A civilek helyett válogatott szépkorúakkal konzultált Szentivánon Dézsi Csaba András

Pintér Bence 2022-10-07 05:49:00
A civilek által szervezett ezerfős fórumra nem ment el a polgármester, de mintegy húsz szentiváni nyugdíjasnak beszélt az Ipari Park bővítéséről csütörtök este.

„Ma Győrszentivánon jártam Dr. Sík Sándor képviselő úr meghívására, megbeszélni az aktuális helyzetet. Tájékoztattam a lakókat az Ipari Park bővítésének tervéről. Folytatjuk a beszélgetéseket a lakókkal”

– ezzel a szöveggel tett ki csütörtök este posztot Dézsi Csaba András győri polgármester. Fotókat is posztolt az eseményről, amelyekből kiderült, hogy összesen mintegy húsz szépkorú szentiváni polgárt tájékoztatott az Ipari Park bővítéséről.

FRISSÍTÉS: Sik Sándor szentiváni fideszes képviselő külön posztban magyarázza, hogy a polgármester rosszul fogalmazott, és nem lakossági tájékoztatóról, hanem privát klubtalálkozó történt csütörtök este. Részletek a cikk végén.

A posztot később – alejjebb ismertetett – felháborodott kommentek hatására módosította, lakók helyett „a klub tagjai” szerepel a posztban, de hogy milyen klubé, az nem derült ki. Az „is” szó is módosításként került a második mondat végére, ami cikkünk frissítésének pillanatában, péntek délelőtt úgy néz ki, hogy „tájékoztattam a lakókat az Ipari Park bővítésének tervéről is”.

Mindez azért érdekes, mert a szentivániak augusztus eleje óta várják, hogy a polgármester érdemben tájékoztassa őket a beruházásról. Még egy ezer fő részévtelével tartott lakossági fórumot is szerveztek, amelyre azonban a polgármester nem ment el, maga helyett a jegyzőt küldte, aki semmire sem tudott válaszolni.

Dézsi polgármester érdemi kommunikáció helyett a rádióban fizetett provokátornak hívta a beruházás ellen 5585 aláírást összegyűjtő civileket, és augusztus eleje óta nem volt hajlandó szóbaállni velük,

a rádióba betelefonáló képviselőjüket percekig pocskondiázta.

A kommentek között csütörtök este most is a polgármester kommunikációját kifogásoló hozzászólásokat találunk:

„Egyszerűbb lett volna pár hete a Molnár Vidben elmondani. Most majd nem győzik ezek a kedves idős emberek tájékoztatni azt a több, mint ötezer embert.”

„Szeretnék én is tájékoztatást kapni. Üdv. Egy Szentiváni lakó”

„Jó lett volna értesülni az eseményről, mert a múltkori lakossági fórumon nem tudtam résztvenni, bár úgy látom nagy eséllyel korhatáros volt a mostani. Remélem legközelebb szélesebb körben is találkozhatunk Önnel az üggyel kapcsolatosan”

„Kedves Dr.Dézsi Csaba András a helyi nyugdíjas klubot sikerült tájékoztatni? Érdekes, amikor mi hívtunk Önt, hogy beszélgessünk sajnos nem ért rá egyszer sem...”

A szentivániak azért tiltakoznak, mert város 10 milliárd forint kölcsönt kapott az Ipari Park szentivánibővítésére, és a jelenleg még termőföldként hasznosított területnek GIPZ, azaz különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást akarnak adni. Ezen felül gyakorlatilag semmit sem kommunikáltak a helyiekkel az egész projektről. A győrszentivániak augusztus eleje óta tiltakoznak5585 aláírást gyűjtöttek össze a projekt ellentöbb száz fős tüntetést és ezer fő részvételével lakossági fórumot szerveztek, illetve az önkormányzattól független légszennyezettségi mérésre több mint 11 millió forintot gyűjtöttek össze.

FRISSÍTÉS (2022. 10. 07.):

Sik Sándor helyi fideszes képviselő külön posztot tett közzé, melyben azt írja:

„Rendkívűl sajnálom hogy Polgármester Úr a tegnapi baráti, vacsorával egybekötött klub összejövetelt LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓKÉNT említette, pedig privát klubtalálkozó volt!”

