleg akkora tragédiának kell lennie a folyók városában? Én annak idején a Mosoni-Dunában tanultam meg úszni nyáron, télen pedig korcsolyázni. Arra is emlékszem, hogy gyerekként a nagymamám átküldött a hideg szobába almáért, mert nem volt pénzük arra, hogy minden szobát kifűtsenek. Lehet, hogy most is így lesz, és ezt is túl fogjuk élni.”

A lezárt medencében azóta sporttevékenység nem folyt, tartott viszont ott koncertet a Győri Filharmonikus Zenekar.

Az Úszó Nemzet Program szintén nem indul egyelőre újra a városban, mint arról beszámoltunk, a polgármester szerint azért, mert pökhendien viselkedik a Magyar Úszó Szövetség. Érdekes módon a program első körébe bevett városok közül Győrön kívül mindenhol folytatódik a program, és 19 új város is bekerült, köztük Pannonhalma. Úgy tűnik tehát, hogy csak Győrben viselkedik valamiért pökhendien a Magyar Úszó Szövetség.

A szeptemberben bezárt intézmények közül egyébként a múzeum és a könyvtár is újranyitott az elmúlt hetekben.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.