Ipari Park: Júniusig végezne a szentiváni földek kisajátításával a győri önkormányzat

Pintér Bence 2023-01-04 16:51:52
Ez egy közbeszerzésből derült ki.

Június elsejéig ki akarja sajátítani a tervezett Ipari Park-bővítés területét a győri önkormányzat – derült ki egy közbeszerzési felhívásból, amely a terület műszeres talajvizsgálatáról és robbanószerkezet-feltárási munkálatainak elvégzéséről szól.

A felhívásban ez szerepel:

„A teljesítési határidő a munkaterület átadástól kezdődik azzal, hogy a munkavégzés várhatóan legkorábban 2023. június 1. napját követően kezdhető meg, figyelemmel arra, hogy a munkaterület biztosításához a célterületek kisajátítása szükséges. A munkaterületet a kisajátítások megvalósulását követően (amennyiben közigazgatási per van folyamatban, azok jogerős lezárása után), 30 napon belül biztosít munkaterületet, amely várhatóan legkésőbb 2023. október 31. napjáig megtörténik.”

Ebből tehát kiderül, hogy a kisajátítási eljárásokat legkésőbb június 1-ig le akarja folytatni a kérdésés földterületek kapcsán, az esetleges ezzel kapcsolatos pereket is szeretné október 31-ig lefolytatni.

Már szeptemberben írtunk arról, hogy megkezdte a győri önkormányzat azon győrszentiváni földek kisajátítását, amelyekre az Ipari Park bővítését tervezik. Akkor a közgyűlésen Pollreisz Balázs (MSZP) név szerinti szavazást kezdeményezett az ezeket a kisajátítási eljárásokat tartalmazó javaslatról, ezt azonban a Fidesz képviselői leszavazták – a Fideszből egyedül Sik Sándor szentiváni képviselő szavazott ki, és a név szerinti szavazásra szavazott Pollreisz és Sik mellett Balla Jenő (Összefogás Győrért), Bárány István (független), Glázer Tímea (DK) is. A javaslatot a fideszes többség megszavazta.

Mint ismeretes, Győr 10 milliárd forint kölcsönt kapott az Ipari Park bővítésére, amit Győrszentiván mellett akarnak megvalósítani. Ennek a területnek Gipz, azaz különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást akarnak adni, ezen felül semmit sem kommunikáltak a helyiekkel az egész projektről. A győrszentivániak augusztus eleje óta tiltakoznak5585 aláírást gyűjtöttek össze a projekt ellentöbb száz fős tüntetést és ezer fő részvételével lakossági fórumot szerveztek, illetve az önkormányzattól független légszennyezettségi mérésre több mint 16 millió forintot gyűjtöttek össze.

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.