Elmondta, hogy szóba került persze az Ipari Park bővítése is, de szó se volt lakossági fórumról:

Hangsúlyozom, hogy semmiféle  lakossági fórumról nem volt szó csupán klubszerű beszélgetésről melyre más vendég mellett Polgármester Urat is meghívtam! Jelezte hogy egyéb elfoglaltsága miatt nem tud eljönni, de a délután folyamán értesített, hogy mégis váratlanul meglátogat minket! Sajnálom hogy egy privát rendezvényen történő megjelenése miatt engem ér negatív kritika, holott egy nyár elején klubnak tett ígéretemet tartottam csak be! (...)

Sajnálom hogy minden jószándékú megmozdulásom ellenérzést szül, bár magam is úgy érzem, hogy ez a poszt ebben a kontextusban »bicskanyitogató« volt és minden jószándékom ellenére én vagyok a »villámmhárító«!

Emellett beszélt arról, hogy mivel Dézsi Csaba András lakossági tájékoztatót írt a posztbanm valamint azt, hogy „folytatjuk”, ő azonnal felhívta, és kérte kiposztolt ígéret betartására. „Egy családos fiatalokkal történő klubszerű beszélgetést javasoltam, mellyel egyetértett! Remélem, hogy hamarosan megtörténik!” – jelezte a képviselő.

Sik Sándor hozzátette: szeretné, ha nyugvópontra kerülne az Ipari Park ügye, és „örömmel jelentheti”, hogy az akkumulátorgyár létesítésének esélye „egyre inkább csökken”.

Szólj hozzá!

Lezárásra kell számítani a győri parkolóházak nyitott szintjein

Az Árpád és a Vásárcsarnok parkolóház nyitott tetőszintjeit lezárták.

Bunyó volt a vasi Mennyei megyeiben

Egy férfi a vendégcsapat játékosaként ököllel megütötte a hazai csapat egyik játékosát, majd a mérkőzés lefújását és szóváltást követően egy másik játékost arcon rúgott.

Itt a szombathelyi Mikulás-járat menetrendje

Egészen december 24-ig jár a különleges busz a városban.

December 13-án tartják a szokásos évi közmeghallgatást Szombathelyen

16 órától a városháza nagytermébe várják a helyieket.

Csütörtökön 5 órakor érkezik Joulupukki Szombathelyre

Az igazi finn Mikulás másfél órát tölt a a városban. Itt vannak a látogatás részletei.

Ho-ho-ho, jön a hó utánpótlás

A legtöbb friss hó Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém vármegyében várható.

Gasper Okorn a magyar férfi kosárlabda-válogatott új szövetségi kapitánya

A Falcoval bajnokságot nyerő szakembert, ma nevezték ki a posztra.

Új napelem és hőszivattyús rendszer a TDK-nál

Több mint 1 milliárd 500 millió forint összegű vissza nem térítendő állami támogatást nyert el a cég szombathelyi telephelye.

Rendberakta GYHG a győri süllyesztett szelektív szigeteket

Harmincnégy helyszínen raktak murvát az elöregedett gumilapok helyére.

Szabályoznák az osztálytermi telefonozást egy terv szerint és a Tiktok is elökerült

Tiltaná ön is vagy értelmetlen, mert úgy is becsempészik a tanterembe?

Több tucat embert vert át egy szombathelyi házaspár

Dohánytermékeket árultak a neten, de a megrendelt árú sosem érkezett meg.

Megsemmisítette a bíróság az új szombathelyi választókerületi beosztást

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt támadta meg a korábbi határozatot.

Az LMP kéri Novák Katalint, hogy támogassa a párt népszavazási kezdeményezését

Az LMP politikusa szerint Novák Katalin kijelentései „nem állnak pontos köszönőviszonyban a valósággal”.

Miért baj a kiemelt beruházás? Mi köze az akkumulátorgyárak elleni tüntetésekhez?

Az akkumulátorgyárak ellen számos helyi népszavazást indítottak el, melyekből a győri vált a legismertebbé.

Fertő tavi beruházás: engedélyt kapott az eredeti óriásberuházás

A civilek ezt a döntést is meg akarják támadni.

Adventi ablakok a szombathelyi Éhen Gyula lakótelepen

Harmadik éve szervezik meg a nagy népszerűségnek örvendő programot.