A civilek helyett válogatott szépkorúakkal konzultált Szentivánon Dézsi Csaba András

Pintér Bence 2022-10-07 05:49:00
A civilek által szervezett ezerfős fórumra nem ment el a polgármester, de mintegy húsz szentiváni nyugdíjasnak beszélt az Ipari Park bővítéséről csütörtök este.

„Ma Győrszentivánon jártam Dr. Sík Sándor képviselő úr meghívására, megbeszélni az aktuális helyzetet. Tájékoztattam a lakókat az Ipari Park bővítésének tervéről. Folytatjuk a beszélgetéseket a lakókkal”

– ezzel a szöveggel tett ki csütörtök este posztot Dézsi Csaba András győri polgármester. Fotókat is posztolt az eseményről, amelyekből kiderült, hogy összesen mintegy húsz szépkorú szentiváni polgárt tájékoztatott az Ipari Park bővítéséről.

FRISSÍTÉS: Sik Sándor szentiváni fideszes képviselő külön posztban magyarázza, hogy a polgármester rosszul fogalmazott, és nem lakossági tájékoztatóról, hanem privát klubtalálkozó történt csütörtök este. Részletek a cikk végén.

A posztot később – alejjebb ismertetett – felháborodott kommentek hatására módosította, lakók helyett „a klub tagjai” szerepel a posztban, de hogy milyen klubé, az nem derült ki. Az „is” szó is módosításként került a második mondat végére, ami cikkünk frissítésének pillanatában, péntek délelőtt úgy néz ki, hogy „tájékoztattam a lakókat az Ipari Park bővítésének tervéről is”.

Mindez azért érdekes, mert a szentivániak augusztus eleje óta várják, hogy a polgármester érdemben tájékoztassa őket a beruházásról. Még egy ezer fő részévtelével tartott lakossági fórumot is szerveztek, amelyre azonban a polgármester nem ment el, maga helyett a jegyzőt küldte, aki semmire sem tudott válaszolni.

Dézsi polgármester érdemi kommunikáció helyett a rádióban fizetett provokátornak hívta a beruházás ellen 5585 aláírást összegyűjtő civileket, és augusztus eleje óta nem volt hajlandó szóbaállni velük,

a rádióba betelefonáló képviselőjüket percekig pocskondiázta.

A kommentek között csütörtök este most is a polgármester kommunikációját kifogásoló hozzászólásokat találunk:

„Egyszerűbb lett volna pár hete a Molnár Vidben elmondani. Most majd nem győzik ezek a kedves idős emberek tájékoztatni azt a több, mint ötezer embert.”

„Szeretnék én is tájékoztatást kapni. Üdv. Egy Szentiváni lakó”

„Jó lett volna értesülni az eseményről, mert a múltkori lakossági fórumon nem tudtam résztvenni, bár úgy látom nagy eséllyel korhatáros volt a mostani. Remélem legközelebb szélesebb körben is találkozhatunk Önnel az üggyel kapcsolatosan”

„Kedves Dr.Dézsi Csaba András a helyi nyugdíjas klubot sikerült tájékoztatni? Érdekes, amikor mi hívtunk Önt, hogy beszélgessünk sajnos nem ért rá egyszer sem...”

A szentivániak azért tiltakoznak, mert város 10 milliárd forint kölcsönt kapott az Ipari Park szentivánibővítésére, és a jelenleg még termőföldként hasznosított területnek GIPZ, azaz különösen veszélyes ipar telepítésére lehetőséget adó besorolást akarnak adni. Ezen felül gyakorlatilag semmit sem kommunikáltak a helyiekkel az egész projektről. A győrszentivániak augusztus eleje óta tiltakoznak5585 aláírást gyűjtöttek össze a projekt ellentöbb száz fős tüntetést és ezer fő részvételével lakossági fórumot szerveztek, illetve az önkormányzattól független légszennyezettségi mérésre több mint 11 millió forintot gyűjtöttek össze.

FRISSÍTÉS (2022. 10. 07.):

Sik Sándor helyi fideszes képviselő külön posztot tett közzé, melyben azt írja:

„Rendkívűl sajnálom hogy Polgármester Úr a tegnapi baráti, vacsorával egybekötött klub összejövetelt LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓKÉNT említette, pedig privát klubtalálkozó volt!”

Elmondta, hogy szóba került persze az Ipari Park bővítése is, de szó se volt lakossági fórumról:

Hangsúlyozom, hogy semmiféle  lakossági fórumról nem volt szó csupán klubszerű beszélgetésről melyre más vendég mellett Polgármester Urat is meghívtam! Jelezte hogy egyéb elfoglaltsága miatt nem tud eljönni, de a délután folyamán értesített, hogy mégis váratlanul meglátogat minket! Sajnálom hogy egy privát rendezvényen történő megjelenése miatt engem ér negatív kritika, holott egy nyár elején klubnak tett ígéretemet tartottam csak be! (...)

Sajnálom hogy minden jószándékú megmozdulásom ellenérzést szül, bár magam is úgy érzem, hogy ez a poszt ebben a kontextusban »bicskanyitogató« volt és minden jószándékom ellenére én vagyok a »villámmhárító«!

Emellett beszélt arról, hogy mivel Dézsi Csaba András lakossági tájékoztatót írt a posztbanm valamint azt, hogy „folytatjuk”, ő azonnal felhívta, és kérte kiposztolt ígéret betartására. „Egy családos fiatalokkal történő klubszerű beszélgetést javasoltam, mellyel egyetértett! Remélem, hogy hamarosan megtörténik!” – jelezte a képviselő.

Sik Sándor hozzátette: szeretné, ha nyugvópontra kerülne az Ipari Park ügye, és „örömmel jelentheti”, hogy az akkumulátorgyár létesítésének esélye „egyre inkább csökken”.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.