Hende Csaba kazán és ravatalozó mellett parolázott a kampány finisében, V. Németh Zsolt szennyvíztisztító-átadásban verhetetlen, Ágh Péter egy felújított óvodaszobát sem hagyott ki

Bazsó Bálint Farkas Bazsi 2022-04-03 14:30:00
Hende Csaba, Ágh Péter és V. Németh Zsolt szorgos és fárasztó héten van túl. Szinte nem telt el úgy nap, hogy ne adtak volna át valamit, legyen az egy szennyvíztelep, vagy egy bokréta, a lényeg, hogy csattogjanak az ollók, kattogjanak a fényképezőgépek! Mivel hiszünk a szorgalmas és minőségi munkában, ezért úgy éreztük, nem foszthatjuk meg olvasóinkat a kormánypárti képviselők sikereitől.

Íme hát, itt az I. Nagy Vasi Fideszes Átadóverseny

Vas 1 - Hende Csaba kazán és ravatalozó mellett parolázott a kampány finisében

Bár ne csak 4 évente lenne szavazás, akkor talán a kerítés is kolbászból lenne.

Komoly teljesítményt nyújtott Hende Csaba, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje a kampány utolsó hetében. Mondjuk a folyamatos bejelentések közepette csak arra nem volt ideje Hendének, hogy nyilvános utcafórumot, vagy egyéb, mindenki számára elérhető rendezvényt tartson Szombathelyen. 

Hende a hetet Budapesten kezdte, ahol elsőként ahhoz a bejelentéshez asszisztál, ami a szombathelyi TDK fejlesztéséről szólt. A gyár 26 milliárdos fejlesztésbe kezd, ehhez ad a kormány 6,6 milliárd vissza nem térítendő támogatást.

Sűrű napja volt Hendének. Még aznap bejelentették azt is, hogy a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia edzőcsarnokot építhet. Hogy mikor és miből arról egy szó sem esett. Csak nehogy a kézilabdások úgy járjanak a csarnokkal, mint a szombathelyi polgárok a Perint mederbe tervezett plázzsal.

Aztán Hende volt Balogunyomban, hogy bejelentse: Régi álma valósult meg a településnek azzal, hogy a Magyar falu programnak köszönhetően sikerült felújítani és kibővíteni a ravatalozót.

Fotó: Hende Csaba Facebook

Bejelentette Toronyban, hogy a régi, az autós forgalom által alig használt út mellett kerékpárutat építenek.

Hogy 300 millió forint jut Náraiban esővíz elvezetésre.

Vaskeresztesen az óvoda, a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő épületének energetikai felújítására volt említésre méltó történés. De ha már a településen járt Hende, akkor megtekintette a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének bázisát is, hogy elmondja az elmúlt évek állami támogatása révén halőri járművek, egyenruhák, halvédelmi eszközök, a vízpart karbantartását támogató gépek érkeztek a térségbe.

Zárt körben, a sajtó kizárásával járta be Kásler Miklóssal, az Emberi Erőforrások miniszterével a 400 millió forintból felújított szombathelyi szülészetet.

Fotó: Hende Csaba Facebook-oldala

Hende megmutatta magát, az egyébként autonóm ELTE-SEK projektzáróján. Az egyetemi központ 688 milliót költött el, többek között új kazánokra.

De készített egy videót is arról, hogy elindult a Szombathely-Balogunyom kerékpárút hiányzó szakaszának megépítése. Itt egyébként elhangzott, hogy 2017-ben, tehát Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármestersége alatt már szerették volna a balogunyomiak, ha az út megépül, de sokáig csak falakba ütköztek.

Ahova Hende nem jutott el a kampány finisében:

A Szombathelyi Televízió nyilvános TV vitája.

A szombathelyi közgyűlés, ahonnan egyébként a teljes Fidesz-frakciót is kiparancsolta. 

Vas 2 - Ágh Péter egyetlen óvodaszoba átadását sem hagyta ki

Összeállításunkat gyorsan azzal is kezdeném, hogy Ágh Péter nem csak a kampányidőszakban szorgoskodik, hogy minden választókerületéhez tartozó települést felkeressen és tartsa a kapcsolatot a helyiekkel. A választási hajrán kívül is ott volt szinte minden falunapon, búcsún és piszoár átadáson. 

Csak az utolsó egy hetet áttekintve:

Járt Sáváron, ahol a pandémia miatt csak pont jutott idő arra, hogy átadják a gyönyörű csoportszobát, amivel a bölcsőde bővült. Ágh azt is megmutatta, hogy hova kerül majd 200 parkoló az Alkotmány utcában és a Dózsa György utcában.

Aztán jelentette Kásler Miklós miniszterrel, hogy speciális tárgyfertőtlenítő gépcsalád sorozatgyártása kezdődik meg Csepregen.

Pózolt egyet Szelestén az új aszfaltot kapott Temető utca mellett.

Jákfán a Kossuth utca a Zsédenyi utca felújításáról posztolt.

Fotózkodott a Söpte új falubuszával, amit a Kormány Magyar Falu Programjában kapott a település.

Váton nem felejtette el megjegyezni, hogy bizony költöttek az Alkotmány és a Rákóczi utca felújítására.

Vassurányban kormányzati támogatásból megszépült a Táncsics köz, Ágh meg is tekintette a település polgármesterével.

Kőszegen a jövőben megépülő új mentőállomás látvány terveit mutatta be Ágh a település polgármesterével. 

