Szentiváni civilek üzentek a Városstratégai Bizottságnak: Ne szavazzátok meg!

Pintér Bence 2022-12-20 10:30:29
Múlt héten elbukott a „partnerségi egyeztetést” lezáró, az veszélyes ipari területté minősítésnek utat engedő javaslat, a hírek szerint azonban még decemberben újra összehívhatják a bizottságot.

Nyílt levélben köszönték meg a győri önkormányzat Városstratégiai Bizottságának a szentiváni civilek, hogy múlt héten nem szavazták meg azt a javaslatot, ami anélkül zárta volna le a „partnerségi egyeztetést”, hogy a beérkezett véleményeket figyelembe vette volna. A lezárás azt vonta volna magával, hogy elindulhat a terület átminősítése különösen veszélyes ipari területté.

Időközben azonban híre kelt, hogy ismét összehívhatják a bizottság ülését még decemberben, hogy ismét megpróbálják keresztülvinni ezt a javaslatot, erre reagálhat a szentiváni civilek közleménye.

Ezt írják benne a bizottság tagjainak, tehát Sik Sándornak (Fidesz), Szabó Jenőnek (Fidesz), Bárány Istvánnak (független) Borsi Róbertnek (Fidesz), Fodor Rolandnak (független), Pollreisz Balázsnak (MSZP), illetve Béres Andreának, Tallián Istvánnak, Nagy Andrásnak, Takács Gábornak és Barthalos Istvánnak:

„Az Önök felelősségérzete azonban felülkerekedett és nemmel szavaztak vagy tartózkodtak.Nem felejtették el, hogy a győri választópolgárok az Önök kezébe tették saját és családjuksorsát és boldogulásukat.

A győri iparnak fejlődnie kell! A győrieknek a jövőben is szükségük lesz munkára, amiből felépíthetik álmaikat. De nem mindenáron! És ezt Önök megértették! Az nem történhet meg, hogy az állandó zaj- és légszennyezés miatt győri otthonok váljanak élhetetlenné.

Az nem történhet meg, hogy reggelente az édesanyák úgy búcsúzzanak el gyermekeiktől az iskolakapuban, hogy tudják, néhány száz méterre egy tűz- és robbanásveszélyes gyár üzemel.

Az nem történhet meg, hogy állandó bizonytalanság és félelem mérgezze a lelkeket.Önök felelős döntést hoztak, amikor a nem és tartózkodás gombot választották. Egykövetkező alkalommal azonban előfordulhat, hogy ez már kevés lesz és egyértelműen ki kellfejezniük tiltakozásukat.

Ha így tesznek, a választáskor tiszta szívvel és lelkiismerettel állhatnak majd választóik elé,hiszen bizonyították, hogy a magyar és győri emberek érdekei az Önök számára mindennélelőbbre valók!

Kitartást kívánunk Önöknek, köszönjük a győriek érdekképviseletét!”

Mint ismeretes, Győr 10 milliárd forint kölcsönt kapott az Ipari Park bővítésére, amit Győrszentiván mellett akarnak megvalósítani. Ennek a területnek Gipz, azaz különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást akarnak adni, ezen felül semmit sem kommunikáltak a helyiekkel az egész projektről. A győrszentivániak augusztus eleje óta tiltakoznak5585 aláírást gyűjtöttek össze a projekt ellentöbb száz fős tüntetést és ezer fő részvételével lakossági fórumot szerveztek, illetve az önkormányzattól független légszennyezettségi mérésre több mint 16 millió forintot gyűjtöttek össze.

Szólj hozzá!

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.

A Momentum szerint a területfejlesztési államtitkár egy uniós pénzből felújított házban él Győrújbaráton

46 millió forintból építettek a Lila-hegyen egy „rekreációs központot”.

LMP: segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

A klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

Halálos baleset történt Sorokpolánynál

Két személyautó ütközött.

Holokauszt-emlékműre írt ki pályázatot a győri önkormányzat

A Révai Miklós Gimnázium mellé kerülne az alkotás, 80 milliót szánnak rá.

Folytatódik Győrben a rendőrségi bringajelölés

Ezúttal a Barátság parkban lesz rá lehetőség.

Ungár Péter: Nem igaz, hogy a kistelepüléseken nem jutnak információhoz az emberek

A Vas megyei LMP képviselője arról beszélt, hogy Toronyban éppen úgy van internet, mint az ország nagyvárosaiban.

Presszó pultjából próbált lopni a győri férfi, lebukott

Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki 40 ezer forintot lopott el a pultból, miközben a pultos a teraszon volt.

Kigyulladt egy lakás Szombathelyen, meghalt egy ember

A tüzet ágyban dohányzás okozhatta.

Engedély nélkül motorozott védett területen, 400 ezer forintra büntették

A köszegi Szerdahelyi-patak medrében, illetve a Péterics-hegy oldalában motoroztak.

Holnaptól teljes hosszában használható a Zanati kerékpárút

15 évet vártunk rá, végül csak elkészült.

Világbajnok balátlövőt igazol a győri kézilabdaklub

A holland Kelly Dulfer a Győri Audi ETO KC új játékosa.

Szétrúgta volt élettársa kocsiját egy celldömölki férfi

A járműben több mint 180 ezer forint kár keletkezett.