Körülnéztünk, hol és hogyan működik még a megszüntetett győri Citybuszhoz hasonló díjmentes járat

Papp László Tamás 2022-06-16 18:30:00
A Győrhöz viszonyítva kevésbé gazdagabb Baján és Hatvanban is van ilyen.

Korábban az Ugytudjuk többször is foglalkozott a térítésmentesen használható győri Citybusszal, illetve annak megszüntetésével. (Cikkünk, illetve publicisztikánk is volt a témában.) Valamint készítettünk egy összeállítást is, hol van még ilyen típusú buszközlekedés. 

Több városban is jól működik a győri önkormányzat által megszüntetett Citybuszhoz hasonló ingyenes járat

Korábban az Ugytudjuk többször is foglalkozott a térítésmentesen használható győri Citybusszal, illetve annak megszüntetésével. ( Cikkünk, illetve publicisztikánk is volt a témában.) Tavaly augusztusban értesültünk arról, hogy a győri városvezetés meg akarja szüntetni az ingyenes belvárosi Citybusz-járatot.

Ezt folytatva rákérdeztünk arra is, mik a konkrét tapasztalatok, mennyire népszerűek ezek a járatok. Mint előző cikkünkben leírtuk, a Győrhöz hasonlóan jobb módú Budaörsön, illetve a kevésbé gazdag Baján van ilyen szolgáltatás. Illetve, mint arra a cikk megjelenése után egy olvasónk felhívta a figyelmünket, a szintén nem a legmódosabb települések közé tartozó Hatvanban is.  Ahol, mint azt a hatvani önkormányzattól megtudhattuk, a díjmentes közlekedés hat helyi járatot érint.

„A hatvaniak több észrevételt tettek a járatok időpontjai és a sűrűsége kapcsán, ezeket többségében a szolgáltatóval egyeztetve módosítottuk” – mondták el, hozzátéve azt is: 

A tapasztalatok alapján több utas használja a helyi járatokat az ingyenesség bevezetése óta.

Pontos adatokat a szolgáltató felmérése után tudunk közölni” – mondták, arról is szólva: „Jelenleg nem tervezzük a járatok sűrítését. Pályázati forrásból szeretnénk elektromos buszokat beszerezni.

Érdeklődtünk arról is, mennyi lett a jegybevétel kiesése miatti többletkiadása a hatvani önkormányzatnak. „A Volán tájékoztatása szerint a 2021. évben a közszolgáltatónak 14,5 millió forint bevétele volt lakossági jegy- és bérlet értékesítéséből. Az ingyenesség bevezetése óta ezt az összeget vállalta magára az önkormányzat” – válaszolták.

Azt is megtudtuk: Hatvanban a helyi tömegközlekedési járatokon regisztrációs jegyet nem kell váltani. (Ez Baján volt probléma, mint az korábbi cikkünkből kiderül.)  Az is lényeges kérdés, hogy a közösségi közlekedés térítésmentessé váltása csökkenti-e az autóhasználatot. A válasz Hatvan tekintetében egyelőre nemleges: „A helyi tömegközlekedés ingyenessé tételével az autóforgalom csökkenését nem tapasztaltuk” – felelték.

Hasonlóról számoltak be a korábbi riportban már említett Budaörs önkormányzata részéről is. Az előzményekről Ács Annamária, az önkormányzat sajtófőnöke elmondta: „A 288-as és 289-es buszjáratokat a bevezetésük óta díjmentesen használhatják az utasok. Az 1. számú Általános Iskola Hársfa utcába költözésekor döntött az önkormányzat egy olyan ingyenes buszjárat bevezetéséről, ami a két iskola – a régi és az új épület – között közlekedik, ezzel segítve a gyerekek eljutását az új iskolához. A projekt nagyon közkedvelt volt, ezért az egész városra kiterjesztette az önkormányzat.” Hozzátéve: A buszjáratok bevezetése óta tapasztalható, hogy aktívan használják a gyerekek az iskolába járáshoz a járatokat.”

A 288-as járat, ezúttal egy téli napon.

Fotó: Budaörs önkormányzata

Az okokról is beszélve, hogy miért nem csökkenti jelentősen az egyéni közlekedést náluk az ilyenfajta tömegközlekedés. „Budaörsön jelentős az autóforgalom, így tömeges hatásként nem fogható fel, hogy az ingyenes buszjárat kiváltja az autós közlekedést. Nem csak az itt élők, hanem a környező településeken lakók is parkolnak Budaörsön.

Ezt nem a helyi közlekedés, hanem helyközi közlekedés tudná megoldani

– mutattak rá. A költségekről azt írva: „Az ingyenes buszjárat Budaörs költségvetésében szerepel: 200 millió forintot biztosít erre az önkormányzat, a pályázati úton kiválasztott HOMM Kft. részére” – hangzott a budaörsi önkormányzat válasza.

Kíváncsiak voltunk a győri régióval szomszédos megye, azon belül a vasi megyeszékhely ezzel kapcsolatos esetleges terveire, illetve tapasztalaira is. Hogy volt, illetve van-e náluk hasonló szolgáltatás, netán terveznek-e ilyet a jövőben?

Szombathely város területén a közösségi közlekedési szolgáltatás teljes körű, díjmentes igénybevételére a múltban sem volt lehetőség. A díjmentes utazás feltételeiről, a jogosultak köréről a Szolgáltató honlapján megtalálható Üzletszabályzat tartalmaz rendelkezéseket. Az Önkormányzat a szolgáltatás működtetéséhez a Közszolgáltatási Szerződésben meghatározott mértékű ellentételezést fizet, az általános díjmentesség bevezetése ezen ellentételezés mértékét jelentősen növelné, amit város elvonásokkal sújtott gazdasági helyzete jelenleg nem tesz lehetővé

– válaszolta a szombathelyi önkormányzat. A szolgáltató Blaguss Agora ehhez hozzáfűzte:  

A jegyek/bérletek árában emelés 9 éve nem volt

(a jelenlegi díjszabást Szombathely 2012. novemberi Közgyűlésén fogadták el).

A jelenlegi jegy- és bérletárak itt elérhetőek, melyből látszik, hogy Szombathelyen jelenleg a kedvezmények többek között a jegytömbre és kedvezményes jegyre is vonatkoznak

– fogalmaz a szolgáltató.

A győri Citybusz ügyében természetesen a legilletékesebbet, a győri önkormányzatot kerestük meg az alábbi kérdésekkel:

- Mennyibe került a Citybusz (vagyis a térítésmentes járat) üzemeltetése a győri önkormányzatnak?

- Vagyis mennyi pénzt takarított meg a város megszüntetésével?

- Milyen visszhangja volt a lakosság körében a megszüntetésnek, volna-e igény a jövőben egy Citybusz-típusú térítésmentes buszjárat működtetésére

Válasz nem jött, de a mégis befutna, közölni fogjuk.

Címlapkép: Pixabay

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.