Fotó: Ágh Péter Facebook

Bögötön az elmúlt időszakban kormányzati támogatásból megújult az Ady Endre utca, a Jókai Mór utca, a Petőfi Sándor utca, valamint a Deák Ferenc utca, a Sárvári út, a Tóth György utca és a Váti utca egy szakasza. Emellett a faluházat is érintették munkálatok, a csapadékvíz-elvezetés pedig központi forrásból 69 millió forint értékben valósulhatott meg. Ágh Péter erről is posztolt egy távolba mutatós fotót.

Csönge is kapott egy új falubuszt a Kormány Magyar Falu Programja révén. Ágh Péter a kisbusz mellett a falu apraja-nagyjával pózolt.

Vönöckön fűnyírók mellett emlékeztetett, hogy a Magyar Falu Program micsoda bőkezűen bánt a településsel. 

Vasegerszegen az óvodában két helyiséget alakítottak ki. Ágh megtekintette, hogy egészen pontosan mi is történt.

Mesteriben járva Ágh csak úgy sorolta, hogy mi minden történt. Az Országfásítási Program keretében szép fákat ültettek, az üdülőövezetben az utcák új zúzalékos borítást kaptak és a sikeres zártkerti pályázat révén a Nyárfa utca végétől a Ság hegy felé vezető utat fogják felújítási munkálatok érinteni.

Tompaládonyban a Kormány Magyar Falu Programja révén megtörtént a faluház külső felújítása, a homlokzat és a tető hőszigetelése, valamint a bejárati részen a nyílászárók cseréje.

Bozzaiban az elmúlt időszakban kormányzati támogatásból elkészült a Bárdos utca egy szakaszának a felújítása. A települést szennyvízelvezetési munkálatok is érintették. Sőt! Bozzai is kapott falubuszt.

Vasszilvágy az új aszfaltos Béke utcát tekintette meg a fideszes képviselő.

Fotó: Ágh Péter Facebook

Perenyében annyi minden történt, hogy alig fért bele egy posztba. Elkészült az Ifjúság utca járdafelújítása, valamint az óvodaudvarra új játszóeszközök érkeztek. Ebben a 4 évben sor kerülhetett többek között az orvosi rendelő és az óvoda épületének korszerűsítésére, falubusz beszerzésére és a sportegyesület is hamarosan vásárolhat egy kisbuszt. 

Hegyfalun fejlesztették az óvodát és az óvoda udvart is.

Lukácsházán felújították és bővítették az orvosi rendelőt.

Gencsapáti bölcsőde építésére, az Apponyi utca csapadékvíz-elvezetésére és felújítására fejlesztési forrást kapott. Ágh Péter boldogon pózolt a település vezetőjével.

Nem hiába akart Csepreg díszpolgári címet adni Ághnak. Most is komoly fejlesztési csomagot jelentett be a településen. A támogatásokból jut a Kossuth utcában parkolókra, a parkra, a Művelődési Ház felújítására. Elkészülhet a Hunyadi utca végétől a nagyságrendileg a Rotterman-kerthez vezető útkereszteződésig az útfelújítás, mintegy 2 km.

Hú, leírni is elég volt nem, hogy észben tartani, hogy a választást megelőző utolsó hétben egy helyszín se maradjon ki. 

 

Vas 3 - V. Németh Zsolt

V. Németh Zsolt sem tétlenkedett a szalagátvágások frontján. Vas megye 3. számú választókerületének kormánypárti képviselője átadott látogatóközpontot, részt vett bokrétaünnepségen, megtekintett templomfelújítást és mintegy megkoronázva az elmúlt egy hete, átadott

egy, nem, pardon, két szennyvíztelepet.

De nézzük csak sorban.

A képviselő úrnak könnyed ujjgyakorlattal indult a hete. Ikerváron hétfőn átadta a megújult polgármesteri hivatalt, majd ebéd után megtekintett egy faültetvényt Oszkón. 

Fotó: V. Németh Zsolt Facebook-oldala

Kedden átadta Nemesrempehollós falubuszát (szó szerint egy slusszkulcsot), ebből is látszik, hogy a falvak fejlesztése őrületes iramban zajlik. 

Fotó: V. Németh Zsolt Facebook-oldala

Szerdán átadta az ispánki szennyvíztisztítót, csütörtökön pedig a szalafői szennyvíztisztítónak örülhettek a helyiek. Mint írja is a képviselő úr:

"Jókat mosolygok azon, mikor az átadások, szalagátvágások sokaságát nehezményezik a - hasznosság látszatának fenntartására kísérletet tevő - ellenzéki politikusok. Akik két téglát még egymás fölé nem tettek életükben! De hát átadni csak a fejlesztéseket lehet, azokat amelyek szívós munka eredményeként megvalósultak.🏠 A Gyurcsány időszakban nem voltak ilyen “gondjaink”.❌"

A Szennyvíztisztítók Nagy Átadójának csütörtökön nagy napja volt, hiszen még befért a szentpéterfai új iskola bokrétaünnepsége is. Bár ez nem átadó, mi engedékenyek vagyunk, elvégre az igazán minőségi munkát illik megbecsülni kedves olvasóink!

Április 1-jén kitett egy videót a jáki templomról (mint ismert, a templom felújítása évtizedek óta húzódott már), illetve arról, hogy húsvétra megnyílik a hívek előtt. Bár ez sem átadó, azért megszavazunk ide is egy fél pontot a képviselő úrnak.

Végül április 2-án átadta a csákánydoroszlói látogatóközpontot, mint írja: 

"A látogatóközpont átadása a 2018-2022-es parlamenti ciklus megkoronázása"

Aki szereti hallani az átadni ige ragozott alakjait, itt megtekintheti:

És hogy ez ne legyen elég, a Képviselő Úr Székesfehérváron megtekintette Orbán Viktor kampányzáró beszédjét is. 

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.