„Partnerségi egyeztetés” az Ipari Parkról: 900 elutasító véleményt kapott a győri önkormányzat, egyet sem vett volna figyelembe

Pintér Bence 2022-12-14 12:12:37
Íme a javaslat, amit nem szavazott meg hétfőn a győri Városstratégiai Bizottság.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

Hiába küldtek be több mint 900 véleményt a Győrszentivánra tervezett Ipari Park-bővítés kapcsán, illetve egészen pontosan a terüelt különösen veszélyes ipari területté átminősítése kapcsán a helyiek, a győri önkormányzat egyet sem vett volna ezek közül figyelembe – derült ki a határozatból, amit tegnap nem szavazott meg a Városstratégiai Bizottság.

A Szaksz Vince főépítész által jegyzett, Dézsi Csaba András polgármester által láttamozott, viszont a valóságban Csörgits Lajos egykori aljegyző által fogalmazott

határozati javaslat szerint a beérkezett vélemények nem feleltek meg formailag a kormányrendeletnek,

a következő indokokkal:

  • „az adatlap módosítási javaslatot nem tartalamaz”
  • „a vélemény és a tervezet között nem volt közvetlen összefüggés”
  • „nem tartalmazott a vélemény a tervezettel kapcsolatos konkrét tényre, elemre vonatkozó álláspontját, a javasolt módosítást és annak indoklását”.

A beérkezett vélemények közül tehát gyakotlatilag egyet sem ítélt meg érdeminek a győri városháza, és azokat teljesen ignorálva haladt volna tovább a terület különösen veszélyes ipari területté történő átminősítésével.

A határozati javaslatot az utolsó pillanatban vitték be a bizottság ülésére,

ott azonban hosszú vita után Sik Sándor szentiváni fideszes képviselő és Pollreisz Balázs MSZP-s képviselő nemmel szavazott, a Jobbikot és az ellenzéki összefogást a választás után eláruló, Mi Hazánk-közeli Fodor Roland, illetve Bárány István független képviselők tartózkodtak, míg a bizottság külsős tagjai szintén tartózkodtak. A fideszes képviselők közül hiányzott Borsi Róbert és Szabó Jenő, így ők nem szavaztak.

A javaslat mellékletében egyébként az ügyben már ismert polgármesteri narratívákat elismételve „válaszolnak” a beküldött adatapokon felmerülő kérdésekre – teljesen tét nélkül, hiszen épp arról szól a javaslat, hogy ezeket egyáltalán nem kell figyelembe venni, és minden mehet tovább úgy, ahogy eddig.

Mint ismeretes, Győr 10 milliárd forint kölcsönt kapott az Ipari Park bővítésére, amit Győrszentiván mellett akarnak megvalósítani. Ennek a területnek Gipz, azaz különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást akarnak adni, ezen felül semmit sem kommunikáltak a helyiekkel az egész projektről. A győrszentivániak augusztus eleje óta tiltakoznak5585 aláírást gyűjtöttek össze a projekt ellentöbb száz fős tüntetést és ezer fő részvételével lakossági fórumot szerveztek, illetve az önkormányzattól független légszennyezettség-mérésre több mint 16 millió forintot gyűjtöttek össze.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.