„Partnerségi egyeztetés” az Ipari Parkról: 900 elutasító véleményt kapott a győri önkormányzat, egyet sem vett volna figyelembe

Pintér Bence 2022-12-14 12:12:37
Íme a javaslat, amit nem szavazott meg hétfőn a győri Városstratégiai Bizottság.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

Hiába küldtek be több mint 900 véleményt a Győrszentivánra tervezett Ipari Park-bővítés kapcsán, illetve egészen pontosan a terüelt különösen veszélyes ipari területté átminősítése kapcsán a helyiek, a győri önkormányzat egyet sem vett volna ezek közül figyelembe – derült ki a határozatból, amit tegnap nem szavazott meg a Városstratégiai Bizottság.

A Szaksz Vince főépítész által jegyzett, Dézsi Csaba András polgármester által láttamozott, viszont a valóságban Csörgits Lajos egykori aljegyző által fogalmazott

határozati javaslat szerint a beérkezett vélemények nem feleltek meg formailag a kormányrendeletnek,

a következő indokokkal:

  • „az adatlap módosítási javaslatot nem tartalamaz”
  • „a vélemény és a tervezet között nem volt közvetlen összefüggés”
  • „nem tartalmazott a vélemény a tervezettel kapcsolatos konkrét tényre, elemre vonatkozó álláspontját, a javasolt módosítást és annak indoklását”.

A beérkezett vélemények közül tehát gyakotlatilag egyet sem ítélt meg érdeminek a győri városháza, és azokat teljesen ignorálva haladt volna tovább a terület különösen veszélyes ipari területté történő átminősítésével.

A határozati javaslatot az utolsó pillanatban vitték be a bizottság ülésére,

ott azonban hosszú vita után Sik Sándor szentiváni fideszes képviselő és Pollreisz Balázs MSZP-s képviselő nemmel szavazott, a Jobbikot és az ellenzéki összefogást a választás után eláruló, Mi Hazánk-közeli Fodor Roland, illetve Bárány István független képviselők tartózkodtak, míg a bizottság külsős tagjai szintén tartózkodtak. A fideszes képviselők közül hiányzott Borsi Róbert és Szabó Jenő, így ők nem szavaztak.

A javaslat mellékletében egyébként az ügyben már ismert polgármesteri narratívákat elismételve „válaszolnak” a beküldött adatapokon felmerülő kérdésekre – teljesen tét nélkül, hiszen épp arról szól a javaslat, hogy ezeket egyáltalán nem kell figyelembe venni, és minden mehet tovább úgy, ahogy eddig.

Mint ismeretes, Győr 10 milliárd forint kölcsönt kapott az Ipari Park bővítésére, amit Győrszentiván mellett akarnak megvalósítani. Ennek a területnek Gipz, azaz különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást akarnak adni, ezen felül semmit sem kommunikáltak a helyiekkel az egész projektről. A győrszentivániak augusztus eleje óta tiltakoznak5585 aláírást gyűjtöttek össze a projekt ellentöbb száz fős tüntetést és ezer fő részvételével lakossági fórumot szerveztek, illetve az önkormányzattól független légszennyezettség-mérésre több mint 16 millió forintot gyűjtöttek össze.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.