Dézsi: Pökhendien viselkedik a Magyar Úszó Szövetség

Pintér Bence 2023-04-13 12:27:00
Bővül az Úszó Nemzet Program, de Győrben továbbra sem lesz: a polgármester szerint a Magyar Úszó Szövetség miatt.

Csütörtök reggel a GyőrPlusz Rádió műsorának vendége volt Dézsi Csaba András  (Fidesz-KDNP) győri polgármester. A beszélgetés során szóba került az Úszó Nemzet Program, amellyel kapcsolatban épp a hónap elején jelentették be, hogy bővül: most csatlakozik például Székesfehérvár, Miskolc, Kiskunhalas, Komárom, és például Pannonhalma is.

Győrben a program ugyan elindult korábban, az uszodák tavaly szeptemberi bezárása miatt azonban le is állt a központi, ingyenes úszásoktató program.

A polgármester nem csak bezárta az uszodákat, de azt is állította egyszerre, hogy nincsenek zárva, majd arról értekezett, hogy ő a Mosoni-Dunában tanult meg úszni. Később ezért szimbolikusan uszodát nevezett el róla az Aranyparton a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Az államilag dotált program egyébként nem az egész országban indult el, és folyamatosa terjeszkedik, az elindítás komoly szervezőmunkát igényel minden oldalról.

Azóta a Magyar Úszó Szövetség különböző vezetői többször is jártak Győrben tárgyalni, illetve a városvezetés is járt ebben az ügyben Budapesten, de más városokkal ellentétben sem az uszodák nyitvatartására nem kapott plusz pénzt Győr a kormánytól, sem az Úszó Nemzet Program nem indult újra. Információink szerint januárban járt utoljára Győrben a program vezetősége, de Dézsi polgármester találkozó utáni kommunikációja miatt nem jó szájízzel távoztak a városból, és egy későbbi szakmai konferencián még az is elhangzott, hogy addig nem lesz változás, amíg a győri polgármester az eddigiekhez hasonlóan áll hozzá a kérdéshez.

Most a polgármester újra nyilatkozott a témában, de nem a békülés felé mutató megjegyzéseket tett. A GyőrPlusz Rádió reggeli műsorában az hangzott el, hogy

Dézsi Csaba András szerint az Úszó Nemzet Programért felelő vezetők pökhendien viselkednek a győri városvezetéssel, ezért felettes szervhez fog fordulni.

A nézetkülönbség abból adódhat hogy – mint az a polgármester itteni kommentjéből is kiderült –, Dézsi arra kér támogatást, hogy egyáltalán újra tudják nyitni az Aqua Sportközpont általa bezárt nagymedencéjét, míg az Úszó Nemzet Program nem erről, hanem alapvetően arról szól valójában, hogy egységes keretben, felszereléssel, kiképzett oktatókkal a gyerekek úszásoktatását finanszírozzák.

Dézsi úgy fogalmazott, hogy most már „rimánkodnak”, hogy induljon el Győrben is a program, és szerinte direkt tolnak ki Győrrel valamiféle személyes ellenérzés miatt, ezt jelzi szerinte, hogy Pannonhalmán most elindult a program, Győrben meg nem. Egyébként Győr az egyetlen város, ahol elindult, majd leállt a program – derült ki az Új Szó Nálunk cikkéből.

Az ügyben kérdéseket küldtünk a Magyar Úszó Szövetségnek is, amint válaszolnak újabb cikkel jelentkezünk.

A GyőrPlusz a polgármesteri rádióinterjúkat 2021 óta nem tölti fel a honlapjára, így azt nem lehet visszahallgatni,és közérdekű adatigénylésre sem adják ki. Az ügyben bejelentést tettünk a Nemzeti Adatvédelmi és Információs hivatalnál.

Szólj hozzá!

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.