Semmi sem drága a Fidesznek, ha politikai haszonszerzésről van szó

Bazsó Bálint 2021-03-19 08:54:00
Még a járvány sem.

És akkor eljutottunk idáig. Nem állhatnak fel a szombathelyi oltópontok, mert a kormányzat nem engedheti meg, hogy egy kivéreztetett, megtaposott, számos jogkörétől megfosztott ellenzéki önkormányzat nagyobb vitalitást, tehetséget, akaratot, vagyis működőképességet mutasson, mint ő maga.

Ehhez pedig még a védekezés feláldozása sem nagy ár. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón a szombathelyi és budapesti oltópontok kapcsán kijelentette, örülnek, ha a települések közreműködnek az oltásban, de

„Ez nem a politikai haszonszerzés ideje. Ha valaki csak azzal tud hozzájárulni a járvány elleni védekezésre, hogy oltópontokat ajánl fel, azzal nem tudunk mit kezdeni”.

Gulyás: Nem lazít a kormány a járványügyi szigorításokon

A lazításnak nincs itt az ideje, az egyetlen megbízható védekezéi mód, ha folytatódik az oltás, ezért szerzünk be mindenhonnan vakcinát, ahonann ez csak lehetséges - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Megismételte: Az oltás számaiban Máltát nem számítva Európa legjobbjai vagyunk, de arra kért mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat, a kapcsolatok száma csökkenjen.

A miniszter szerint ráadásul nem oltópontból van hiány, hanem vakcinából. Ugyanezt mondta Orbán Viktor a parlamentben is, vagyis egyértelmű, hogy az önkormányzatok segítségével felállított oltópontok kapcsán a fideszes politikusok szájából gyakran fogjuk hallani ezt a panelt. 

Ez pedig azt is jelenti kedves olvasóink, hogy gyakran halljuk majd őket hazudni, tegyük hozzá az örök kedvencet is: nem kicsit, nagyon.

A Szombathelyen kirobbant botrány ügye ugyanis világosan megmutatta, igenis szükség van és lesz az oltópontokra, hiszen a háziorvosi rendelők egyszerűen nem alkalmasak arra, hogy az oltásra várókat és a többi pácienst elválasszák egymástól. Ezért kérték a háziorvosok a segítséget, és ezért lépett fel közösen a kormányhivatal és az önkormányzat.

Egészen addig, amíg a nagypolitika, vagyis a kormány közbe nem szólt.

Orbán utasította a kormányhivatal vezetőjét, hogy segítse azokat a háziorvosokat, akik nem tudják beadni az oltást

Egy kivételével nem állhattak fel még a szombathelyi oltópontok, mert a Vas megyei közigazgatás vezetőjét múlt csütörtök óta nem lehet elérni. A miniszterelnök szerint nem oltópontból, hanem vakcinából van hiány, ám végül mégis elismerte, segítségre van szükség a szombathelyi háziorvosoknak.

Járvány ide, járvány oda, a Fidesz és Orbán Viktor egy pillanatra sem hagyta abba az elmúlt tíz évben megszokott totális háborút. Ebben a harcban pedig nem engedheti meg, hogy akár egyetlen ellenzéki önkormányzat is működőképesnek, de legalább aktívnak látszódjon, vagyis ezen logika alapján kizárólag a kormány tűnhet járóképesnek, még a járvány elleni védekezés területén is.

A politikai célt egyrészt maga a miniszterelnök ismerte be a parlamentben egy méretes öngól formájában, amikor egyszerre utasította vissza az oltópontok szükségességét, és ismerte el azt, hogy az orvosoknak segítségre van szükségük, másrészt egyre több, kormánypárti településről és kerületről - mint például Szekszárdról és a XVI. kerületről - derül ki hogy, hogy nem - de ott valamiért már engedélyezik az oltópontok felállítását. Sőt, a legfrissebb hírek szerint már az Audi is bejelentkezett, hogy 12 ezer munkását majd ő szépen beoltja két hét alatt. Utóbbi esetében kíváncsiak vagyunk a nagyonszabadságharcos magyar kormány karakán visszautasítására, különösen annak fényében, hogy épp most tömte ki a kormány a vállalatot kétmilliárd forinttal. 

Vagyis az egész oltópontok körüli olcsó cirkusz csupán aljas és visszataszító politikai haszonszerzésről szól, ami akadályozza és nehezíti a járvány elleni védekezést.

A kormányzat és a Fidesz helyi beszélő fejei tehát az akadozó oltási terv körüli szerencsétlenkedések és az államigazgatás súlyos működési zavarainak megoldása helyett az ellenzéki önkormányzatok püfölésével szórakoztatja magát és az övéit, vagyis szögezzük le szépen még egyszer, hogy Gulyás Gergely is megértse:

A kormány épp politikai haszonszerzést folytat.

Igaza van a miniszternek, tényleg be is fejezhetnék végre.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.